Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 6.7.

helsinki

Summer Jazz: Zenger/Saastamoinen/Leppänen,Ravintola Tanner, helsinki6.7. Klo 20:00

Vapaa pääsy

Trio esittää kesäistä jazzmusiikkia suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta.

Esiintyjät:
Max Zenger, saksofoni ja bassoklarinetti
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Joonas Leppänen, rummut

nurmijärvi

Harri Myllyoja band,Sääksin uimaranta, nurmijärvi6.7. Klo 18:00

Harri Myllyoja band

keikka

Vapaa pääsy

Sääksissä tapahtuu tapahtumasarjan avaa 6.7. Harri Myllyoja yhtyeineen. Klaukkalalainen Myllyoja on monipuolinen muusikko ja "Monikko goes Jazz" -tapahtuman luoja, joka keikkailee paljon sekä soolona että trionsa kanssa. Lempeässä kesäillassa kuullaan mukaansatempaavan jazzin ohella pop ja rock -kappaleista tehtyjä versioita sovitettuina pianoduolle. Konsertti siirtyi viikolla eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Kerkkä Trio feat. Jari Perkiömäki,Kulttuurikellari, savonlinna6.7. Klo 18:00

keikka

Kerkkä Trio on kuopiolainen yhtye, jonka jäsenet ovat pitkän linjan jazzareita. Kulttuurikellarin konsertissa yhtye esittää yhtyeen jäsenten sävellyksiä sekä jazzklassikoita. Saimaa Jazz Festivaaleilla Kerkkä Trio saa vieraakseen Suomen tunnetuimpiin saksofonisteihin lukeutuvan Jari Perkiömäen. Vuonna 2005 Yrjö-palkinnolla palkittu saksofonisti on vaikuttanut mm. Espoo Big Bandin sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Jari Perkiömäki – saksofoni
Hannu Hiltula – piano 
Jarmo Hiekkala – kontrabasso 
Tomi Kämäräinen – rummut

tomikamarainen.com

Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Konsertin jälkeen yleisölle avoimet jamit.

turku

Flame Jazz Summer Live - Joonas Tuuri Quartet – Dimensions,Kirkkopuiston terassi, turku6.7. Klo 18:00

keikka

Joonas Tuuri Quartet on pääkaupunkiseudulla vaikuttavan jazzbasistin oma yhtye, joka on perustettu vuonna 2017. Yhtye soittaa menevää ja hyväntuulista instrumentaalia modernia jazzia ja sävellykset ovat Joonas Tuurin käsialaa.

Musiikin keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat, mukaansatempaava groove sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi. Herkkä kommunikointi muusikoiden välillä saa aina musiikin polveilemaan ainutkertaisella ja arvaamattomalla tavalla. Yhtye äänitti esikoislevynsä keväällä 2021 ja se julkaistaan Eclipse Musicin kautta maaliskuussa 2022 nimellä Dimensions.

Joonas Tuuri: kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä: alttosaksofoni
Toomas Keski-Säntti: piano
Anssi Tirkkonen: rummut

Kuva: Suvi Sistonen

vesilahti

Timo Lassy Trio,Laukon kartano, vesilahti6.7. Klo 18:00

Timo Lassy Trio

keikka

Liput 29,90 €

Timo Lassy soittaa saksofonia tunteella ja tyylillä. Kotimaiselle yleisölle tutuksi mm. Five Corners Quintetin riveistä tullut ilmaisuvoimainen artisti on jo aikaa sitten puhkaissut "jazzpiirien" näkymättömät seinät ja astellut yhtyeineen lukuisille maamme halutuimmista esiintymislavoista. Juhlaviikkojen Huvila-teltan, Flow Festivalin ja Pori Jazzin kaltaiset lavat ovat tulleet tutuksi, kun Lassy on hurmannut yleisöjään Timo Lassy Bandin liiderinä ja yhdessä rumpali Teppo Mäkysen kanssa muodostamassa duokokoonpanossa.

Laukon kartanon lavalle astuu uusin kokoonpanoista: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostama Trio, joka julkaisi jo ylistetystä keränneen debyyttilevynsä elokuussa 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja myös kansainvälinen media on ollut hereillä.