Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 24.7.

helsinki

Ville Lähteenmäki Trio,Hard Rock House, helsinki24.7. Klo 19:00

keikka

Liput 10 €

Ville Lähteenmäki Trio on vuonna 2022 perustettu yhtye, joka pitää päämajaansa Trondheimissa Norjassa. Yhtye koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (kontrabasso) ja Trym Karlsen (rummut). Trion musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970-luvun freejazz/spiritual jazz-legendoilta kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler ja Alice Coltrane, joiden energistä ja voimakasta ilmaisua yhtye lupaa myös kuulijoilleen. 

Ville Lähteenmäki Trion debyyttialbumi Introducing: Ville Lähteenmäki Trio ilmestyy kesällä 2022 Ultraääni Recordsilla. Yhtyeen tuoreudesta huolimatta se on ehtinyt jo ennättämään myös kansainvälistä huomiota, josta kertovat kesän esiintymiset Italiassa, Norjassa, Virossa sekä Suomessa.

SunJazz: Chico Matada Quintet,Tenho Restobar, helsinki24.7. Klo 19:00

Chico Matada Quintet

Vapaa pääsy

Mosambikilaissyntyinen rumpali Chico Matada tuo kvintettinsä esiintymään Tenho SunJazzeille. Musiikin tarttuvissa melodioissa kuulee afrikkalainen kansanmusiikki, r&b ja jazz harmonioita.

Chico Matada - drums & vocals
Juuso Rinta - double bass
Hector Lepe - guitar
Nikita Rafaelov - piano & synths
Rafa Postel - trumpet

joutsa

Joutsan jazzklubi: Jazziskelmää!,Taidelaitos Haihatus, joutsa24.7. Klo 18:00

Hot Heros

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 17/12€

Maakunnallinen jazzklubitoiminta rantautuu Joutsan Taidelaitos Haihatukseen, jossa Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät soivat kesäisten lattarirytmien notkistamina! Haihatuksen heinäkuun viimeisessä Musasunnuntaissa esiintyy Collectiven lisäksi myös väkevä folkjazz -kokoonpano Janne Laurila & Hot Heros.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita kuin kotimaisia klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala.

Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!