Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 24.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Sir Garrison - Let’s Call This levynjulkistuskonsertti,ravintola Laulumiehet, helsinki24.5. Klo 19:00

keikka

Syntymästään alkaen jazz trio Sir Garrison on etsinyt ääntä, jota voisivat kutsua omakseen. ”Numerossa kolme on voimaa” sanoo basisti Nathan Francis. ”Soittaessamme jokainen tukee toistaan synnyttäen hyvin persoonallisen ja aistittavan keskustelun bändin jäsenten välillä. Musiikkimme on heijastus kunnioituksesta luontoa ja toisiamme kohtaan.”

Trion voima on havaittavissa heidän debyyttialbumiltaan, joka äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella. ”Päätimme äänittää levyn kaukaisessa paikassa luonnon äärellä, jotta äänemme vapautuisi kaupungin kiireestä ja hulinasta. Halusimme tuottaa täysin akustista ja mahdollisimman inhimillistä ja luonnonläheistä soundia.” kertoo rumpali Okko Saastamoinen. Sir Garrisonin musiikki on yhtyeen jäsenten säveltämää, eniten sävellyksistä on vastannut saksofonisti Sami Leponiemi. ”Sir Garrison yhdistää meidän kaikkien yksilölliset soittotyylit. Kaikki kunnioittavat toistensa ideoita ja näin yksilöt täydentävät toisiaan tuottaen intiimin, rehellisen ja mukaansatempaavan yhteissoundin.”

Sir Garrison
Sami Leponiemi: saksofonit
Nathan Francis: kontrabasso
Okko Saastamoinen: rummut

Kuva: Sofia Junttila

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20/15/12 €

tampere

Eclipse Jazz Club: Atte Aho & Ossi Maristo / Arc,Kulttuuriravintola Kivi, tampere24.5. Klo 19:30

Ossi Maristo

Atte Aho

Liput 17,5 €

Monipuolinen kitaristilahjakkuus Ossi Maristo julkaisi pitkään odotetun debyyttialbuminsa syksyllä 2021. Instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyyliaallokossa seilaava yhtye on tehnyt väkevää esiinmarssia genrensä eliittiin, ja esimerkiksi Eric Johnson sekä Guthrie Govan -diggareiden kanttaa painaa tämä korvakarkki mieleen.

Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on jo musiikkialan sisäpiirissä armoitettu tekijä, mutta nyt Arc-albumin myötä suuri yleisökin pääsee nauttimaan Ossin kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitosta sekä upeista sävellyksistä, joita syventävät yhtyeen vahvat soittajapersoonat ja heidän ainutlaatuinen vuorovaikutuksensa. Ossin ohella albumilla ovat mukana Kasperi Kallio koskettimissa, Tapio Backlund bassossa sekä Jonne Taavitsainen rummuissa.

Huikean fuusioiltaman toisesta herkkupalasta vastaa 27-vuotias helsinkiläiskitaristi Atte Aho, joka nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kitaransoiton todellinen moniosaaja. Bändinsä kera Aho esittää säveltämäänsä kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, jossa on kuultavissa kaikuja menneiden vuosikymmenten fuusiokitaristien kaanonista - herran omaa vivahteikasta soundia unohtamatta. Tulevat keikat tarjoavat yleisölle maukkaan ensipuraisun myöhemmin julkaistavan debyyttialbumin äänimaisemaan.

Ossi Maristo - kitara
Jonne Taavitsainen - rummut
Tapio Backlund - basso
Kasperi Kallio - koskettimet

Atte Aho - kitara
muu kokoonpano TBA