Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 19.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Juho Valjakka Trio: Liminal Spaces -levynjulkistuskonsertti,ravintola Laulumiehet, helsinki19.5. Klo 19:00

Juho Valjakka Trio

(+ Juho Valjakka, Oskari Siirtola, Anssi Tirkkonen)
keikka

Juho Valjakka trio

Juho Valjakka Trio julkaisee debyyttialbuminsa Liminal Spaces toukokuussa 2022. Yhtye tulkitsee Valjakan sävyrikkaita sävellyksiä leikittelevän yhteissoiton ja monitasoisten rytmisten kudelmien vuorovaikutuksessa. Mukaan albumille on valikoitunut myös kaksi Billy Strayhornin klassikkosävellystä, jotka täydentävät Valjakan kokemuksia nuorena taiteilijana heijastelevan levykokonaisuuden.

Pianisti Juho Valjakka perusti ensimmäisen oman pianotrionsa vuonna 2010, ja on siitä lähtien keskittynyt omassa taiteellisessa työssään erityisesti juuri trioformaattiin. Häntä ovat aina inspiroineet kokoonpanon herkkyys ja monipuolisuus, sekä uusien sävyjen etsiminen perinteisen instrumentaation sisällä. Nykyinen, vuodesta 2018 toiminut kokoonpano yhdessä basisti Oskari Siirtolan ja rumpali Anssi Tirkkosen kanssa edustaa Valjakan tämänhetkistä näkemystä pianotriosta, sen historiasta ammentaen ja samalla tulevaisuutta kohti kurkottaen.

Juho Valjakka: piano
Oskari Siirtola: kontrabasso
Anssi Tirkkonen: rummut

Kuva: Teemu Mattsson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

 

kokkola

Söderbacka-Matikainen Duo feat. Jonas Rintala,ELive Jazz Lounge / Kauppakeskus Chydenia, kokkola19.5. Klo 18:00

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

DOORS OPEN 15:00
SHOWTIME 18:00
LIPUT: 15€/10€

ELIVE JAZZ LOUNGE avataan Kauppakeskus Chydeniaan! Livejazzia, pientä syötävää ja herkullisia juomia tarjolla joka viikko torstaista lauantaihin koko toukokuun ajan. Tarjoiluista vastaa Kruununvoudintalo by Gastro Kettu.

Kokkolalainen saksofonisti Jonas Rintala on monille paikallisille tuttu muusikko. Rintala esittää Söderbacka-Matikainen Duon kanssa svengaavaa jazzia jossa tulkitaan muun muassa jazzstandardeja ja suomalaisia melodioita. Trio kokoonpanon sointi on pehmeä ja dynaaminen jossa saksofonille, jazzkitaralle ja kontrabassolle on tilaa soida.

Jonas Rintala – saksofoni
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

oulu

Ossi Maristo + Atte Aho,45 Special, oulu19.5. Klo 21:00

Ossi Maristo

Atte Aho

Liput 12€ / 13,5€ / 15€

Monipuolinen kitaristilahjakkuus Ossi Maristo julkaisi pitkään odotetun debyyttialbuminsa syksyllä 2021. Instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyyliaallokossa seilaava yhtye on tehnyt väkevää esiinmarssia genrensä eliittiin, ja esimerkiksi Eric Johnson sekä Guthrie Govan -diggareiden kanttaa painaa tämä korvakarkki mieleen.

Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on jo musiikkialan sisäpiirissä armoitettu tekijä, mutta nyt Arc-albumin myötä suuri yleisökin pääsee nauttimaan Ossin kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitosta sekä upeista sävellyksistä, joita syventävät yhtyeen vahvat soittajapersoonat ja heidän ainutlaatuinen vuorovaikutuksensa. Ossin ohella albumilla ovat mukana Kasperi Kallio koskettimissa, Tapio Backlund bassossa sekä Jonne Taavitsainen rummuissa.

Huikean fuusioiltaman toisesta herkkupalasta vastaa 27-vuotias helsinkiläiskitaristi Atte Aho, joka nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kitaransoiton todellinen moniosaaja. Bändinsä kera Aho esittää säveltämäänsä kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, jossa on kuultavissa kaikuja menneiden vuosikymmenten fuusiokitaristien kaanonista - herran omaa vivahteikasta soundia unohtamatta. Tulevat keikat tarjoavat yleisölle maukkaan ensipuraisun myöhemmin julkaistavan debyyttialbumin äänimaisemaan.

Ossi Maristo - kitara
Jonne Taavitsainen - rummut
Tapio Backlund - basso
Kasperi Kallio - koskettimet

Atte Aho - kitara
muu kokoonpano TBA