Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.7.

helsinki

Jazz Jam & Brew: Music of Horace Silver,Konepaja Biergarten, helsinki14.7. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

14.7. // Teemana Horace Silver
Tero Saarti (trumpetti & jami-isäntä)
Sonja Kaipainen (piano)
Antti Ahoniemi (basso)
Tommi Rautiainen (rummut)

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazziskelmää!,Ravintola Poppari, jyväskylä14.7. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 15/10 €

Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät kajahtavat nyt kesäillassa toiveuusintana ja vieläpä lämpimien lattarirytmien notkistamana! Laulaja Sini Pajusen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollarin johtamina tehdään nostalgiamatka aikaan, jolloin mummon kaappikello raksutti vielä jatsin rytmiin.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin. Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita ja kuin kotimaista klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala.

Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

kokkola

Ida Alanen trio,Kokkolan kaupunkikirjasto, kokkola14.7. Klo 17:30

Tervetuloa tunnelmalliseen jazzkonserttiin! Ida Alanen trio on nuoren polven jazzyhtye, joka soittaa modernia, Ida Alasen säveltämää, pohjoismaista jazzia, jossa kuuluu vaikutteita mm. elokuvamusiikista ja minimalismista.

Kokoonpanoon kuuluvat: Ida Alanen (piano), Jonathan Bäckström (kontrabasso) ja Benjamin Nylund (rummut). Vapaa pääsy!

Välkommen på en mysig jazzstund till Karleby stadsbibliotek! Ida Alanen trio uppträder på stadsbibliotekets torg med modern nordisk jazz influerad av bland annat filmmusik och minimalism. Trion spelar stämningsfulla instrumentala kompositioner av Ida Alanen.

Musiker: Ida Alanen (piano), Jonathan Bäckström (kontrabas) och Benjamin Nylund (trummor).

Konserten understöds av Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarleby. Fritt inträde!