Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 15.3.

helsinki

KYN 35 -juhlakonsertti,Savoy-teatteri, helsinki15.3. Klo 19:00

keikka

Vuonna 1981 perustettu Naiskuoro KYN on aina tehnyt musiikkia kunnianhimoisesti ja uutta luoden. Musiikkineuvos Kaija Viitasalon johdolla KYN on tietoisesti uudistanut kuorokenttää ja rikkonut musiikillisia raja-aitoja. Se on tuonut naiskuoro-ohjelmistoon laulelmia, jazzhenkisiä kansanlaulusovituksia ja uutta suomalaista jazzia. Viime vuosina kuoro on luonut tilausteoksin uudenlaisen genren, etnisen jazzin, ja profiloitunut sen tulkitsijana. Etnisessä jazzissa kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan. Musiikillaan kuoro koskettaa ja kertoo tarinaa, myös kieli- ja kulttuurirajojen yli. KYN on saanut kiitosta ilmaisurikkaasta tulkinnasta ja esiintymisestä sekä lauluyhtyemäisestä elävästä soinnista.

KYN 35 -juhlakonsertti esittelee kuoron monipuolista ohjelmistoa: kansanlauluja, jazzia ja etnistä jazzia. Illan aikana kuullaan musiikkia muun muassa Jukka Linkolalta ja Anna-Mari Kähärältä. Konsertissa KYN:n kanssa lavalle nousee muusikoita, joiden kanssa kuorolla on ollut ilo tehdä yhteistyötä: Johanna Försti, Mikko Hassinen, Mirja Mäkelä, Jukka Perko, Annaliisa Pillak ja Polyteknikkojen Kuoro.

Liput kuorolaisilta ja ovelta 20/15e, kannatuslippu 35e (sis. kuohuviinitarjoilun ja parhaat paikat), Lippupalvelusta 22,50/17,50/37,50e

Naiskuoro KYN johtaa Kaija Viitasalo

Johanna Juhola, harmonikka
Kirmo Lintinen, piano
Panu Savolainen, vibrafoni

Kitaristit Martin Granum (DEN) ja William Stravato (ITA) Metropoliassa,Arabiasali, helsinki15.3. Klo 19:00

Kitaristit Martin Granum (Tanska) ja William Stravato (Italia) esiintyvät Metropolian opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

The Melodic Grooves from the Nordic Region

Martin Granumin sävellyksiä ja sovituksia esittävät

Marit Ilves, laulu
Kasper Haikonen, tenorisaksofoni
Martin Granum, kitara
Mihkel Pilt, kitara
Mikko Kuorikoski, basso
Tomi Salesvuo, rummut
feat. Bebiane Bøje (Tanska), laulu

2. William Stravato

Stravaton kanssa esiintyy mm. rumpali Tommi Rautiainen.

Vapaa pääsy!

oulu

Rumpunovelleja,Oulun kaupunginkirjasto, oulu15.3. Klo 18:00

Rumpunovelleja

keikka

Tervetuloa mukaan lausuntatilaisuuteen, jossa rap-artisti Tommy Lindgren lausuu Herman Hessen tekstejä ja muusikkoina ovat Teppo Mäkynen ja Jussi Kannaste. Voimakolmikko etsii omaa polkuaan Hessen mystisessä kauneutta ja suuruutta ylistävässä maailmankaikkeudessa. Luvassa on ulottuvuuksia, joihin ei löydä kuin eksymällä.

Oulun kaupunginkirjasto, aikuisten osasto 2. krs

Vapaapääsy

Yhteistyössä Oulun kaupunginkirjasto