Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 21.7.

helsinki

UMO Helsinki: Jazz Jam & Brew,Konepaja Biergarten, helsinki21.7. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

(Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät)

2.6. // Jami-isäntänä pasunisti Kasperi Sarikoski
9.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Manuel Dunkel
16.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä
30.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Manuel Dunkel
14.7. // Jami-isäntänä trumpetisti Tero Saarti
21.7. // Jami-isäntänä saksofonisti Olli Ojajärvi
4.8. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Elena Mindru Finnection,Ravintola Poppari, jyväskylä21.7. Klo 19:00

keikka

Liput 20/15€

Kansainvälisen tason jazztähti Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo lähes vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Mindrun orkesteri Finnection luottaa musiikissaan vahvaan tarinankerrontaan ja ilmaisulliseen vapauteen, joka vangitsee kuulijan omaan maailmaansa.

Romanialaistaustainen Mindru on luonut Suomesta käsin hienon kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa mm. monien sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina.

Artistin uusin ja neljäs albumi Hope maalailee ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä ja pohtii globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Sävellysten sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Elena Mindrun yhtye Finnection koostuu suomalaisista nuoren sukupolven jazzmuusikoista. Yhtyeen nimi kuvastaa kansainvälisesti konsertoivan kokoonpanon solistin ja instrumentalistien keskinäistä yhteyttä.

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Oskari Siirtola – basso
Anssi Tirkkonen – rummut