Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.5.

kokkola

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Susanna Aleksandra Quartet,ELive Jazz Lounge, kokkola5.5. Klo 18:00

keikka

Laulaja Susanna Aleksandran johtama kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään seitsemän konsertin kiertueellaan toukokuussa. Kansainvälinen artisti tunnetaan sävykkäästä äänenkäytöstään sekä tarinallisuudestaan lauluntekijänä. 

Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen tulkitsija Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa julkaistun Souls Of The Night -albumin. Levy julkaistiin keväällä 2021 Suomessa nimellä The Siren, ja se on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Albumi noteerattiin Virossa vuoden jazzlevyn EMA-ehdokkuudella. Vokalisti Susanna Aleksandran kanssa yhtyeessä soittavat kotimaiset jazzyleisölle tutut huipputekijät pianisti Joonas Haavisto, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Ville Pynssi.

Virolaissyntyinen Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer. Susanna Aleksandran intohimo eri kieliä kohtaan ilmenee sanojen ja melodioiden vaivattoman ilmaisun kautta, joka leikittelee perinteisen, modernin ja lattarimausteisen jazzin välillä. Hän on yksi vuoden 2022 Estonian Jazz Awards -palkintoehdokkaista.


Susanna Aleksandra Quartet
Susanna Aleksandra, laulu / Joonas Haavisto, piano / Joonas Tuuri, basso / Ville Pynssi, rummut

susannaaleksandra.com
instagram.com/aleksandra.susanna
facebook.com/susanna.aleksandra.singer

Susanna Aleksandra Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
Ma 2.5. klo 19.00 Kotka, Ravintola Kairo
Ti 3.5. klo 19.00 Joensuu, Konservatorio
Ke 4.5. klo 19.00 Oulu, Teatteri Rio
To 5.5. klo 18.00 Kokkola, ELive Jazz Lounge, kauppakeskus Chydenia
La 7.5. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari
Ke 11.5. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari
To 26.5. klo 19.00 Espoo, Kannusali

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

salo

Jukka Linkola ja Eeppi Ursin - Jazz tutuksi @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo5.5. Klo 19:00

Ilmainen sisäänpääsy
Huom! Konserttitila sijaitsee toisessa kerroksessa, johon ei vielä ole esteetöntä kulkua.

Säveltäjä Jukka Linkola kertoo omasta jazztuotannostaan, konserttivieraana laulaja Eeppi Ursin. Salon Särkisalossa asuva Linkola avaa SaloJazzin Jazz tutuksi -teemaillat.

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Le Havren kaupungin sävellyskilpailu, Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Hän on myös saanut kaksi elokuvamusiikin Jussi-palkintoa.

Eeppi Ursin on palkittu laulaja, laulunkirjoittaja, säveltäjä ja pianisti, jonka monipuolisuus ulottuu vaikuttavasta esiintymisestä aina musiikin kirjoittamiseen erilaisille kokoonpanoille. Hänet tunnetaan lavakarismasta ja rakastetuista esityksistä, joissa yhdistyy taituruus, lämmin tunnelma ja tyyli. Ursinin ura kattaa hämmästyttävän laajan kirjon popin, jazzin, a cappellan, laulelman ja lastenmusiikin alueilta. Eeppi Ursin tekee parhaillaan uraa New Yorkissa ja hänen neljäs studioalbuminsa Speechless julkaistiin helmikuussa 2022.