Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Viitasaaren jazzklubi: Jazziskelmää!,Viitasaaren Teatteri, viitasaari18.11. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Jazz Jkl Collective solisteinaan laulaja Sini Pajunen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari järjestää toivematkan aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin!

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita maailman eri kolkista. Myös jazz koettiin eksoottisena ja se kiehtoi ajan artisteja ja muusikoita. Ulkomaiset menestyskappaleet innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä käännöksiä. Käännöskappaleiden ohella alkoi versota myös kotimaisia jazziskelmiä, joiden säveltäjistä tunnetuimpia olivat Erik Lindström ja Toivo Kärki. Jazziskelmien esittäjistä suosituimpien joukossa olivat mm. Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen ja Helena Siltala.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisistä jazziskelmistä monipuolisen kattauksen. Näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää nyt upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Liput 15/10 €

Lippujen ennakkovaraus: https://forms.gle/RLzXPmmkVdaQmfzHA

Jazz Jkl Collectiven klubi-illat elävöittävät jatkossa laajemminkin Keski-Suomen livemusiikkitarjontaa Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston tukemana. Monen ikäisten suosimia kuukausittaisia klubeja on järjestetty Jyväskylässä keväästä 2018 lähtien, ja toiminta laajenee nyt maakuntaan vähitellen. Ensimmäiset yhteistyöpaikkakunnat ovat Petäjävesi ja Viitasaari. Tilaisuuksissa kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää Jazz Jkl Collectivea tähdittää klubeilla upeat solistivieraat.

Keikat samana päivänä kaupungissa viitasaari

Ei muita keikkoja.