Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 31.3.

helsinki

Manuel Dunkel Quartet & Anders Bergcrantz,Koko Jazz Club, helsinki31.3. Klo 19:00

Manuel Dunkel Quartet

(+ Anders Bergcrantz)
keikka

Anders Bergrantz (s.1961) on kiistatta sukupolvensa keskeisin ja arvostetuin ruotsalainen jazztrumpetisti. Hänen vahva, svengaava ja luova soittonsa nojaa suurten legendojen perinteeseen kuten Miles Davis, Freddie Hubbard ja Woody Shaw. Bergrantzille on myönnetty useita palkintoja: mm. kaksi hänen sooloalbumiaan palkittiin Gyllene Skivan -palkinnolla (paras ruotsalainen jazzalbumi) vuosina 1995 ja 2007. Hän on tehnyt runsaasti yhteistyötä useiden amerikkaisten suuruuksien kanssa kuten Richie Beirach, Billy Harper, Ron McClure ja Adam Nussbaum.

Manuel Dunkel on maamme arvostetuimpia saksofonisteja ja hänen vivahteikasta ja vahvaa ääntään on kuultu -90-luvulta lähtien lukuisissa kokoonpanoissa kuten UMOssa ja hänen omassa kvartetissaan. Dunkelin kvartetissa vaikuttavat muusikot ovat vakinnuttaneet asemansa suomalaisen jazzelämän etummaiseen riviin virtuoosisella, kuuntelevalla ja luovalla soitollaan.

Anders Bergcrantz, trumpetti
Manuel Dunkel, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Konsertissa kuullaan Bergcrantzin ja Dunkelin musiikkia modernin mainstreamin tyylissä, rohkealla ja intensiivisellä asenteella esitettynä. Luvassa on siis väkevä ja erityislaatuinen kohtaaminen!

Ovet auki klo 18
Liput 25 / 20 €
Liput ennakkoon Tiketistä!

Adele Sauros Klubi: Adele's International Serbian Trio,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki31.3. Klo 20:00

Serbian Trio

keikka

Adele Sauros klubilla kuullaan Saurosin ja hänen ystäviensä sävellyksistä koostuvia persoonallisia jazzkokonaisuuksia. Vierailijoina on arvostettuja jazzmuusikoita.

31.3. Saurosin vieraana Serbian Trio. Trio esittää omia sävellyksiään sekä hetken huumassa syntynyttä musiikkia. He tapasivat Hollannissa naapureina ja opiskelutovereina, ja tämä on heidän ensimmäinen keikkansa Suomessa!

Adele Sauros (FIN), saksofonit
Marko Curcic (SRB), sähköbasso
Aleksandar Škorić (SRB), rummut

Liput: 15/10€

tampere

Yhteispohjoismainen jazzkiertue,Tampere-talo, tampere31.3. Klo 18:30

Mopo

Soil Collectors (SWE) (www)

Hanna Paulsberg Concept (NOR) (www)

keikka

Kolme lahjakasta pohjoismaista improjazzryhmää esiintyi samanaikaisesti 12Points-tapahtumassa Dublinissa vuonna 2012. Sama huikea ryhmittymä vierailee jazzyleisön iloksi Tampereella maaliskuussa.

Soil Collectors muodostuu kolmesta ruotsalaisesta muusikosta, jotka ammentavat ideoitaan improvisaatiosta, popista ja elektronisesta musiikista. Yhtye hakee vaikutteita myös skandinaavisesta kuoroperinteestä sekä amerikkalaisesta alkuperäisintiaanien musiikista. Näistä elementeistä muodostuu lavalle lähes uskomaton musiikillinen kokemus. Syksyllä 2015 Soil Collectors julkaisee toisen albuminsa.

Hanna Pausberg on norjalainen Oslossa asuva saksofonisti, joka valmistui Trondheimin jazzkonservatoriosta vuonna 2011. Samana vuonna hän perusti Hanna Paulsberg Consept - kvartetin, joka heti perustamisvuonna palkittiin voittajana Young Nordic Jazz -kilpailussa. Bändin jäseniä yhdistää intohimo kauniisiin melodioihin, vapaaseen improvisaatioon sekä rytmiikkaan. Pausberg julkaisi vaikuttavan debyyttialbuminsa "Waltz for Lilli" syksyllä 2012.

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo – kolmikko jonka vilpitön pörinä on valloittanut kuulijat puolelleen. Mopo ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille.

Konsertin kokonaiskesto noin 2 h 20 min sisältäen väliajan.

Liput 25€/10€

Mikko Innanen & Simo Laihonen,Huurupiilo, tampere31.3. Klo 20:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innanen ja rumpali Simo Laihonen päätyivät päätynyt improvisoimaan duona kohdattuaan useissa eri kokoonpanoissa. Molemmat muusikot soittavat ja kiertävät lähes taukoamatta ja ovat tuttuja mm. yhtyeistä Plop, Mikko Innanen & Innkvisitio, Black Motor, Jorma Tapio & Kaski, Kalle Kalima & K-18 ja Sound & Fury. HRH:n keikka on heidän Moskovasta alkavan kevätkiertueensä päätepiste.

Mikko Innanen - saksofonit
Simo Laihonen - rummut