Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 28.7.

fiskars

Vapaat äänet: Innanen - Pasborg - Piromalli,Bar Pesula, fiskars28.7. Klo 20:00

Innanen - Pasborg - Piromalli (www)

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cédric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin vuonna 2019 perustamaa trioa kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Kolmikon viiden konsertin kiertue käynnistyy 25.7. Savonlinnasta ja päättyy 30.7. Raahen Rantajatseilla. Yhtye esiintyy Fiskarsissa torstaina 28.7. Bar Pesulassa. Tervetuloa!

“This is it!” julistaa Innanen Pasborg Piromalli -trio päättäväisesti tuoreella levyllään, jonka julkaisi portugalilainen Clean Feed -levymerkki viime vuoden huhtikuussa. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle ja se kuuluu heidän omissa sävellyksissään ja tiukassa yhteissoitossa. Hammond-urkujen soundi on avainasemassa yhtyeen ilmaisussa. Trion jäsenien vankka jazzperinnetietoisuus elää rinnakkain seikkailuhenkisyyden kanssa. Innanen kommentoi: ”Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön “se”.

Kaikki kolme soittajaa kuuluvat omien kotimaidensa jazzskenen eturivin muusikoihin ja ovat vuosien mittaan kehittäneet kansainvälistä uraa.

Matti Laipio kirjoittaa Jazzrytmien levyarvostelussaan: "Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”

Mikko Innanen (FIN) saksofonit
Cédric Piromalli (FRA) Hammond-urut
Stefan Pasborg (DK) rummut

CAFE BAR PESULA
FISKARSHÄLLEFORSINTIE 1, FISKARS

Liput 10 €

hello@pesulafiskars.fi
Cafe/Bar Phone: +358 40 622 7502

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet & Mikko Innanen Music
Kiertueen tuki: AJC – Association Jazzé Croisé

 

helsinki

Jazz-Espa: HÉCTOR LEPE QUARTET,Espan lava, helsinki28.7. Klo 13:00

Héctor Lepe Quartet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 HÉCTOR LEPE QUARTET

Max Zenger – alttosaksofoni, Héctor Lepe – kitara, Juuso Rinta – basso, Teemu Mustonen – rummut

Héctor Lepe Quartet on kitaristin luotsaama tuore bändi Helsingistä. Yhtye luo tunnelmallista äänikirjoa originaalisävellyksistä, jossa sekoittuu Latinalaisen Amerikan kansanmusiikin elementtejä jazz-yhtyeen sointiin. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on kuitenkin jätetty tilaa myös jokaisen jäsenen omalle musiikilliselle persoonalle.

Jazz-Espa: Ostrobothnia Jazz Sextet,Espan lava, helsinki28.7. Klo 15:00

Ostrobothnia Jazz Sextet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 OSTROBOTHNIA JAZZ SEXTET

Peter Nordwall – saksofonit, huilut, Rickard Slotte – trumpetti, Mikael Långbacka – pasuuna, Ralf Nyqvist – piano, Marcus Söderström – kontrabasso, Stefan Brokvist – rummut

Ostrobothnia Jazz Sextetin perustivat vuonna 2013 ammattimuusikot, jotka olivat aiemmin työskennelleet pääasiassa jazzmusiikin parissa. Sekstetin jäsenet ovat kotoisin tai asuvat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Yhtye on perinteinen jazz-sekstetti, jonka juuret ovat klassisessa 1960-luvun tyylissä. Sekstetti on aiemmin julkaissut albumin Hotel Astor (2017), joka sisältää argentiinalaisen säveltäjän ja muusikon Astor Piazzollan musiikkia. Ostrobothnia Jazz Sextetin jäsenet ovat kaikki kotoisin tai asuvat ruotsinkielisen Pohjanmaan rannikkoalueella. Yhtyeen uudelle De bergtagna -albumille inspiraatiota ja materiaalia on otettu kansanperinteestä, erityisesti saaristoon ja mereen liittyvästä musiikista.

