Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.11.

helsinki

Petiscaria Jazz - Nina Lindroos,Hietalahden kauppahalli / Petiscaria, helsinki5.11. Klo 19:00

Nina Lindroos

keikka

Illan solisti, Nina Lindroos, on kokenut laulaja ja viihdyttäjä, joka on esiintynyt monilla areenoilla ja festivaaleilla. Ulkomailla konsertteja hänellä on ollut mm. Hampurissa ja Dresdenissä. Nina on vahva blues ja jazz tulkitsija, mutta on myös menestynyt popmusiikin saralla. Riki Sorsan viimeiseksi jääneellä albumilla hän esittää Rikin kanssa duettona kappaleen Hunajainen – A taste of honey. Illan orkesteriin kuuluvat lisäksi Pekka Mesimäki (p) ja llkka Hanski (b).

Tervetuloa nauttimaan svengaavasta musiikista, herkullisesta ruoasta ja mainioista juomista. Suosittelemme pöytävarausta, koska paikkoja on rajoitetusti.

Verkkokonsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra & Mirja Mäkelä, joht. Anna-Maria Helsing – Hiljaisuuden muotokuvia,online, helsinki5.11. Klo 18:00

Ilmainen verkkokonsertti, tallenne keväältä 2021!

Katso ilmaiseksi pe 5.11.2021 klo 18 – su 5.12.2021 klo 24 välisenä aikana UMO Helsingin nettisivuilla tai mobiilisovelluksessa.  

UMO Helsinki Jazz Orchestra, orkesterin kapellimestarina debytoiva Anna-Maria Helsing ja vokalisti Mirja Mäkelätulkitsevat Outi Tarkiaisen sävellyksiä albumeilta Unpainted Portraits ja Into the Woodland Silence. Teoksissa yhdistyvät pohjoisen arkaaisuus, nykymusiikin arvaamattomuus sekä runouden kuulaus. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus liikkuu vapautuneesti jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa, jota UMO Helsinki Jazz Orchestran vahvat solistiesitykset raamittavat.

Konsertti on toteutettu poikkeusaikoina poikkeuksellisella tavalla: big bandin jokainen sektio on äänittänyt omat osuutensa kevään 2021 kokoontumisrajoitusten mukaisesti max. 6 hengen ryhmissä ja konserttitallenne on koostettu jälkikäteen. Tämän takia myös kuvitus on poikkeuksellinen: konserttivideon sijaan nähdään kauniita luontomaisemia. Konsertin juontaa säveltäjä Outi Tarkiainen.

Katso konsertti UMO Helsinki Jazz Orchestran nettisivuilla tai mobiilisovelluksessa. Verkkokonsertti on ilmainen, mutta voit ostaa 5/10/15 € hintaisen tukilipun.

Kapellimestari Anna-Maria Helsing (s. 1971) on johtanut lähes kaikkia merkittävimmistä pohjoismaista orkestereista ja tehnyt näyttävää uraa myös kansainvälisellä orkesterikentällä. Hän on toiminut mm. Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana ja on BBC Concert Orchestran uusi päävierailija Lontoossa. www.annamariahelsing.com

Mirja Mäkelä (s. 1968) on kuulunut kotimaisten jazzlaulajien kärkeen jo pitkään. Hän on luonut määrätietoisesti omaa tyyliään niin jazzlaulajana kuin -säveltäjänäkin. Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään yli 20 vuotta, laulanut useiden eri jazzmuusikoiden levyillä ja jazzyhtyeiden solistina sekä julkaissut kolme sooloalbumia. www.mirjamakela.com

Outi Tarkiainen (s. 1985) on yksi sukupolvensa kiinnostavimmista säveltäjistä. Tarkiainen on säveltänyt orkesteri-, vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkestereille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Tarkiaisen sävellyksissä länsimainen taidemusiikki ja jazzmusiikin traditio elävät innovatiivisessa vuorovaikutuksessa. www.outitarkiainen.fi 

kouvola

Kymi Brass XX -avajaiskonsertti: Sointi Jazz Orchestra,Kouvolatalo, kouvola5.11. Klo 19:00

keikka
Suomen eturivin nuorista muusikoista koostuva 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra esiintyy Kymi Brassin avajaiskonsertissa! Kahdeksan toimintavuotensa aikana suomalaisen jazzin eturivin kokeilijaksi paikkansa vakiinnuttanut SJO on poikkeuksellinen yhtye, joka uudistaa ja elävöittää koko suomalaista big band -kulttuuria. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista.

Konsertin keskiössä on yhtyeen syksyllä 2020 julkaistu Kolibri-albumi, joka koostuu SJO:n taiteellisen johtajan Rasmus Soinin kuudesta yhtyeelle kirjoittamasta sävellyksestä, jotka ovat syntyneet neljän viime vuoden aikana. Albumin sävellykset ovat ammentaneet inspiraatiota mm. kaupungistumisesta, teknologisesta murroksesta ja hektisestä elämänrytmistä – asioista, joiden rinnalla yksilö helposti unohtuu. SJO:n tavaramerkiksi muotoutuneet runsaasti vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset, polveilevat mukaansatempaavat sävellykset ja taidokkaat improvisaatiot luovat kokonaisuudesta ainutlaatuisen big band -kokemuksen. Ohjelmisto on ylistyslaulu Sointi Jazz Orchestran jäljittelemättömälle yhteissoinnille ja uniikille kokoonpanolle. Luvassa on monipuolinen kokonaisuus SJO:n tavaramerkiksi muodostuneita vivahteikkaita ja värikylläisiä sävellyksiä – yhtyeen jäsenten taiturimaista solismia unohtamatta.

