Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 20.5.

helsinki

Greyhound-jamit: Ipaneman tyttö,Hotel Arthur, helsinki20.5. Klo 18:00

Greyhound

keikka

Vapaa pääsy

Greyhound Jazzbandin toukokuun jameissa hehkuu aurinkoinen Brasilia! 


Ipaneman tyttö -konsertti vie kuulijat kaukokaipuun tunnelmiin ja brasilialaisen musiikin huumaan 1960-luvulle. Tuolloin uudentyylisistä, rytmikkäistä bossa nova kappaleista tehtiin suomennoksia, joita hittilistoille saattelivat muiden muassa Laila Kinnunen, Eila Pellinen ja Helena Siltala.

Konsertti herättelee henkiin menneiden vuosikymmenten käännösperinteen. Aikaisemmin kääntämättömistä brasilialaishiteistä kuullaan nyt porvoolaisen Terttu Rautiaisen taidokkaita suomennoksia. Tuula Krzywackin ja kitaristi Petri Krzywackin muodostama duo haluaa kunnioittaa alkuperäisiä sävellyksiä, minkä vuoksi portugalin kieltä ei olla suinkaan unohdettu. 

Ilta alkaa tuttuun tapaan isäntäbändi Greyhoundin letkeällä svengillä ja jatkuu Ipaneman tyttö -konserttiosion jälkeen jamien merkeissä.

Tervetuloa kuuntelemaan ja jammaamaan!

Pöytävarausta suositellaan: https://www.hotelarthur.fi/yhteys/poytavaraus/ 

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Antti Heerman,Ravintola Poppari, jyväskylä20.5. Klo 19:00

Antti Heerman

keikka

Liput 15/10 €

Toukokuun jazzklubi saa solistivieraakseen viulutaituri Antti Heermanin. Jazz Barin kaikkien aikojen ensimmäisenä Vuoden muusikkona palkittua Heermania kuullaan nyt pitkästä aikaa vanhassa kotikaupungissaan perinteisemmän jazzin tulkkina!

Jazzmusiikissa on viulu on harvinaisempi soitin, mutta tämänkin lajin mestareita on. Jazz Jkl Collectiven kanssa Suomen arvostetuimpia jazzviulisteja edustava Antti Heerman iloittelee swingistä bebop-aikakaudelle ulottuvilla kappaleilla. Nykyään Tampereella asuva Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulisti, joka on kotonaan niin taidetangon, jazzmusiikin kuin perinteisen klassisen viulumusiikinkin parissa. Heermanin uralle mahtuu huikea määrä kokoonpanoja, solistitehtäviä sekä levytyksiä.

Antti Heerman – viulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

kokkola

Söderbacka-Matikainen Duo sings jazz,ELive Jazz Lounge / Kauppakeskus Chydenia, kokkola20.5. Klo 18:00

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

DOORS OPEN 15:00
SHOWTIME 18:00
LIPUT: 15€/10€

ELIVE JAZZ LOUNGE avataan Kauppakeskus Chydeniaan! Livejazzia, pientä syötävää ja herkullisia juomia tarjolla joka viikko torstaista lauantaihin koko toukokuun ajan. Tarjoiluista vastaa Kruununvoudintalo by Gastro Kettu.

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä.

Illan aikana kuullaan instrumentaaleja ja laulettuja kappaleita ohjelmiston koostuessa yhtyeen omista sävellyksistä sekä jazzmusiikin klassikoista. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

turku

Flame Jazz: Teemu Viinikainen - Hiljaisuus... ja äänen synty,Logomo, Kino-sali, turku20.5. Klo 19:00

keikka

Teemu Viinikainen – kitara

Teemu Viinikainen on yksi lahjakkaimmista jazzkitaristeistamme, joka tunnetaan erityisesti vuosikymmenten harjoittelun tuloksena syntyneestä ja huippuun asti kehittyneestä soundistaan. Hänen taitonsa on noteerattu ympäri maailmaa, ja jazzkitarismin edelläkävijät, kuten Wayne KrantzPat Metheny tai John Scofield puhuvat Viinikaisesta työnsä jatkajana.

Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillään leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Illan aluksi esitetään dokumenttielokuva Hiljaisuus… ja äänen synty, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka. 60-minuuttisessa dokumentissa kuullaan myös Viinikaisen, soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasosen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä ja siitä, miten nämä kolme oman alansa huippua sitä lähestyvät. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tommi E. Virtanen, jonka edellinen elokuva, Tuhansien Raitojen Miehet, käsitteli suomalaisia studiomuusikkolegendoja.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti ja elokuvaesitys järjestetään KINO-salissa, sisäänkäynti Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.