Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.5.

savonlinna

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Susanna Aleksandra Quartet,Kulttuurikellari, savonlinna11.5. Klo 19:00

keikka

Laulaja Susanna Aleksandran johtama kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään seitsemän konsertin kiertueellaan toukokuussa. Kansainvälinen artisti tunnetaan sävykkäästä äänenkäytöstään sekä tarinallisuudestaan lauluntekijänä. 

Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen tulkitsija Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa julkaistun Souls Of The Night -albumin. Levy julkaistiin keväällä 2021 Suomessa nimellä The Siren, ja se on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Albumi noteerattiin Virossa vuoden jazzlevyn EMA-ehdokkuudella. Vokalisti Susanna Aleksandran kanssa yhtyeessä soittavat kotimaiset jazzyleisölle tutut huipputekijät pianisti Joonas Haavisto, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Ville Pynssi.

Virolaissyntyinen Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer. Susanna Aleksandran intohimo eri kieliä kohtaan ilmenee sanojen ja melodioiden vaivattoman ilmaisun kautta, joka leikittelee perinteisen, modernin ja lattarimausteisen jazzin välillä. Hän on yksi vuoden 2022 Estonian Jazz Awards -palkintoehdokkaista.


Susanna Aleksandra Quartet
Susanna Aleksandra, laulu / Joonas Haavisto, piano / Joonas Tuuri, basso / Ville Pynssi, rummut

susannaaleksandra.com
instagram.com/aleksandra.susanna
facebook.com/susanna.aleksandra.singer

Susanna Aleksandra Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
Ma 2.5. klo 19.00 Kotka, Ravintola Kairo
Ti 3.5. klo 19.00 Joensuu, Konservatorio
Ke 4.5. klo 19.00 Oulu, Teatteri Rio
To 5.5. klo 18 Kokkola, ELive Jazz Lounge, kauppakeskus Chydenia
La 7.5. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari
Ke 11.5. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari
To 26.5. klo 19.00 Espoo, Kannusali

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

Olavin Jazz: Susanna Aleksandra Quartet,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna11.5. Klo 19:00

keikka
Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.
 
Laulaja Susanna Aleksandran johtama huikea kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään kahdeksan konsertin kiertueella toukokuussa. Kansainvälinen artisti tunnetaan tarinallisuudestaan lauluntekijänä ja sävykkäästä äänenkäytöstään.
 
Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen laulaja Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa ensin julkaistun Souls Of The Night -albumin. Levy julkaistiin Suomessa nimellä The Siren, ja se on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Susanna viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaatissa Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer.
 
Susanna Aleksandra | laulu
Joonas Haavisto | piano
Joonas Tuuri | basso
Ville Pynssi | rummut