Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD,Espan lava, helsinki26.7. Klo 17:30

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD

Raoul Björkenheim – kitara, Jori Huhtala – kontrabasso, Ilmari Heikinheimo – rummut

Raoul BjörkenheiminTriad astui näyttämölle ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Yhtye alkoi heti viedä musiikkiaan ekspressionistiseen suuntaan, jossa  free-jazzin raaka energia ja rock yhdistyvät brutaalin kauniiseen pohjoismaiseen lyriikkaan.

Sävellykset tarjoavat vain kehyksen musiikille, jossa improvisointi on keskiössä, ja spontaanius on liikkeelle paneva voima. Tarkka kuulija voi tunnistaa musiikissa kaikuja Coltranelta, Aylerilsta ja Hendrixilta. Triadin osuvasti otsikoitu levy Beyond ilmestyi vuonna 2017 uuden suomalaisen levymerkin Eclipse Musicin julkaisemana.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Odd BrewEspan lava, helsinki26.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 ODD BREW

Santeri Kaipiainen – kosketinsoittimet, Vili Kallonen – rummut, Aapo Nieminen – kitara, Aki Saira – altto- ja sopraanosaksofoni, Hanna Turunen – kontra- ja sähköbasso

Odd Brew on Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu fuusioyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa mm. progressiivisesta rockista, listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista sekä länsiafrikkalaisista perinteistä, ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi, lopputuloksena yllätyksellinen ja riehakas ilmapiiri. Omat sävellykset sekä lainakappaleiden uudelleensovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Kvintetin voimin tarjoiltavat käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin.

Esikois-EP:tä Koemaisto (2017) seurannut Odd Brew'n pitkäsoitto Kummapaahtoa julkaistiin toukokuussa 2021 Eclipse Musicin kautta ja on herättänyt kriitikoiden ja radioiden kiinnostusta niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Jazz-Espa: Varre Vartiainen TrioEspan lava, helsinki26.7. Klo 15:00

Varre Vartiainen Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 VARRE VARTIAINEN TRIO

Varre Vartiainen – kitara, Timo Hirvonen – basso, Jussi Lehtonen – rummut

”Jazz Guitar - Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia. Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä. Vartiaisen keväällä julkaistu albumi Almost Standards painottuu tyyliltään perinteisenpään jazzilmaisuun.

Varre on urallaan esiintynyt kansainvälisien tähtien kanssa, kuten Angelique Kidjo, Thomas Ledin, Ed Motta ja Jim Beard, sekä muun muassa orkestereissa Espoo Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Dallape, Nylon Beat ja Leningrad Cowboys. Vartiainen on lisäksi tehnyt yhteistyötä lukuisien tunnetuiden jazzmuusikoiden kanssa kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale, Arttu Takalo ja Mikko Hassinen.