Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 18.11.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Hot Heros ja Iro Haarla,ravintola Laulumies, helsinki18.11. Klo 19:00

Hot Heros ja Iro Haarla

keikka

Hot Heros ja Iro Haarla

Sami Sippola: tenorisaksofoni
Iro Haarla: piano
Ville Rauhala: kontrabasso
Janne Tuomi: rummut ja lyömäsoittimet

Hot Heros ja Iro Haarla tulevat esittämään konsertissa yhteisen levynsä Vodjanoi musiikkia. He äänittivät levyn tammikuussa 2020 ja se esit­telee luonnon ja pohjoiseen suuntautuneiden retkien innoittamaa musiikkia.

Sävellysten alkuperäinen ajatus pysyi kuulaa­na ja kauniina, kuten oli tarkoitettu ja vaikka musiikin teko on triolle lähtökohtaisesti vapau­den ilmaisua, niin tällä kertaa vapauden kaiho soi aiempaa vahvempana.

Levolli­suus sekä talvisten iltojen seesteinen hämärä on saatu vangittua musiikkiin, joka kutsuu hiljen­tymään ja kuuntelemaan metsän ääntä. Luonnossa kulkiessaan ihminen on todella va­paa samoin kuin soittaja soittaessaan.

Kolmikon yhteiset retket Lappiin ja saamelais­alueille toimivat sävellystyötä voimauttaneena kokemuksena sekä jättivät pysyvän kaipuun Pohjoiseen. ”Luonnon pitää pysyä erämaana, koska se sanoo mitä me olemme ja mitä mei­dän tulee olla.” – Sakari Topelius.

Levyn nimikappale Vodjanoi viittaa slaavilai­seen mytologiaa, ja se tarkoittaa vedenpyör­teessä tai vedenalaisessa palatsissa asuvaa vetehistä. Oikukkaan Vodjanoin on uskottu ai­heuttaneen hukkumisia, mutta myös toimineen kalastajien suojelijana. Rannikolta kotoisin ole­van Sippolan sävellyksissä meri ja vesi ele­menttinä on usein läsnä.

Meitä siis odottaa mielenkiintoinen matka pohjoisen luonnon tunnelmiin ja arvoituksiin.

Kuva : Saana Tuomi

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Noudatamme voimassa olevia koronaepidemiaa koskevia viranomaisohjeistuksia sekä tartuntatautilain edellyttämiä terveysturvallisuustoimia.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Joonatan Rautio & Jussi Lehtonen,Koko Jazz Club, helsinki18.11. Klo 19:00

Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen ovat sovittaneet ohjelmiston, jossa efektien ja syntetisoidun äänen värittämä äänimaisema ja energinen ilmaisu saavuttavat ennenkuulumattomia soundeja, ainakin Kokon mittakaavassa!

Jussi Lehtonen, rummut
Joonatan Rautio, saksofonit, efektointi, syntetisointi

Lux Boreal: Erlend Apneseth Trio (NO) + Slowburn (DK),G Livelab Helsinki, helsinki18.11. Klo 19:00

keikka

Lux Boreal on uusi showcase-konsepti, joka esittelee tämän hetken kiinnostavimpia pohjoismaisia yhtyeitä. Marraskuussa G Livelab Helsingissä nähdään kaksi ainutlaatuista jazzkokoonpanoa, norjalaisviulisti Erlend Apnesethin luotsaama trio sekä tanskalaiskitaristi Lars Bech Pilgaardin Slowburn-kvartetti.

ERLEND APNESETH TRIO (NO)
Norjalainen Erlend Apneseth Trio väistää genre-luokitukset omalla uniikilla soundillaan. Arvostetun Hubro-levymerkin talliin lukeutuva kolmikko on ihastuttanut kansanmusiikkia ja jazzia yhdistelevillä levytyksillään ja kokoonpanon vuonna 2019 julkaistu Salika, Molika -albumi huomioitiin sekä Nordic Music Prize -ehdokkuudella että palkittiin Spellemannprisenilla eli norjalaisella Grammy-palkinnolla. Marraskuussa Erlend Apseneth trioineen tarjoilevat G Livelabissa modernia elektroakustista musiikkia viimeisimmältä albumiltaan Lokk (2021).

SLOWBURN (DK)
Tanskalaisen Slowburn inspiroituu niin tanskalaisesta jazzperinteestä kuin kokeellisesta rock-musiikistakin. Kitaristi-säveltäjä Lars Bech Pilgaardin minimalistisia, vapaata improvisaatiota ja yllättäviä käänteitä tarjoilevia kappaleita tulkitsevat klarinetisti Lars Greve, basisti Thommy Andersson ja rumpali Thomas Eiler.

Lisätietoja: www.luxboreal.nu/

Django Collective Helsinki,Ravintola Juttutupa, helsinki18.11. Klo 19:00

keikka

Aki Haurun johtama kokoonpano esittää Gypsy Swingiä Django Reinhardtin hengessä.

Aki Hauru - kitara
Kimmo Iltanen - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Juuso Rinta - kontrabasso
Laura Airola - viulu

raahe

Rantajatsiklubi + Vapaat äänet: Mikko Innanen Autonomus,Friemanin talo, raahe18.11. Klo 19:00

Mikko Innanen

Jazzin Itsehallintomalli Vapaat äänet -kiertueella (www)

keikka

KANSAINVÄLISTÄ HUIPPUJAZZIA FRIEMANIN TALOSSA

Mikko Innasen Autonomus on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla.

Mikko Innanen (s. 1978) on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina. Norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat Innasen pitkäaikaisia ystäviä.

Liput 15/10/5 €
Raahesalin lipunmyynti ja Tiketti
(liput tulevat myyntiin viikolla 43)

Friemanin talo, Kirkkokatu 14, Pekkatori - Raahe

Konserttia järjestävät Rajatsi ry ja Rock Academy Raahe
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertueen tuki: MES
Yhteistyökumppani: Kumu drums

viitasaari

Viitasaaren jazzklubi: Jazziskelmää!,Viitasaaren Teatteri, viitasaari18.11. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Jazz Jkl Collective solisteinaan laulaja Sini Pajunen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari järjestää toivematkan aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin!

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita maailman eri kolkista. Myös jazz koettiin eksoottisena ja se kiehtoi ajan artisteja ja muusikoita. Ulkomaiset menestyskappaleet innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä käännöksiä. Käännöskappaleiden ohella alkoi versota myös kotimaisia jazziskelmiä, joiden säveltäjistä tunnetuimpia olivat Erik Lindström ja Toivo Kärki. Jazziskelmien esittäjistä suosituimpien joukossa olivat mm. Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen ja Helena Siltala.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisistä jazziskelmistä monipuolisen kattauksen. Näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää nyt upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Liput 15/10 €

Lippujen ennakkovaraus: https://forms.gle/RLzXPmmkVdaQmfzHA

Jazz Jkl Collectiven klubi-illat elävöittävät jatkossa laajemminkin Keski-Suomen livemusiikkitarjontaa Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston tukemana. Monen ikäisten suosimia kuukausittaisia klubeja on järjestetty Jyväskylässä keväästä 2018 lähtien, ja toiminta laajenee nyt maakuntaan vähitellen. Ensimmäiset yhteistyöpaikkakunnat ovat Petäjävesi ja Viitasaari. Tilaisuuksissa kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää Jazz Jkl Collectivea tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.