Jazz-Espa: Future Food Factory,Espan lava, helsinki28.7. Klo 17:30

Future Food Factory

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 FUTURE FOOD FACTORY

Mikko Hassinen – rummut,  elektroniikka, Max Zenger – puhaltimet, Mikko Antila – vibrafoni, Antti Ahoniemi – basso

Future Food Factory on Mikko Hassisen uusi yhtye, jonka soinnin myötä Hassinen siirtyy akustisempaan ja pienimuotoisempaan jazz-ilmaisuun vastapainoksi rumpalin toisen, Elektro GT -yhtyeen sähköisyydelle. Äänen sähköistyneisyys on toki tässäkin yhtyeessä kuuluvilla, mutta enemmän akustisuuteen sekoittuneena. Hassisen kanssa yhtyeessä kuullaan nuoria ja soittajina rohkeita jazztaiteilijoita, jotka Hassisen mukaan uskaltavat rikkoa musiikillisia ohjeita ja jopa kyseenalaistaa kirjoitettua notaatiota. Future Food Factoryn debyyttikonsertti nähtiin viime syksynä Tampere Jazz Happening –festivaalin yhteydessä.

Mumriq (SE),Tenho Restobar, helsinki28.7. Klo 19:00

Mumriq

Vapaa pääsy

Mumriq on ruotsalaisen vokalisti ja lauluntekijä Klara Ahlerstenin johdolla Göteborgista ponnistava jazzyhtye. Ahlerstenin tekstit kutsuvat kuulijan maailmaan, jonka tarinat kertovat tutuista ja tuntemattomista ihmisistä, otuksista ja paikoista – hyvästeistä ja jälleennäkemisistä.

Klara Ahlersten – Laulu
Jonas Nilsson – Kontrabasso
Antti Lähdesmäki – Piano
Manfred Josefsson – Rummut

kokkola

Kokkola Sea Jazz: Sami Saari,Kahvila Saha, kokkola28.7. Klo 20:00

Sami Saari

keikka

Ennakkoliput: 25,50€ + toimitusmaksu
Liput portilta tuntia ennen: Peruslippu 28€ / Matti Kukkarossa lippu 20€

Tervetuloa viihtymään merikaupunkiin! Sami Saari esiintyy Kokkola Sea Jazzien torstai-illassa!

Karismaattisena solistina ja suomisoulin kruunaamattomana kuninkaana tunnettu Sami Saari on aina ollut sielultaan jazzmies. Luvassa on hyväntuulista ja rentoa meininkiä, kun settilistalla on svengaavaa jazzia ja soulia niin lainattujen kuin omienkin kappaleiden muodossa.

Illan aikana koetaan taatusti ainutlaatuisia hetkiä, kun Kokkola Sea Jazzeilla Sami Saaren kanssa lavalle nousevat Kokkolan omat mielenkiintoiset muusikot, jotka tuovat mukanaan aimo annoksen iloa, energiaa ja raikasta otetta. Tervetuloa viihtymään!

Sami Saari – laulu, kitara
Jonas Rintala – saksofoni
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – basso
Toni Porthén – rummut

Kokkola Sea Jazzin tukijat/Understöds av: Jenny ja Antti Wihurinrahasto / Svenska Kulturfonden / Kokkolan kaupunki

raahe

Raahen Rantajatsit: Vilma Jää / Ville Lähteenmäki trio,Ruiskuhuone, raahe28.7. Klo 21:00

Ville Lähteenmäki trio (www)

Vilma Jää (www)

keikka

Raahen Rantajatsit kokoaa ihmiset meren ja musiikin äärelle heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 28.-30.7.2022.Ville Lähteenmäki (FIN) bassoklarinetti
Nicolas Leirtrø (NOR) basso
Trym Saugstad Karlsen (NOR) rummut

Ville Lähteenmäki Triossa yhdistyvät energinen yhteissoitto, seikkailulliset melodiat sekä tuliset improvisaatiot.

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita 1960- ja 1970- luvun jazzsuuruuksilta kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler, Archie Shepp ja Alice Coltrane. Norjan Trondheimissa päämajaansa pitävä yhtye työstää ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan kesällä 2022.


Vilma Jää: ääni
Mimi Kantola: live-elektroniikka

Vilma Jää yhdistää suomalaisen kansanmusiikin perinnesoittimet ja lauluperinteen sähköiseen biittiin ja popin estetiikkaan. Soolomusiikkiaan Vilma Jää tekee yhteistyössä tuottaja-säveltäjä Mikko Renforsin kanssa.

Vilma Jää on kansanmusiikin, popin ja oopperan kentillä toimiva muusikko, laulaja, säveltäjä, viulisti ja kansanlaulutekniikoiden tutkija. Jään roolia Kaija Saariahon uusimmassa oopperassa Innocence on ylistetty medioissa ympäri maailmaa. Muusikkojen liitto myönsi Vilma Jäälle helmikuussa Eläköön Folk! Vuoden Artisti 2022 -palkinnon.

Kuva Mikko Malmivaara