Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 6.5.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: F# feat. Pepa Päivinen,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo6.5. Klo 17:30

keikka

Pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# on improvisaation ilottelua, jännittäviä äänimaisemia ja tekstuureja sekä tiukkaa groovea. Spontaanisti etenevät esitykset ovat aina tuoreita ja pitävät niin yleisön kuin itse muusikotkin varpaillaan. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.

Sid Hille, piano
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut
Pepa Päivinen, saksofoni

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–19

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

kangasala

Tampere Big Band feat. Heikki Hela ja Mikko Alatalo: Kangasalla jyrää!,Kangasala-talo, kangasala6.5. Klo 19:00

Tampere Big Band

(+ Mikko Alatalo, Heikki Hela)
keikka

Liput alk. 29/26 €

Kangasalla jyrää! on Tampere Big Bandin konsertti, jossa iso orkesteri soittaa Juice Leskisen tuotantoa. Solisteina laulavat kaikkien tuntemat Mikko Alatalo ja Heikki Hela sekä Pirkanmaan musiikkiopiston nuoret tähdet Juulia Riihimäki ja Anni Soimasuo. Konsertti kuullaan Kangasala-talossa perjantaina 6.5.2022 klo 19.

Tampere Big Band on musiikin ammattilaisista ja alan pitkäaikaisista harrastajista koostuva 17-jäseninen tamperelainen jazz-orkesteri, joka on toiminut jo 35 vuotta. Kapellimestarina toimii Juha Untala. Orkesterin ohjelmisto ulottuu perinteisestä Big Band -swingistä funkiin ja moderniin rytmimusiikkiin. Mikään musiikinlaji ei ole yhtyeelle vieras.

Valtaosa sovituksista on UMO Helsinki Jazz Orchestran nuotistosta. 

Tapahtumiin voi tulla vain oireettomana. Jos asiakas sairastuu, Kangasala-talon koronaturva takaa sen, että hän saa rahat takaisin omasta ja yhden seuralaisensa lipusta, kunhan ilmoittaa asiasta ennen tapahtumaa Kangasala-talon asiakaspalveluun. https://kangasala-talo.fi/tule-meille/liput/ 

kokkola

Soul What? feat. Joonatan Rautio,ELive Jazz Lounge, kokkola6.5. Klo 18:00

keikka

Liput 15€

Konsertti on Kauppakeskus Chydeniaan toukokuun ajaksi avattavan ELive Jazz Lounge -toiminnan avajaisjuhlan toinen konsertti! Juhlia vietetään to. 5.5.-la.7.5. Tervetuloa mukaan viihtymään!

Soul What? feat. Joonatan Rautio on ylistetty kokkolalainen superenerginen soul/jazz-kvintetti, jonka intensiivinen live-energia ja yllätyksellisyys järisyttää keikoilla. Muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja tässä yhtyeessä lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Yhtyeen ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja se koostuu instrumentaaleista ja englanninkielisistä lauletuista kappaleista.

Soul What? on toiminut vuodesta 2008 alkaen ja se on aina kotipaikkakunnallaan, Kokkolassa, odotettu esiintyjä! Kvintetin edellisestä Kokkolan konsertista on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta ja kokoonpano mieliikin jo kovasti soittamaan syntysijoilleen. Kevään 2022 aikana yhtye on työstänyt kolmatta studioalbumiaan.

Joonatan Rautio – saksofoni
Mikael Svarvar – laulu/flyygeli/rhodes
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – basso
Toni Porthén – rummut

turku

Flame Jazz: Adele Sauros Quartet,Move-sali, Logomo, turku6.5. Klo 19:00

keikka

Ennakkoliput: Lippu.fi 

Peruslippu 22,5 €

Eläkeläiset 20,5 €

Viking Club -etulippu 20 €

Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Flame Jazzin toukokuu käynnistyy Logomon Move-salissa saksofonisti Adele Sauroksen johdolla. Illan aikana kuullaan sävellyksiä palkitun Adele Sauros Quartetin tuoreimmalta albumilta I Paint You.

Monipuolinen nuoren polven saksofonisti Adele Sauros tuo 6. toukokuuta Flame Jazzin vieraaksi uutta levyä juhlistavan yhtyeensä. I Paint You (Fresh Sound Records, 2021) on vuonna 2012 perustetun kvartetin kolmas pitkäsoitto, ja tuoreen levyn sävellykset ovat saaneet inspiraationsa Sauroksen kokemuksista Lontoossa, jossa hän asui vuosina 2018–2019, juuri ennen pandemiaa. Yhtyeen debyyttialbumi It’s Who I Am julkaistiin vuonna 2014 ja sitä seurasi My Spontaneous Mind vuonna 2016.

Adele Sauroksen rohkeasti eri tyylejä yhdistelevät sävellykset ammentavat vaikutteita niin pohjoismaisesta melankoliasta kuin amerikkalaisen jazzin perinteestä. Saksofonitaiturin persoonalliselle tyylille ominaista ovat vahvat tunnelmat ja monivivahteinen ilmaisu.

Adele Sauros Quartet valittiin Suomen edustajaksi vuoden 2022 Nordic Jazz Comets -showcaseen, jonka myötä yhtye tähyää kansainvälisille lavoille. Oman kvartettinsa lisäksi Adele Sauros tunnetaan mm. Emma-palkitusta Superpositionista ja loistavien livebändien mainetta kantavista Katu Kaiku– ja JAF Trio -yhtyeistä.

”Sauros is clearly a new voice in jazz that you should follow” – Jan-Erik Holmberg, HBL

Adele Sauros – tenorisaksofoni

Toomas Keski-Säntti – piano

Vesa Ojaniemi – kontrabasso

Tuomas Timonen – rummut