Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 23.3.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Zander,Ravintola Juttutupa, helsinki23.3. Klo 21:00

Joonas Haavisto – kosketinsoittimet
Juho Kivivuori – basso
Tuomas Timonen - rummut

Sointi Jazz Orchestra & Juhani Aaltonen,Balderin sali, helsinki23.3. Klo 19:00

keikka

Konsertissa kantaesitettävä teos Saarnaaja on Rasmus Soinin Juhani Aaltoselle ja Sointi Jazz Orchestralle säveltämä uusi kokonaisuus, joka tekee kunniaa 80-vuotiaalle Aaltoselle ja hänen sielukkaalle soittotyylilleen. Moniosaisen teoksen nimi viittaakin siihen kuinka Aaltosen soittoa on verrattu saarnaajien puheeseen. Lisäksi ohjelmistossa on saksofonisti Joakim Berghällin sävellyksiä ja sovituksia, jotka on räätälöity tätä yhteiskonserttia varten. Tule kuulemaan, mitä seuraa, kun nuoret muusikot kohtaavat kokeneen improvisoijan ja suuren yhtyeen tuottamat äänenvärit väkevän solistisen tulkinnan.

Juhani "Junnu" Aaltonen on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen ilmaisun ydin, mikä yhdistyessään voimakkaaseen ja puhuttelevaan lataukseen sekä intensiiviseen soittotyyliin on vanginnut kuulijoita vuodesta toiseen.

Klassisen musiikin vaikutteita jazziin yhdistävä Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu yhtye, jonka soundi syntyy laajasta soitinten kirjosta. Yhtyeen musiikillisena lähtökohtana on pyrkimys uudistaa, monipuolistaa ja elävöittää big band -kulttuuria akustisista lähtökohdista. Yhtyeen elokuvamaisessa musiikissa yhdistyvät klassisen musiikin ainekset rytmiseen svengiin, jolloin yksiselitteinen tyylilajin tuntu hämärtyy.

Juhani Aaltonen (tenorisaksofoni, huilut)
Rasmus Soini (kapellimestari, sävellykset)
Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu)
Sampo Kasurinen (alttosaksofoni, huilu, klarinetti)
Frans Thomsson (tenorisaksofoni, huilu, klarinetti)
Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe)
Joakim Berghäll (baritonisaksofoni, huilu, bassoklarinetti, sävellykset/sovitukset)
Tommi Kolunen (trumpetti, flyygelitorvi)
Tomi Nikku (trumpetti, flyygelitorvi)
Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi)
Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu)
Ilkka Hongisto (käyrätorvi)
Mikko Haanpää (pasuuna, bassopasuuna)
Panu Luukkonen (pasuuna)
Arttu Hautala (pasuuna)
Ville Niemelä (tuuba)
Aleksis Liukko (piano)
Kaisa Mäensivu (kontrabasso)
Siiri Partanen (rummut)

http://www.sointijazzorchestra.com 

 

Liput 15/10€ ovelta ainoastaan käteisellä!

Kesto noin 1 h

kuopio

Moment's Quartet,Satamankulma Kallamarina, kuopio23.3. Klo 19:00

Moment's Quartet

Yhtye on 2015 perustettu kuopiolainen yhtye, joka soittaa jazz-klassikoita sekä omaa tuotantoa. Klassikot ovat pääosin 50-luvun loppupuolen hardbop-tyyliä. Eli musiikkia kuullaan muun muassa artisteilta kuten Miles Davis, Sonny Rollins sekä muilta ajan tekijöiltä.

Yhtyeen perustajajäsenenä toimii rumpali Tomi Kämäräinen, joka on valmistunut muusikoksi Kainuun konservatoriosta. Musiikkipedagogiksi hän valmistui Savonia Ammattikorkeakoulusta 2013. Kämäräisen musiikkiura on ollut melko kirjava. Ennen opintojaan Kämäräinen toimi laajasti keikkamuusikkona tehden keikkoja erilaisten produktoiden sekä yhtyeiden kanssa. Toimiminen freelancer-muusikkona on ollut myös suuri osa leivästä.

Tällä hetkellä Kämäräinen keikkailee muun muassa myös Hula Hula-nimisen poptrionsa kanssa laulaen ja soittaen kitaraa sekä toimii rumpalina useissa eri produktioissa bilebändeistä jazz-yhtyeisiin. Onpa mukaan mahtunut myös Leonard Bernsteinin säveltämää oopperaakin. Hän toimii myös konservatorioiden opettajana Kuopiossa sekä Kajaanissa.

Saksofonisti Pauliina Pohjolainen on opiskellut saksofonin soittoa Savonia AMK:ssa sekä Vestyjys Musikkonservatorium - konservatoriet for musik og formidling -korkeakoulussa Tanskassa, josta musiikin ylempi korkeakoulututkinto (Master In Music) pääaineena saksofoni, rytmimusiikki 2007.

