Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 25.7.

helsinki

Jazz-Espa: Joonas Haavisto Trio,Espan lava, helsinki25.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 JOONAS HAAVISTO TRIO

Joonas Haavisto – piano, Antti Lötjönen – kontrabasso, Joonas Riippa – rummut

Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista. Luotsaamansa Joonas Haavisto Trion vuonna 2004 perustanut Steinway-artisti Haavisto tuo Jazz-Espan keikalle uudet sävellyksensä, joissa kauniit melodiat, pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hip hopistakin.  Trio on julkaissut viisi albumia ja saavuttanut suosiota erityisesti Japanissa, missä he ovat tehneet konserttisalikiertueita sekä esiintyneet legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla. Trion viimeisin levy Offshore julkaistiin saksalaisen Membran levy-yhtiön toimesta 2019.

Jazz-Espa: Anna Inginmaa,Espan lava, helsinki25.7. Klo 15:00

Anna Inginmaa

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 ANNA INGINMAA

Anna Inginmaa – laulu, Mikko Karjalainen – trumpetti, Casimir Ekman – baritonisaksofoni,  poikkihuilu, Arto Ikävalko – piano, Ville Luukkonen – rummut, Joonas Tuuri – kontrabasso

Omintakeinen jazzartisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin viisi vuotta sitten Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa. Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän.

Keväällä 2022 Inginmaa julkaisee kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n yhtyeensä kanssa. Inginmaa on säveltänyt kappaleet yhdessä Arto Ikävalkon sekä Veikki Virkajärven kanssa. Näitä uusia sävellyksiä tullaan kuulemaan myös Jazz-Espan konsertissa.

Jazz-Espa: OH YEAH: Music of Charles Mingus!,Espan lava, helsinki25.7. Klo 17:30

OH YEAH

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 OH YEAH: MUSIC OF CHARLES MINGUS!

Mikael Saastamoinen – kontrabasso, Kalevi Louhivuori – trumpetti, Johannes Sarjasto – alttosaksofoni, Ukko Heinonen – tenorisaksofoni, Juha Kortehisto – pasuuna, Arto Ikävalko – piano, Ville Luukkonen – rummut

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 100-vuotta basisti-säveltäjä Charles Mingusin syntymästä. OH YEAH -yhtye juhlistaa tätä esittämällä Mingusin musiikkia ympäri Suomea.

Yhtye haluaa tukea Mingusin musiikillista perintöä hallitsevaa perikuntaa ja jokaisesta esiintymispalkkiosta annetaan osuus Let My Children Hear Music -järjestölle.

jaZZanti-konsertti: Karja – Renard – Wandinger trio,Hakasalmen huvila, helsinki25.7. Klo 19:00

keikka

Saamme 25.7 jaZZanti-konserttiimme vieraaksemme Kirke Karjan kehutun trion ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa.

Pianisti Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen luotsaamansa trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa on herättänyt positiivista huomiota eurooppalaisella jazzkentällä. Trion musiikin aineksia ovat Karjan sävellykset, vapaa improvisaatio ja laajennetut soittotekniikat. Yhtye soitti vaikuttavan konsertin Tallinnassa syyskuussa 2021 osana European Jazz Conference -tapahtumaa. Sen jälkeen trioa kuultiin Pariisissa huhtikuussa 2022 Punkt @ Banlieues Bleues -festivaali-illassa, jossa norjalaiset Jan Bang ja Erik Honoré toteuttivat reaaliaikaisen uudelleenmiksauksen konsertista. He julkaisevat helmikuussa 2020 Tallinnassa äänitetyn Karja Renard Wandinger -trion levy heinäkuussa.

