Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Monday Jazz Happening: Arto Ikävalko Trio,Rica Bar, turku29.4. Klo 19:00

keikka

Arto Ikävalko Trion debyyttialbumi “Changing Priors” julkaistaan huhtikuussa 2024. Albumi ammentaa teemoja muutoksesta yksilössä sekä laajemmin globaalissa maailmassa ja kuinka uskomukset vaikuttavat siihen, miten koemme maailman. Inspiraatiota sävellyksiin on saatu tietoisuuden ja olemassaolon mysteereistä sekä maapallon ja ihmiskunnan uhkakuvista. Tuhoaako tekoäly maailman? Miltä kuulostaa tulevaisuuden tekoäly-ylivaltiaalle sävelletty kappale? Mitä on tietoisuus?

Arto Ikävalko on luonut sävellyksillään tunnelmakuvia erilaisista maailmoista, jotka elävät omaa elämäänsä yhtyeen jäsenten puhaltaessa soitollaan niihin hengen. Musiikissa on paljon tilaa hetkessä luomiseen ja musiikilliseen keskusteluun, johon sukelletaan yhdessä soittajien ja yleisön kanssa. Vahvan tunnelmallisissa kappaleissa ennakkoluulottomat sävellykselliset ratkaisut eivät ole intuitiivisen ja dynaamisen yhtyesoiton tiellä, vaan inspiroivat soittajia tuomaan persoonallisen panoksensa esiin soitossaan spontaanisti ja iloisen leikittelevästi. Musiikista onkin kuultavissa, että levyn trio on työskennellyt yhdessä mitä monipuolisimmissa tilanteissa.

Trion musiikki sulautuu vaivattomasti 2000-luvulla muotoutuneen modernin akustisen pianotrio-jazzin jatkumoon. Hengenheimolaisuutta löytyy kansainvälisiin artisteihin kuten Aaron Parks, Brad Mehldau, Shai Maestro, Tigran Hamasyan ja Gerald Clayton.

Arto Ikävalko - Piano
Joonas Tuuri - Basso
Ville Luukkonen - Rummut
 
Konsertti on osa Kansainvälisen Jazzpäivä-viikon ohjelmaa.
 
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
 
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

 

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.