Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Voodoo Jazz feat. Mikko Innanen,Hard Rock House, helsinki10.11. Klo 21:00

Sound Safari

keikka

Voodoo Jazz Sound Zone part II osa 2: Mikko Innanen on Lapinjärveltä kotoisin oleva saksofonisti ja säveltäjä. Yli kymmenen vuoden aikana Innanen on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzin kentällä yhtenä innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä. Innanen on tunnettu työstään sekä yhtyeenjohtajana, kanssajohtajana, vierailevana solistina että säveltäjänä. Hän on ollut perustamassa ja vaikuttamassa lukuisissa eri yhtyeissä, kuten Mikko Innanen & Innkvisitiossa, PLOPissa, Deliriumissa, Gourmetissa sekä Mikko Innanen Triossa. Tähän mennessä Innanen on julkaissut yli 20 levyä yhtyeenjohtajana ja yli 15 levyä soittajana.

Nikita Naberukhin - piano
Vesa Ojaniemi - kontrabasso
Ilmari Heikinheimo - rummut, perkussiot
featuring, Mikko Innanen - saksofonit, puhaltimet ja muut instrumentit

Liput: 12/10 € ovelta tai etukäteen baarista.

Ilmari Heikinheimon juontama artistivieraan haastattelu ennen keikkaa Café Roihuvuoren Riossa (Roihuvuorentie 9) klo 16. Vapaa pääsy!

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Jone Takamäki & Markku OunaskariRavintola Laulumiehet, helsinki10.11. Klo 19:00

keikka

Jone Takamäki on kotimaisen vapaan ilmaisun merkkihenkilö, saksofonisti-multipuhaltaja, joka muistetaan muusikkona ehkä parhaiten 80-luvun alun omasta Jone Takamäki Triostaan sekä Raoul Björkenheimin Krakatau-yhtyeestä. Myös Otna Eahket yhdessä Antti Hytin, Tom Nekljudowin ja Timo Hietalan kanssa oli Takamäen merkittävimpiä yhtyeitä 90-luvun lopulla, kuten myös MA-A trio 2000-luvulla eri kokoonpanoineen. Hänen viimeaikaisimpia musiikillisia projektejaan ovat olleet Krakatau-yhtyeen uudelleen aktivoitumisen ohella duo rumpali Markku Ounaskarin, sekä trio kitaristi Lauri Hyvärisen ja rumpali Naoto Yamagishin kanssa. Viime vuosina Takamäki on keskittynyt myös japanilaisiin shakuhachi ja hochiku-huiluihin, mestarinsa Atsuya Okudan oppilaana. Takamäki opettaa myös ääni-ilmaisua Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun linjalla.

Markku Ounaskari on yksi Suomen työteliäimmistä jazzrumpaleista, esiintyen useassa suomalaisessa että kansainvälisessä yhtyeessä. Tällä hetkellä hän on mukana mm. seuraavissa yhtyeissä: Raoul Björkenheimin Ecstasy, Iro Haarla trio ja Kari Ikonen trio. Ulkomaisista yhtyeistä voidaan mainita Sinikka Langeland, Trygve Seim, Lee Konitz, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko ja Marc Ducret.

Vuonna 2014 Ounaskari sai Jazzliiton Yrjö -palkinnon, jonka jakotilaisuudessa hän esiintyi ensi kertaan duona Jone Takamäen kanssa. Duolta on tulossa ulos myös ensimmäinen levy. Duon musiikki koostuu kummankin muusikon laajoista musiikkiarsenaaleista vapaan musiikin tekemisen viitekehyksessä.

Jone Takamäki - puhaltimet ja sekalaiset instrumentit
Markku Ounaskari - rummut, perkussiot

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).

Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Luomisen ilot 4 – Jouni Kesti CelebrationMalmitalo, helsinki10.11. Klo 19:00

keikka

Monialataiteilija Jouni Kestin (1946–2015) muistoa ja perintöä kunnioittavan tapahtumasarjan päätöstilaisuudessa kuullaan freejazzia ja vapaata improvisaatiota. Staalinin urut -yhtyeen ydinryhmän muodostavat Jonnesta seuraavan sukupolven kolme vapaamielistä perillistä. Kokoonpano punoo äänimattoa aiempien lähes myyttisten esiintymisten hengessä. Jonnen pitkäaikaiset soittokumppaniystävät Kalle Fält ja Seppo Laine sekä eturivin huippumuusikko Mikko Innanen maalaavat äänikankaalle jännittäviä saxologisia sointikuvioita. Vaikka rumpupallin takana on (tätä kirjoitettaessa) Mr. X, tapahtuman henkinen suojelija myhäilee jo – siellä jossakin – partaansa:

”Ilmeisesti musiikin tolkuton abstraktisuus on se asia, joka jaksaa kiinnostaa ihmisen lajia…Kun tähän lisätään vielä ihmisten erilainen kyky suoriutua sosiaalisista toiminnoistaan, on selvittämätön soppa edessämme. Kukaan ei tiedä, mitä soppa sisältää, mutta sitä popsitaan enimmäkseen hyvällä ruokahalulla, tai ainakin ’sattuman’ toivossa.”

Kalle Fält – saksofonit.

Mikko Innanen – saksofonit, klarinetit ja pienet soittimet.

Jasse Kesti – sähköbasso ja syntetisaattori.

Jenni Kesti – lyömäsoittimet.

Joni Kesti – Staalinin urut.

Seppo Laine – saksofonit.

Yhteistyössä työryhmä Kesti-Nikula-Salo ja Helsingin kulttuurikeskus

Vapaa pääsy

Luomisen ilot -tapahtumat: näyttely 14.10.–12.11., näyttelyn avajaistapahtuma 13.10. klo 19, konsertit 20.10., 27.10. ja 10.11. klo 19.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

UMO feat. Kalle Kalima: Pulp Friction (Tarantino Suite)Vuotalo, helsinki10.11. Klo 19:00

keikka

Berliinissä jo pitkään asunut ja suomalaisen jazzin mainetta Keski-Euroopassa ylläpitänyt kitaristi-säveltäjä Kalle Kalima yhdistää voimansa UMOn kanssa marraskuussa.

Konserteissa kuullaan Quentin Tarantinon tuotannosta inspiraationsa saanut Kaliman sävellys, Pulp Friction (Tarantino Suite), jonka mies kirjoitti ”Saksan UMOlle” eli NDR Bigbandille vuonna 2012.

Paljon pienyhtyeille säveltäneen Kaliman teos tuo uutta ja epätavallista näkökulmaa perinteiseen big band -musiikkiin. Big band -soundiin yhdistyy kiinnostavalla tavalla 70-luvun funk-sävyjä ja poliisielokuvien tunnelmaa. Pulp Friction on ruudikas sarja, joka tuo etäisesti mieleen Lalo Schifrinin sävellykset. Luvassa on konsertillinen Kaliman näköistä musiikkia – party in the art, art in the party.

Kesto n. 2 h (sis. väliajan).

Liput 20/16 €