Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Young Nordic Jazz Comets 2015,Klubi, tampere29.10. Klo 19:00

Katu Kaiku

Mette Henriette (www)

Two Beat Dogs (www)

Bremer/McCoy (www)

Lyssarides/Karnebäck Duo (www)

keikka

Tampere Jazz Happening hellii musiikin ystäviä jo 34. kerran 29.10. – 1.11.2015, jolloin festivaali valtaa Pakkahuoneen, Klubin ja Telakan lavat nykyjazzin kiinnostavimmilla nimillä. Tapahtumaan saapuu kaikkiaan 26 kokoonpanoa, joista 18 on kansainvälisiä.

Tampere Jazz Happening 2015 avautuu tuoreiden pohjoismaisten jazzlahjakkuuksien voimin. Kuudestoista Young Nordic Jazz Comets -showcase esittelee viisi Pohjolan kiinnostavinta uutta kokoonpanoa, yhden jokaisesta Pohjoismaasta. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Bremer/McCoy -duon rauhoittava musiikki on riisuttu kaikesta turhasta. Jäljellä on puhdas soundi ja yksinkertaisen vetoavat sävellykset. Kaksi nuorta tanskalaismuusikkoa rakentaa intiimin yhteyden kuulijaansa ja kietoo vastustamattomasti pauloihinsa kuulaalla jazz-folkillaan.

Lyssarides/Karnebäck Duon pianisti Joel Lyssarides ja basisti Josef Karnebäck voittivat peräkkäisinä vuosina 2014 ja 2015 arvostetun ruotsalaisen Jan Wallander -palkinnon. Kahden äärimmäisen monipuolisen muusikon käsissä jazz taipuu kauniista ja intensiivisistä balladeista energisiin vauhtinumeroihin asti. Kaksikon musiikki kuulostaa joka hetki nautinnollisen vaivattomalta.

Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voittaja Katu Kaiku on kolmen nuoren muusikon eloisa yhtye, joka kertoo musiikilliset tarinansa värikkäästi. Vaikutteet bebopista, free jazzista ja popista sulautuvat yhteen leikillisesti ja tunteikkaasti houkutellen kuulijan salaiseen paikkaansa.

Islantilainen Two Beat Dogs tarjoilee yllätyksellistä ja moneksi muuntuvaa jazzia. Kvartetin kollektiivisesti luoma sävelmateriaali ottaa aineksia niin hip hopista, folkista kuin kokeellisesta musiikistakin ja jättää tilaa myös vapaalle improvisaatiolle. Nuorten taiturien soitto soi intoa ja energiaa.

Mette Henriette on norjalainen saksofonisti ja säveltäjä, joka nuoresta iästään huolimatta on johtanut jo useita omia orkestereitaan ja esiintynyt maailman eri kolkissa. Tänä syksynä hän julkaisee esikoisalbuminsa ja tuo sen voimakkaat sävellykset Tampereelle omaperäisen ja ilmaisuvoimaisen trionsa kanssa.

Klubi / vapaa pääsy

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.