Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 26.7.

helsinki

Jazz-Espa: Odd Brew,Espan lava, helsinki26.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 ODD BREW

Santeri Kaipiainen – kosketinsoittimet, Vili Kallonen – rummut, Aapo Nieminen – kitara, Aki Saira – altto- ja sopraanosaksofoni, Hanna Turunen – kontra- ja sähköbasso

Odd Brew on Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu fuusioyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa mm. progressiivisesta rockista, listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista sekä länsiafrikkalaisista perinteistä, ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi, lopputuloksena yllätyksellinen ja riehakas ilmapiiri. Omat sävellykset sekä lainakappaleiden uudelleensovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Kvintetin voimin tarjoiltavat käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin.

Esikois-EP:tä Koemaisto (2017) seurannut Odd Brew'n pitkäsoitto Kummapaahtoa julkaistiin toukokuussa 2021 Eclipse Musicin kautta ja on herättänyt kriitikoiden ja radioiden kiinnostusta niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Jazz-Espa: Varre Vartiainen Trio,Espan lava, helsinki26.7. Klo 15:00

Varre Vartiainen Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 VARRE VARTIAINEN TRIO

Varre Vartiainen – kitara, Timo Hirvonen – basso, Jussi Lehtonen – rummut

”Jazz Guitar - Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia. Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä. Vartiaisen keväällä julkaistu albumi Almost Standards painottuu tyyliltään perinteisenpään jazzilmaisuun.

Varre on urallaan esiintynyt kansainvälisien tähtien kanssa, kuten Angelique Kidjo, Thomas Ledin, Ed Motta ja Jim Beard, sekä muun muassa orkestereissa Espoo Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Dallape, Nylon Beat ja Leningrad Cowboys. Vartiainen on lisäksi tehnyt yhteistyötä lukuisien tunnetuiden jazzmuusikoiden kanssa kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale, Arttu Takalo ja Mikko Hassinen.

Jazz-Espa: RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD,Espan lava, helsinki26.7. Klo 17:30

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD

Raoul Björkenheim – kitara, Jori Huhtala – kontrabasso, Ilmari Heikinheimo – rummut

Raoul BjörkenheiminTriad astui näyttämölle ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Yhtye alkoi heti viedä musiikkiaan ekspressionistiseen suuntaan, jossa  free-jazzin raaka energia ja rock yhdistyvät brutaalin kauniiseen pohjoismaiseen lyriikkaan.

Sävellykset tarjoavat vain kehyksen musiikille, jossa improvisointi on keskiössä, ja spontaanius on liikkeelle paneva voima. Tarkka kuulija voi tunnistaa musiikissa kaikuja Coltranelta, Aylerilsta ja Hendrixilta. Triadin osuvasti otsikoitu levy Beyond ilmestyi vuonna 2017 uuden suomalaisen levymerkin Eclipse Musicin julkaisemana.

jyväskylä

Ville Lähteenmäki Trio,Poppari, jyväskylä26.7. Klo 19:00

keikka

Liput 10/8 €

Ville Lähteenmäki Trio on vuonna 2022 perustettu yhtye, joka pitää päämajaansa Trondheimissa Norjassa. Yhtye koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (kontrabasso) ja Trym Karlsen (rummut). Trion musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970-luvun freejazz/spiritual jazz-legendoilta kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler ja Alice Coltrane, joiden energistä ja voimakasta ilmaisua yhtye lupaa myös kuulijoilleen. 

Ville Lähteenmäki Trion debyyttialbumi Introducing: Ville Lähteenmäki Trio ilmestyy kesällä 2022 Ultraääni Recordsilla. Yhtyeen tuoreudesta huolimatta se on ehtinyt jo ennättämään myös kansainvälistä huomiota, josta kertovat kesän esiintymiset Italiassa, Norjassa, Virossa sekä Suomessa.

kokkola

Kokkola Sea Jazz: Ostrobothnia Jazz Sextet,Kahvila Saha, kokkola26.7. Klo 20:00

Ostrobothnia Jazz Sextet

keikka

Liput portilta, lipunmyynti alkaa klo 19
Peruslippu 15€ / Matti kukkarossa -lippu 10€

Ostrobothnia Jazz Sextet esittää jazzia ja kansanmusiikkia Suomen ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta. Sekstetin ohjelmisto liittyy rannikkoseutuun, mereen ja saaristoon ja sen jäsenillä on kaikilla läheinen suhde saaristoon ja mereen koska he joko ovat kotoisin tai toimivat Pohjanmaan rannikkoalueilla.

Ostrobothnia Jazz Sextet
Peter Nordwall – saksofonit ja huilut
Rickard Slotte – trumpetti
Mikael Långbacka – pasuuna
Ralf Nyqvist – piano
Marcus Söderström – kontrabasso
Stefan Brokvist – rummut

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: SALSA CORUNO DEL NORTE,Jumpru Pub, oulu26.7. Klo 21:00

Salsa Coruno Del Norte

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Salsa Coruno Del Norte
Ti 26.7. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Salsa Coruno Del Norte on oululainen 10-henkinen salsaorkesteri. Orkesterin ohjelmisto koostuu omista sovituksista, joita on tehty suomalaisista tangoista ja Suomi-soulin klassikoista. Ohjelmistosta löytyy mm perinteinen tangoja (Satumaa, Lapin Tango, Rakovalkealla yms) sekä mm. Sami Saaren Ainutkertainen ja Onnen kyyneleet. Kaikki kappaleet on sovitettu perinteiseen kuubalaiseen tyyliin salsamusiikiksi.

Orkesterin solistina toimii tangoprinssi Jari Marjala, jolla on kokemusta niin tanssilavoista kuin salsabändeistä jo usean vuosikymmenen ajan.

Jari Marjala | laulu
Mikko Silander | timbalero
Ilari Kinnunen | bongot
Joonas Alaräihä | congat
Roni Helminen | basso
Tuomas J. Turunen | piano
Tapio Maunuvaara | trumpetti
Pilvi Kokkonen | trumpetti
Sebastian Jeker | pasuuna
Sven Seebeck | saksofoni