Pauliina Pohjolainen on keikkaillut monien eri kokoonpanojen sekä Suomessa että ulkomailla, mm. Pori Jazz-, Turku Jazz-, Nõmme Jazz-, Ribe Jazz- sekä Jyväskylän Summer Jazz -festivaaleilla. Hän voitti Virossa pidetyn Nõmme Jazz VII International Young Jazz Artists Competitionin saksofonistien sarjan vuonna 2007. Uralle mahtuu myös Suomen kiertueita omien kansainvälisten kokoonpanojen (FIN/DEN/NO) kanssa, sävellystyötä nykytanssikoreografioihin sekä teatterimuusikon töitä. Tällä hetkellä Pauliina Pohjolainen opettaa Kuopion konservatoriolla, jonka lisäksi hän tekee sävellystyötä ja keikkailee eri kokoonpanoissa.

Basisti Esko Kauppinen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa, Jyväskylän konservatoriossa (soitonopettaja 1985) sekä Sibelius-Akatemiassa (mo1993, musiikin maisteri 2006, jazz-osasto). Esko on toiminut freelance -muusikkona vuodesta 1976, sekä soiton- ja teorianopettajana vuodesta 1984 alkaen. Tällä hetkellä Esko Kauppinen työskentelee Kuopion konservatorion koulutussuunnittelijana. Muusikkona työtehtävät ovat vaihdelleet lukuisissa orkesteri-, teatteri-, studio-, ja yhtyemuusikon töissä.

Pianisti Mikko Pasanen on opiskellut pianonsoittoa Kuopion mus.opistossa vuodesta 1957 lähtien, ensin Olavi Salon, sittemmin Pentti Karjalaisen oppilaana. Pianonsoitonopettajaksi hän opiskeli Kuopion musiikkiopistossa (nyk. konservatorio) 1972 sekä myöhemmin säestäjäksi. Pianonsoitonopettajana Mikko toimi rytmimusiikkiosastolla heti sen aloitettua ja oli siellä vuoteen 2011 saakka, kunnes jäi eläkkeelle. Hän teki myös opintoja Sibelius-Akatemian jazz-osastolla 1983-85 töiden ohella. Mikko on soittanut useissa kuopiolaisissa tanssi- ja jazzyhtyeissä 1960-luvulta lähtien. Hänellä ollut myös useita kiinnityksiä Kuopion kaupunginteatterin musiikkinäytelmiin sekä avustuksia Kuopion kaupunginorkesterissa. Nykyään hän soittaa satunnaisia keikkoja kuopiolaisten muusikoiden kanssa. Muun muassa Savonia Tentetin ja Moment’s Quartetin kanssa.

Liput 15/10. Tiketistä ennakkoon 13/8 €. Yhdistyksen jäsenille 10/5€

vantaa

Silent Music: UMO & Dean Bowman: Black Spirituals,Pyhän Laurin kirkko, vantaa23.3. Klo 19:00

keikka

UMOn perinteinen hiljaisen viikon pääsiäiskonsertti laajenee tänä vuonna kolmen konsertin minikiertueeksi, kun orkesteri kiertää pääkaupunkiseudun kirkkoja solistivieraansa, laulaja Dean Bowmanin kanssa. Tällä kertaa Silent Music -konserteissa hiljennytään kuuntelemaan afroamerikkalaisia spirituaaleja upeina, suurelle jazzorkesterille tehtyinä sovituksina.

Alun perin Screaming Headless Torsos -yhtyeestä tutuksi tullut Bowman tunnustaa gospelin ja afroamerikkalaiset spirituaalit säveltaiteensa kivijaloiksi. Hänen tumma baritoninsa ja kuulas falsettinsa ovat jättäneet jälkensä ihmisten sydämiin ympäri maailman. Bowmania on kuvailtu mm. avantgarde-gospel-laulajaksi ja jazzlaulajaksi, jolla on rokkarin sielu. Omien yhtyeidensä lisäksi hän on esiintynyt mm. John Scofieldin, Charlie Hunterin ja Steve Colemanin kanssa.

Dean Bowman vieraili UMOn solistina viimeksi vuonna 2008, jolloin konsertoitiin Temppeliaukion kirkon haltioituneelle yleisölle. Tämän kevään kiertue käynnistyy Espoon tuomiokirkosta, jatkaa matkaansa Vantaalle Pyhän Laurin kirkkoon ja huipentuu Helsingin Mikael Agricolan kirkkoon pitkäperjantaina. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Liput Ticketmasterista 24,50 € / 20,50 € / 13,50 €, sis. toimituskulut.