Tule mukaan juhlistamaan vuoden 2021 Kymi Brassin avajaisia SJO:n häikäisevän konsertin merkeissä!
 
Liput 12/6 €
Ennakkolippuvaraukset: maiju.liikka(a)pkmo.fi

 

kuopio

Elena Mîndru Finnection,Sokos Hotel Puijonsarvi, kuopio5.11. Klo 18:30

keikka

Jazzlaulaja ja säveltäjä Elena Mîndru juhlii uutta Hope-levyään marraskuussa seitsemän konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella. Kiertueella esiintyy Elena Mîndrun useilta levyiltä tuttu kokoonpano, johon kuuluvat kotimaiset huippujazzmuusikot: pianisti-säveltäjä Tuomas J. Turunen, Sointi Jazz Orchestran riveistä tunnettu basisti Oskari Siirtola ja Game Music Collectivesta tunnettu rumpali Anssi Tirkkonen.

Elena Mîndrun luotsaama kokoonpano vakiinnutti nimekseen Elena Mîndru Finnection vuonna 2018, jolloin se teki ensiesiintymisensä Garana Jazz Festivalilla Romaniassa. Konsertti oli menestys, ja poiki loistavia arvosteluja kansainvälisessä jazzmediassa. Ensiesiintymisensä jälkeen yhtye on esiintynyt festivaaleilla muun muassa Tukholmassa ja Saksassa, ja ensilevy Hope-julkaistiin tämän vuoden syksyllä 27.8.2021 Eclipse Music -levymerkille.

Yhtye soittaa ohjelmistoa uudelta albumilta. Musiikki on yhdistelmä amerikkalaista sekä eurooppalaista jazzia, johon yhdistyy lisäksi vaikutteita mm. pop/rockista sekä kansanmusiikista. Useista musiikkityyleistä saadut vaikutteet sulautuvat osaksi yhtyeen ilmaisua orgaanisella tavalla. Albumin keskeinen sanoma on luonnon kauneuden, onnellisuuden sekä toivon vaaliminen maailmassa, jonka täyttää erilaisten uhkakuvien loputon uutisvirta.

Yhtyeen kiertue käynnistyy tiistaina 2.11. Joensuun Kerubi-ravintolasta ja päättyy komeasti tiistaina 9.11. Savoy Teatterin levynjulkaisukonserttiin Helsingissä.

tampere

Tampere Jazz Happening: LINDA FREDRIKSSON, PEPE WILLBERG & JUKKA ESKOLA STATEMENT, NATACHA ATLAS, YRJÖ-PALKINTO 2021,Pakkahuone, tampere5.11. Klo 19:00

Linda Fredriksson

Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement

Natacha Atlas

keikka

Liput 55/45 €

Tampere Jazz Happeningin perjantain ohjelma alkaa Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon palkintoseremonialla, jonka jälkeen tuore voittaja esiintyy yleisölle. Tilaisuus jatkuu kotimaisin voimin, ensin Linda Fredrikssonin Juniper-levyn julkaisukeikalla ja sitten Pepe Willberg & Jukka Eskola Statementin konsertilla, joka keskittyy Otto Donnerin (1939–2013) sävellystuotantoon. Illan päättää egyptiläis-belgialainen laulaja Natacha Atlas.

Tampere Jazz Happening: JORMA TAPIO & KASKI, TOMI NIKKU 5TET, DUB VALLILA,Telakka, tampere5.11. Klo 21:00

keikka

Liput 30/25 €

Tilaisuuden aloittaa saksofonisti ja huilisti Jorma Tapio Kaski-trioineen. Tapio esiintyy Happeningissa omalla yhtyeellään nyt toista kertaa, ensimmäinen oli ihka ensimmäisessä Happeningissa vuonna 1982. Illan toisena esiintyjänä nähdään Tomi Nikku 5tet, jonka ensilevy Light & Shade julkaistiin syyskyyssa, ja puolilta öin estradin täyttää kahdeksanhenkinen Dub Vallila.

turku

Flame Jazz: Kasperi Sarikoski Reignition (FI/US),Move-sali, Logomo, turku5.11. Klo 19:00

keikka

Pasunisti Kasperi Sarikoski tuo Suomeen kansainvälisen ja dynaamisen huippuyhtyeen. Kvintetin jäsenet ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta he kohtasivat toisensa maailman risteyksessä, New Yorkissa. Isossa Omenassa uraa tehneet muusikot ovat työskennelleet lukuisten maailmanluokan jazzartistien kanssa, joista mainittakoon Wynton MarsalisDave Douglas ja Shai Maestro. Uuden levyn julkaisua juhlistava yhtye esittää Sarikosken säveltämää modernia akustista jazzia. Levynjulkaisukiertueelle yhtye saa upean kotimaisen vahvistuksen, saksofonisti Jouni Järvelän.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alk.

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta tilassa säilyvät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.