Kirke Karja (s. 1989) on intensiivinen esiintyjä ja säveltäjä, jonka rohkea harmoninen sävelkieli ammentaa nykymusiikin vankasta osaamisesta. Häntä kiehtovat improvisaatio ja yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa. Pitkän klassisen musiikin koulutuksen lisäksi hän on ehtinyt sukeltaa jazzmusiikin opiskeluun 10 vuoden ajan ja valmistui 2021 jazzsävellyksen tohtoriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään. Trionsa lisäksi hän johtaa Kirke Karja Quartetia sekä Captain Kirke and the Klingons -kvintettiä, jossa mm. soittavat mm. saksofonistit Mikko Innanen ja liettualainen Liudas Mockunas. Karja voitti Giorgio Gaslini Future Talent Award -tunnustuksen 2021 ja hänet valittiin Viron vuoden jazzmuusikoksi 2022.

Ranskalaisen jazzpiirien aktiivinen toimija Etienne Renard (s. 1991) on muusikko ja säveltäjä, joka palvelee trion kollektiivista luovuutta omalla monipuolisella osaamisellaan. Tämä maanläheinen kontrabasisti saa virikkeitä yhteistyökuvioista niin Ranskassa kun ulkomaillakin. Hänen muusikkouttaan ruokkivat myös opiskeluvuodet Pariisin musiikin ja tanssin konservatoriossa. Hänen soittokumppaneitaan ovat muun muassa Benoît Delbecq, Paul Jarret ja Pierrick Pedron.

Ludwig Wandinger (s. 1995) on Berliinissä asuva kokeellisen musiikin tuottaja, rumpali ja monipuolinen visuaalinen taiteilija. Hänen musiikillinen kerrontansa vaihtelee kokeellisesta IDM:sta (Intelligent Dance Music) akustiseen improvisaatioon ja ambientista monivivahteiseen äänisuunnitteluun, samalla kun hänen visuaalinen ilmaisunsa risteyttää surrealismia ja hämmästyttävää graafista ”chrometype” designia. Hän on työskennellyt ja esiintynyt monien arvostettujen muusikkojen kanssa, joista mainittakoon Jim Black, Wanja Slavin, Lucia Cadotsch, Dan Nicholls, Philipp Gropper, Elias Stemeseder, Petter Eldh, Andrea Parkins ja Oli Steidle.

Kuva: Kaupo Kikkas

Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö), Goethe-Institut Finnland, Viro-Instituutti ja AJC-Association Jazzé Croisé.

savonlinna

Vapaat äänet: Innanen - Pasborg - Piromalli,Kulttuurikellari, savonlinna25.7. Klo 19:00

Innanen Pasborg Piromalli (www)

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cédric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin vuonna 2019 perustamaa trioa kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Kolmikon viiden konsertin kiertue käynnistyy 25.7. Savonlinnasta ja päättyy 30.7. Raahen Rantajatseilla. Yhtye esiintyy Mäntässä 27.7., Fiskarsissa 28.7. ja Helsingissä 29.7.

“This is it!” julistaa Innanen Pasborg Piromalli -trio päättäväisesti tuoreella levyllään, jonka julkaisi portugalilainen Clean Feed -levymerkki viime vuoden huhtikuussa. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle ja se kuuluu heidän omissa sävellyksissään ja tiukassa yhteissoitossa. Hammond-urkujen soundi on avainasemassa yhtyeen ilmaisussa. Trion jäsenien vankka jazzperinnetietoisuus elää rinnakkain seikkailuhenkisyyden kanssa. Innanen kommentoi: ”Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön “se”.

Kaikki kolme soittajaa kuuluvat omien kotimaidensa jazzskenen eturivin muusikoihin ja ovat vuosien mittaan kehittäneet kansainvälistä uraa.

”Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”
Matti Laipio, Jazzrytmit

Mikko Innanen sopranino-, alto- ja baritonisaksofonit
Cédric Piromalli Hammond-urut
Stefan Pasborg rummut

Liput: 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua ja ennakkoon
Järjestää: Olavin Jazz ry. yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan kulttuurikellari ry

Savonlinnan Kulttuurikellari
Olavinkatu 34, 57130  Savonlinna