Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Joonatan Rautio & Jussi Lehtonen,Koko Jazz Club, helsinki18.11. Klo 19:00

Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen ovat sovittaneet ohjelmiston, jossa efektien ja syntetisoidun äänen värittämä äänimaisema ja energinen ilmaisu saavuttavat ennenkuulumattomia soundeja, ainakin Kokon mittakaavassa!

Jussi Lehtonen, rummut
Joonatan Rautio, saksofonit, efektointi, syntetisointi

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Hot Heros ja Iro Haarlaravintola Laulumies, helsinki18.11. Klo 19:00

Hot Heros ja Iro Haarla

keikka

Hot Heros ja Iro Haarla

Sami Sippola: tenorisaksofoni
Iro Haarla: piano
Ville Rauhala: kontrabasso
Janne Tuomi: rummut ja lyömäsoittimet

Hot Heros ja Iro Haarla tulevat esittämään konsertissa yhteisen levynsä Vodjanoi musiikkia. He äänittivät levyn tammikuussa 2020 ja se esit­telee luonnon ja pohjoiseen suuntautuneiden retkien innoittamaa musiikkia.

Sävellysten alkuperäinen ajatus pysyi kuulaa­na ja kauniina, kuten oli tarkoitettu ja vaikka musiikin teko on triolle lähtökohtaisesti vapau­den ilmaisua, niin tällä kertaa vapauden kaiho soi aiempaa vahvempana.

Levolli­suus sekä talvisten iltojen seesteinen hämärä on saatu vangittua musiikkiin, joka kutsuu hiljen­tymään ja kuuntelemaan metsän ääntä. Luonnossa kulkiessaan ihminen on todella va­paa samoin kuin soittaja soittaessaan.

Kolmikon yhteiset retket Lappiin ja saamelais­alueille toimivat sävellystyötä voimauttaneena kokemuksena sekä jättivät pysyvän kaipuun Pohjoiseen. ”Luonnon pitää pysyä erämaana, koska se sanoo mitä me olemme ja mitä mei­dän tulee olla.” – Sakari Topelius.

Levyn nimikappale Vodjanoi viittaa slaavilai­seen mytologiaa, ja se tarkoittaa vedenpyör­teessä tai vedenalaisessa palatsissa asuvaa vetehistä. Oikukkaan Vodjanoin on uskottu ai­heuttaneen hukkumisia, mutta myös toimineen kalastajien suojelijana. Rannikolta kotoisin ole­van Sippolan sävellyksissä meri ja vesi ele­menttinä on usein läsnä.

Meitä siis odottaa mielenkiintoinen matka pohjoisen luonnon tunnelmiin ja arvoituksiin.

Kuva : Saana Tuomi

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Noudatamme voimassa olevia koronaepidemiaa koskevia viranomaisohjeistuksia sekä tartuntatautilain edellyttämiä terveysturvallisuustoimia.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Lux Boreal: Erlend Apneseth Trio (NO) + Slowburn (DK)G Livelab Helsinki, helsinki18.11. Klo 19:00

keikka

Lux Boreal on uusi showcase-konsepti, joka esittelee tämän hetken kiinnostavimpia pohjoismaisia yhtyeitä. Marraskuussa G Livelab Helsingissä nähdään kaksi ainutlaatuista jazzkokoonpanoa, norjalaisviulisti Erlend Apnesethin luotsaama trio sekä tanskalaiskitaristi Lars Bech Pilgaardin Slowburn-kvartetti.

ERLEND APNESETH TRIO (NO)
Norjalainen Erlend Apneseth Trio väistää genre-luokitukset omalla uniikilla soundillaan. Arvostetun Hubro-levymerkin talliin lukeutuva kolmikko on ihastuttanut kansanmusiikkia ja jazzia yhdistelevillä levytyksillään ja kokoonpanon vuonna 2019 julkaistu Salika, Molika -albumi huomioitiin sekä Nordic Music Prize -ehdokkuudella että palkittiin Spellemannprisenilla eli norjalaisella Grammy-palkinnolla. Marraskuussa Erlend Apseneth trioineen tarjoilevat G Livelabissa modernia elektroakustista musiikkia viimeisimmältä albumiltaan Lokk (2021).

SLOWBURN (DK)
Tanskalaisen Slowburn inspiroituu niin tanskalaisesta jazzperinteestä kuin kokeellisesta rock-musiikistakin. Kitaristi-säveltäjä Lars Bech Pilgaardin minimalistisia, vapaata improvisaatiota ja yllättäviä käänteitä tarjoilevia kappaleita tulkitsevat klarinetisti Lars Greve, basisti Thommy Andersson ja rumpali Thomas Eiler.

Lisätietoja: www.luxboreal.nu/

Django Collective HelsinkiRavintola Juttutupa, helsinki18.11. Klo 19:00

Aki Haurun johtama kokoonpano esittää Gypsy Swingiä Django Reinhardtin hengessä.

Aki Hauru - kitara
Kimmo Iltanen - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Juuso Rinta - kontrabasso
Laura Airola - viulu