Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.5.

hämeenlinna

Linnajazz-klubi: Jukka Eskola Soul Trio,Hämeenlinnan teatteri, hämeenlinna27.5. Klo 19:00

keikka

Liput 23,50

Jukka Eskola Soul Trion konsertti on Hämeenlinnan jazz-kevään tapaus! Trumpetisti Jukka Eskolan uusin kokoonpano Soul Trio on hurmannut svengillään niin kuulijat kuin kriitikotkin. Yhtyeessä kuullaan Eskolan lisäksi suomijazzin supertähtiä Mikko Helevää (urut) ja Teppo Mäkystä (rummut).

Soul Trion toinen levy julkaistiin 2019. Uudet kappaleet esittelevät rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin, sekä entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin. Yhtyeen musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta kolmikko pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Jukka Eskola Soul Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan.

kokkola

M&M Duo,ELive Jazz Lounge / Kauppakeskus Chydenia, kokkola27.5. Klo 18:00

keikka

DOORS OPEN 15:00

SHOWTIME 18:00

LIPUT: 15€/10€

ELIVE JAZZ LOUNGE avataan Kauppakeskus Chydeniaan! Livejazzia, pientä syötävää ja herkullisia juomia tarjolla joka viikko torstaista lauantaihin koko toukokuun ajan. Tarjoiluista vastaa Kruununvoudintalo by Gastro Kettu.

M&M on kahden kokkolalaisen muusikon, Matti Ojan ja Mikko Pellisen muodostama duo. Kokoonpano ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista ja ennakkoluulottomasti rytmimusiikin muista eri tyylisuunnista. Yhteistä työhistoriaa duolla on yli kahdenkymmenen vuoden ajalta eri tyyppisissä rytmimusiikin yhtyeissä, orkestereissa sekä teatterimusiikin kentällä. Intiimi duo kokoonpano avaa heille mahdollisuuden tutkia solistista ilmaisuaan ja yhteisiä musiikillisia mielenkiinnon kohteita.

Konsertti on osa ELive Jazz Club toimintaa jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kokkolan Kaupunki.

salo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Peela,Ravintola Musine, salo27.5. Klo 19:00

keikka

Huom! Tämä on siirtynyt alkuperäisestä 9.4. ajankohdasta toukokuulle. Jo ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisenaan.

Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit. Suomen Jazzliiton vuoden 2022 ensimmäisellä kiertueella Peela esiintyy Espoossa, Oulussa, Lappeenrannassa, Porvoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Salossa.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi. Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattaman kokonaisuuden.

"Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme! Toivottavasti nähdään matkan varrella," toivoo yhtyeenjohtaja Grahroth.

Vuonna 2016 perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Layers vuonna 2018 ja toisen pitkäsoittonsa Stepping Stones vuonna 2020. Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.

Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com


Peela
Johannes Granroth, kitara / Maja Mannila, laulu ja koskettimet / Sami Leponiemi, saksofoni / Oliver Karttunen, basso / Mikko Antila, lyömäsoittimet ja koskettimet / Severi Sorjonen, rummut

peelamusic.com
instagram.com/peelamusic
facebook.com/peelamusic

Peela Suomen Jazzliiton kiertueella
Pe 11.3. klo 19 Espoo, Kannusali
Su 27.3. klo 19 Oulun Musiikkijuhlat, Teatteri Rio
Ti 29.3. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
To 31.3. klo 19 Jyväskylä, Poppari
Pe 1.4. klo 20 Porvoo, Vanha 123
Ti 5.4. klo 19 Joensuu, Kerubi
Ke 6.4. klo 19 Kuopio, Trattoria Sorrento Vanha Mylly
La 9.4. klo 19 Salo, Bizarre


Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto toimii alueellisesti 47 jäsenyhteisönsä kautta sekä ylläpitää tätä Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

jazzfinland.fi/jazzliitto / facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto

tampere

Torvikopla Big Band – 30 vuotta Kaikenlaista Jatsia,Olympia-kortteli, tampere27.5. Klo 19:00

Torvikopla Big Band

keikka

19:00 Ovet auki
20:00 Duo Kovaralli
21:00 Torvikopla Big Band

Liput alkaen 20 € / 15 € opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet Ennakkoon Tiketistä.

Tule juhlimaan Torvikopla Big Bandin 30-vuotista taivalta! Torvikopla on tamperelainen big band, joka koostuu musiikin harrastajista ja ammattilaisista. Viime vuosina orkesteri on tullut tunnetuksi raikkaista sovituksista, jotka pistävät suomalaista musiikkia rohkeasti uuteen valoon. Illan aikana kopla soittaa tunnettuja kappaleita 90-luvulta tähän päivään, omalla tutulla ja taatulla tyylillään. Tule kuulemaan, kuinka pistetään uusiksi mm. Anssi Kelan, Aikakoneen ja Bomfunk MC's:n hittikappaleet. Luvassa on kerrassaan kaikenlaista jatsia!

Lavalla nähdään Torvikoplan kolmekymmenpäisen big bandin lisäksi Torvikoplan omat upeat solistit Jari Latva-Teikari ja The Voice of Finlandista tuttu Matleena Junttanen. Tervetuloa!

turku

TIMO LASSY TRIO
TURKU JAZZ ORCHESTRA PRESENTING JAY KORTEHISTO
INA FORSMAN
MIKA MYLLÄRI QUINTET
JORMA TAPIO & KASKI
SIR GARRISON
 
Flame Jazz Cruise tulee taas! Yhdeksännentoista kerran järjestettävä legendaarinen jazzristeily tuo Viking Gracelle tällä kertaa toukokuussa odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan uunituoretta jazzia, sielukasta bluesia, mehevää svengiä ja vapaata tulkintaa. Astu mukaan jazzin pyörteisiin!

Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään jameja ja talk show -keskusteluja.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Perjantai 27.5.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
klo 22.00 Sir Garrison (Retro)
klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 23.00 Mika Mylläri Quintet (Vogue)
klo 00.15 Ina Forsman (Vogue)

Lauantai 28.5.

klo 13.00 Jorma Tapio & Kaski (Retro)
klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
klo 15.30 Timo Lassy Trio (Vogue)
klo 17.00 Turku Jazz Orchestra presenting Jay Kortehisto (Vogue)

Lähtö Turun satamasta perjantaina 27.5.2022 klo 20.55.
Paluu lauantaina 28.5. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

 Lisätietoa ohjelmasta:
www.flamejazz.fi
info@jazzcityturku.fi