Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 8.11.

helsinki

Kalevi Louhivuori Quartet,Koko Jazz Club, helsinki8.11. Klo 19:00

Kalevi Louhivuori Quartet

Liput 18 / 15 e

Vuonna 2020 perustettu Kalevi Louhivuori Quartet on trumpetisti/pianisti/laulaja Kalevi Louhivuoren, pianisti/klarinetisti Joonatan Henrikssonin, basisti Filemon von Numersin ja rumpali Aleksi Heinolan muodostama yhtye.
HUOM! Maanantaina 8.11. Joonatan Henrikssonia tuuraa Mikael Myrskog.

Yhtye ammentaa musiikkiaan jazzin perinteistä, mutta samalla hakee rajojaan tyylejä rikkovana live-yhtyeenä. Keikan ohjelmisto koostuu pääosin Louhivuoren sävellyksistä, mutta mukaan mahtuu myös muutama vähemmän kuultu jazzstandardi.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainvälisesti arvostetumpia, palkituimpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä.

Suomessa hän on tullut tunnetuksi Northern Governors -yhtyeestään sekä sävellyksistään ja sanoituksistaan Yonan albumeille.

Pekka Toivonen Piano Week 2021: Oiro Pena,Kallion kirkko, helsinki8.11. Klo 19:00

keikka

Pekka Toivonen Piano Week järjestetään jo neljättä kertaa eri kirkoissa. Omintakeisen säveltäjän, pianistin ja graafikon Pekka Toivosen musiikki matkaa viikon aikana läpi kaupunginosien ja yhteiskuntaluokkien. Avajaiskonsertissa Kallion kirkon kappelissa kuullaan kulttimainetta nauttivaa Oiro Pena -jazzkokoonpanoa.

Antti Vauhkonen, rummut
Johannes Sarjasto, alttosaksofoni
Philip Holm, kontrabasso
Pekka Toivonen, piano

outokumpu

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Selma Juudit Alessandra,Kulttuuritalo Marita, outokumpu8.11. Klo 18:00

Muun muassa Signe-kvartetista tutun laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen luotsaama Selma Juudit Alessandra kiertää Suomea marras-joulukuussa. Nuoren polven jazzhuipuista koostuva nelikko vierailee yhteensä yhdeksällä paikkakunnalla.

Laulaja Selma Savolaisen, pianisti Artturi Röngän, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Jesse Ojajärven muodostama Selma Juudit Alessandra esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella marras-joulukuussa. Yhtye vierailee 8.–11.11. Outokummussa, Joensuussa, Oulussa ja Raahessa, jonka jälkeen kvartettia kuullaan 29.11.–3.12. välisenä aikana Kiteellä, Kuopiossa, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Espoossa.

Vuonna 2015 perustettu sähköinen nelikko julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Konseptuaalisen pitkäsoiton kantavana teemana ovat Savolaisen kokemukset isänsä, pianisti Jarmo Savolaisen poismenosta ja surun kanssa aikuiseksi kasvamisesta.

Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää suvereenisti hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa – yhtymäkohtia voi löytää esimerkiksi Kate Bushin, Julia Holterin tai vaikkapa Weather Reportin musiikkiin. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundissa onkin paljon tuttua, vaikka enimmäkseen yhtye kulkee pitkin omia ennakkoluulottomia latujaan.

https://www.selmasavolainen.com/ 

tallinna

Elena Mîndru Finnection,Philly Joe's, tallinna8.11. Klo 20:00

keikka

Jazzlaulaja ja säveltäjä Elena Mîndru juhlii uutta Hope-levyään marraskuussa seitsemän konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella. Kiertueella esiintyy Elena Mîndrun useilta levyiltä tuttu kokoonpano, johon kuuluvat kotimaiset huippujazzmuusikot: pianisti-säveltäjä Tuomas J. Turunen, Sointi Jazz Orchestran riveistä tunnettu basisti Oskari Siirtola ja Game Music Collectivesta tunnettu rumpali Anssi Tirkkonen.

Elena Mîndrun luotsaama kokoonpano vakiinnutti nimekseen Elena Mîndru Finnection vuonna 2018, jolloin se teki ensiesiintymisensä Garana Jazz Festivalilla Romaniassa. Konsertti oli menestys, ja poiki loistavia arvosteluja kansainvälisessä jazzmediassa. Ensiesiintymisensä jälkeen yhtye on esiintynyt festivaaleilla muun muassa Tukholmassa ja Saksassa, ja ensilevy Hope-julkaistiin tämän vuoden syksyllä 27.8.2021 Eclipse Music -levymerkille.

Yhtye soittaa ohjelmistoa uudelta albumilta. Musiikki on yhdistelmä amerikkalaista sekä eurooppalaista jazzia, johon yhdistyy lisäksi vaikutteita mm. pop/rockista sekä kansanmusiikista. Useista musiikkityyleistä saadut vaikutteet sulautuvat osaksi yhtyeen ilmaisua orgaanisella tavalla. Albumin keskeinen sanoma on luonnon kauneuden, onnellisuuden sekä toivon vaaliminen maailmassa, jonka täyttää erilaisten uhkakuvien loputon uutisvirta.

Yhtyeen kiertue käynnistyy tiistaina 2.11. Joensuun Kerubi-ravintolasta ja päättyy komeasti tiistaina 9.11. Savoy Teatterin levynjulkaisukonserttiin Helsingissä.

turku

Monday Jazz Happening: Ilkka Arola Sound Tagine,Rica Bar, turku8.11. Klo 19:00

Trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan yhtye Ilkka Arola Sound Tagine soittaa elokuvallista seikkailumusiikkia synnyttäen sävyrikkaan sekoituksen folk- ja jazz-ilmaisua höystettynä monitasoisilla rytmeillä ja äänimaisemilla. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti esillä bändin musiikissa. Bändiliideri Arola soittaa erityistä neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka mahdollistaa Lähi-Idän rikkaiden melodisten sävyjen käytön.
 
Ilkka Arola Sound Tagine on kokenut muodonmuutoksen vuonna 2019 julkaistun Land Ahead! -levyn jälkeen, ja uudistunut yhtye tarjoilee entistä sähköisempää Lähi-Idän tanssilattia- ja psykedeliasoundia tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Suomalaisen rytmimusiikin eri laidoilta yhteen kerätyt bändin huippumuusikot pursuavat ilmaisuenergiaa ja nauttivat toistensa kanssa soittamisesta tarjoten intensiivisen konserttielämyksen täynnä tunteikasta soittoa ja koukuttavia rytmikudoksia.
 
Ilkka Arola - trumpetti, saz
Topi Korhonen - sähkökitara, oud
Esko Grundström - basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen - perkussiot
Okko Saastamoinen - rummut
 
Ilkka Arola Sound Tagine esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.

Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.