Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 13.5.

helsinki

Anna Inginmaa: Film Noir -julkaisukonsertti,Korjaamo, helsinki13.5. Klo 20:00

Anna Inginmaa

Liput 20 €

Klo 19 ovet auki
klo 20 Showtime

Omintakeinen artisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin viisi vuotta sitten Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa. Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän. Nykyään Inginmaa tuottaa myös omaa nimeään kantavaa jazzclubia Kulttuuritehdas Vernissaan.

13.5.2022 Anna Inginmaa julkaisee kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n yhtyeensä kanssa. Neljän kappaleen kokonaisuus kietoo yhteen; noitajazzin, tarinan kadotetusta kaupungista ja kertomuksen murhatusta naisesta.

Anna Inginmaa - laulu
Mikko Karjalainen - trumpetti
Casimir Ekman - baritoni
Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - kontrabasso
Ville Luukkonen - rummut

jyväskylä

Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement,Tanssisali Lutakko, jyväskylä13.5. Klo 20:00

Pepe Willberg

Jukka Eskola Statement

keikka

Ennakkoliput alk. 35€ (Jelmun ja Jazz Jkl:n jäsenet 33€)
Liput ovelta 40€
40:lle nopeimmalle Kaveri mukaan (kaksi yhden hinnalla!) -liput täältä: www.veikkaus.fi/kaverimukaan 

Koko kansan rakastama suosikkilaulaja Pepe Willberg tarjoaa yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman superkokoonpanon kanssa upean nostalgiakokemuksen Tanssisali Lutakossa. Laulajan 60-vuotista taiteilijauraa juhlistavassa konsertissa kuullaan kooste kahdelta Willbergin uran alkuvuosien albumilta. Jukka Eskolan ideoima ja suunnittelema projekti kunnioittaa myös Henrik Otto Donnerin laaja-alaista pioneerityötä kotimaisessa musiikkielämässä. 

Konserttiohjelmisto pohjautuu kahteen Donnerin säveltämään, sovittamaan ja tuottamaan Love Records -levyyn: The Otto Donner Treatment – En soisi sen päättyvän (1970) ja Pepe & Paradise – Niin vähän on aikaa (1972). Albumit ovat musiikillisesti kunnianhimoisen ja yhteiskunnallisesti radikalisoituneen aikansa tyylipuhtaita edustajia ja niistä on kehkeytynyt ajattomia suomalaisia levyklassikkoja. Molempien levyjen kappaleet pohjautuvat aikalaisrunoilijoiden teksteihin (mm. Pentti Holappa, Aulikki Oksanen, Pentti Saarikoski ja Aira Sinervo). 

"Kerroin ideastani Pepelle ja kävi ilmi, että hän ei ollut esittänyt suurinta osaa levyjen lauluista koskaan, eikä missään", kertoo Eskola. Siksi hän päättikin jättää uustulkinnat seuraaville tekijöille ja esittää laulut kokoamansa Statement-yhtyeen kanssa suunnilleen niin kuin ne levytettiin, Donnerin alkuperäisiä sovituksia mallintaen, alkuperäisen soundin säilyttäen. 

"Suurimmat erot liittyvät varmaan kappaleiden kestoihin ja sooloihin: ne ovat nyt pidempiä, ehkä enemmän myös omaa aikaamme. Kyllä sekin saa kuulua." 

Pepe Willberg – laulu
Jukka Eskola – trumpetti, taustalaulu
Pope Puolitaival – saksofonit, huilut, taustalaulu
Aleksi Ahoniemi – saksofonit, huilut, taustalaulu, kitara
Mikael Myrskog – piano ja koskettimet
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

savonlinna

Olavin Jazz: New New Trio,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna13.5. Klo 19:00

New New Trio

keikka

Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Trion vakiojäsenistöön kuuluvat pianisti Tuomo Uusitalo ja Tomi Kämäräinen ovat kiertueella uuden musiikin puitteissa keväällä 2022 Kuopiossa, Savonlinnassa ja Kajaanissa. Tulevilla livekeikoilla bassossa toimii lahjakas nuori basisti Juuso Kasperi Rinta. Keikoilla kuullaan yhtyeen tulevan debyyttialbumin musiikkia.

New York on ollut jazzmuusikoiden kohtaamispaikka jo pitkään. 50-luvulta lähtien monet jazz muusikot ovat muuttaneet rikkaan musiikkikulttuurin vuoksi New Yorkiin, joka puolelta Yhdysvaltoja. Tämä yhteistyö sai alkunsa saman, mutta tuoreemman tarinan kautta. Uusitalo ja Kämäräinen tutustuivat sattumalta New Yorkissa Smalls-jazzklubin edustalla syksyllä 2018, jonka seurauksena aloittivat yhteisen produktion nimeltä New New Trio. Ensimmäisen yhteisen keikan he soittivat muutama viikko myöhemmin New Yorkin Spectrumissa. Pianisti Uusitaloa on aiemmin kuultu muun muassa UMO Jazz Orchestran, Tommy Dorsey Orchestran, Post Modern Jukeboxin sekä Olavi Louhivuoren riveissä. Omaa musiikkiaan hän on levyttänyt vuosina 2016 ja 2019 Freshsound-levymerkille. Kämäräinen julkaisi uutta musiikkia Case Kämäräinen -yhtyeellään alkuvuodesta 2021 kakkosalbumin Joyride (Eclipse Music) merkeissä.

turku

Flame Jazz: Ilkka Arola Sound Tagine,Logomo, Move-sali, turku13.5. Klo 19:00

keikka

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussiot
Okko Saastamoinen – rummut

Trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan yhtye Sound Tagine soittaa seikkailumusiikkia täynnä folk- ja jazz-ilmaisua, koukuttavia rytmikudoksia ja elokuvallisia äänimaisemia. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti läsnä bändin musiikissa. Suomalaisen rytmimusiikkikentän eri laidoilta yhteen kerätyt ilmaisuenergiaa pursuavat huippumuusikot nauttivat toistensa kanssa soittamisesta ja se näkyy – bändin konsertit ovat täynnä tunnelatausta, hetkeen heittäytymistä ja yhteissoiton riemua.

Flame Jazz Records julkaisi huhtikuussa Ilkka Arola Sound Taginen uuden levyn Blue & Golden, jossa bändi väkevöittää musiikillista keitostaan entisestään Lähi-Idän sähköisten tanssilattia- ja psykedeliavaikutteiden uidessa tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Uuden levyn kappaleissa haikeus ja riemu elävät symbioosissa jopa saman kappaleen sisällä. Säveltäjänä ja solistina Arolan tavoitteena on luoda merkityksellistä ja tunteisiin menevää musiikkia, eikä hän epäröi antautua tarttuvien pop-melodioiden vietäväksi tai johtaa bändiään tummanpuhuviin free-improvisaatioihin kappaleen niin vaatiessa.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti järjestetään MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alk.