Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 26.5.

espoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Susanna Aleksandra Quartet,Kannusali, espoo26.5. Klo 19:00

keikka

Laulaja Susanna Aleksandran johtama kvartetti huipentaa Jazzliiton kiertuekevään seitsemän konsertin kiertueellaan toukokuussa. Kansainvälinen artisti tunnetaan sävykkäästä äänenkäytöstään sekä tarinallisuudestaan lauluntekijänä. 

Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen tulkitsija Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa julkaistun Souls Of The Night -albumin. Levy julkaistiin keväällä 2021 Suomessa nimellä The Siren, ja se on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Albumi noteerattiin Virossa vuoden jazzlevyn EMA-ehdokkuudella. Vokalisti Susanna Aleksandran kanssa yhtyeessä soittavat kotimaiset jazzyleisölle tutut huipputekijät pianisti Joonas Haavisto, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Ville Pynssi.

Virolaissyntyinen Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer. Susanna Aleksandran intohimo eri kieliä kohtaan ilmenee sanojen ja melodioiden vaivattoman ilmaisun kautta, joka leikittelee perinteisen, modernin ja lattarimausteisen jazzin välillä. Hän on yksi vuoden 2022 Estonian Jazz Awards -palkintoehdokkaista.


Susanna Aleksandra Quartet
Susanna Aleksandra, laulu / Joonas Haavisto, piano / Joonas Tuuri, basso / Ville Pynssi, rummut

susannaaleksandra.com
instagram.com/aleksandra.susanna
facebook.com/susanna.aleksandra.singer

Susanna Aleksandra Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
Ma 2.5. klo 19.00 Kotka, Ravintola Kairo
Ti 3.5. klo 19.00 Joensuu, Konservatorio
Ke 4.5. klo 19.00 Oulu, Teatteri Rio
To 5.5. klo 18 Kokkola, ELive Jazz Lounge, kauppakeskus Chydenia
La 7.5. klo 19.00 Jyväskylä, Poppari
Ke 11.5. klo 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari
To 26.5. klo 19.00 Espoo, Kannusali

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

helsinki

ARTTU & KADI W' STRINGS,Koko Jazz Club, helsinki26.5. Klo 19:00

keikka

Ovet klo 18:00 / Showtime klo 19:00
Liput 18/15 €

Arttu Takalo ja Kadi Vija esittävät Takalon sävellyksiä suomalaisten runoilijoiden ja lauluntekijöiden teksteihin. Mukana kappaleita 2021 julkaistulta Levoton klovni -albumilta sekä myös ihan uusia lauluja.

Arttu Takalo -vibes
Kadi Vija -laulu
Minna Pensola -viulu
Maija Linkola -viulu
Lotta Poijärvi -alttoviulu
Tiia Ignatius -sello

kokkola

Söderbacka-Matikainen Duo,ELive Jazz Lounge / Kauppakeskus Chydenia, kokkola26.5. Klo 18:00

Eevalotta Matikainen

Martin Söderbacka

keikka

DOORS OPEN 15:00
SHOWTIME 18:00
LIPUT: 15€/10€

ELIVE JAZZ LOUNGE avataan Kauppakeskus Chydeniaan! Livejazzia, pientä syötävää ja herkullisia juomia tarjolla joka viikko torstaista lauantaihin koko toukokuun ajan. Tarjoiluista vastaa Kruununvoudintalo by Gastro Kettu.

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä.

Illan aikana kuullaan instrumentaaleja ja laulettuja kappaleita ohjelmiston koostuessa yhtyeen omista sävellyksistä sekä jazzmusiikin klassikoista. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle. Konsertissa kuullaan myös Martinin soittavan soolona jazzkitarakappaleita sekä Eevalotan kontrabassosooloja.

kuopio

Dynamic Dynamic,Maxim Kuopio, kuopio26.5. Klo 19:00

Dynamic Dynamic

keikka

Liput 15/10€

Dynamic Dynamic on helsinkiläinen fuusiojazz kvartetti. Debyyttilevy Bloom julkaistiin perjantaina 6.5.2022.

Helsinkiläinen fuusiojazz-yhtye Dynamic Dynamic julkaisi esikoissinkkunsa Quantum 4.2.2022. Sähköisen jazzfuusion lisäksi yhtyeen musiikissa on kuultavissa vaikutteista nyky-rockista ja r'n'b:stä. Kahden kitaran ja rytmiryhmän yhteispelin varaan rakennettu kokonaisuus luottaa vahvaan melodiseen ilmaisuun sekä avaraan äänimaailmaan, yllätyksellisiä soundeja unohtamatta.

Debyyttilevyn kappaleet on yhtyeen kitaristin Jaakko Penttilän sävellyksiä ja bändin keskenään sovittamia, uuden aallon pohjoismaista instrumentaalimusiikkia. Kokoonpanon muut soittajat ovat Jere Mäntykangas (kitara), Samu Jaantila (basso) ja Tuomas Karlsson (rummut).

salo

SaloJazz Jamit,Ravintola Musine, salo26.5. Klo 19:00

Ilmainen sisäänpääsy
Huom! Konserttitila sijaitsee toisessa kerroksessa, johon pääsee tällä hetkellä vain portaita.

Ensimmäisten SaloJazz Jamien lämmittelijöinä toimivat nuoret muusikot Salosta ja Turun konservatoriosta. Bändien esiinnyttyä alkavat avoimet jamit, joihin voi osallistua vapaasti ennakkoon ilmoittautumatta. Ensimmäisellä kerralla ilmoitetaan ennakkoon joitain kappaleita, mitä tullaan soittamaan, jolloin tilaisuuteen voi valmistautua halutessaan myös etukäteen.

Jami-isäntänä toimii Toni Mäkinen.