Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 12.3.

helsinki

Antila-Luhtala-Luongo Trio,Kaisla, helsinki12.3. Klo 20:00

Antila-Luhtala-Luongo Trio

keikka

Jazzmuusikot kohtaavat Helsingin Kaislassa, kun lavalle nousevat kitaristi Kari Antila, kosketinsoittaja Karri Luhtala (hammond B3) ja italialainen rumpali Armando Luongo. Luvassa svengaava ilta!

Kari Antila, kitara
Karri Luhtala, Hammond B3 organ
Armando Luongo, rummut

Vapaa pääsy

oulu

Dalindèo,Uusi Seurahuone, oulu12.3. Klo 19:00

keikka

Dalindèo julkaisee huhtikuussa neljännen albuminsa Slavic Souls. Albumi jatkaa musiikillisesti Emma-palkitun Kallio-levyn viitoittamalla tiellä. Helsinkiläiselle kaupunginosalle omistettu albumi tavoitti mm. Radio Suomen soittolistojen ja kymmenien festivaaliesiintymisten kautta jazzlevylle harvinaisen suuren määrän kuulijoita. Rautalanka-kitaroita, swingiä ja iskelmällisiä sävyjä yhdistänyt Kallio on myös viime vuosien myydyimpiä kotimaisia jazzjulkaisuja. Ajankohtaisin kuvaus Dalindèon musiikista on ”SURF-JAZZ-TANGO-EXTRAVAGANZA”͟ ja tuleva Slavic Souls-albumi edustaa väkevästi tätä helsinkiläissekstetin luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä.

Muotinäytös 26 € (sis. cocktailpalat)
Muotinäytös ja Dalindèo 32 € (sis. cocktailpalat)
Dalindèo 22 €

Yhteistyössä PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry

 

salo

Jazzastrofi-klubi,Salon teatteri, salo12.3. Klo 19:00

Konsta Mäenpää Group

keikka

Salon teatterin suositut Katastrofi–improvisaatioklubit muuntautuvat jazzin suuntaan JaZZastrofi –klubin muodossa. Ensimmäisen klubin kokoonpanona on salolaislähtöisen kitaristin luotsaama Konsta Mäenpää Group, joka soittaa musiikkia jazzista fuusion kautta bluesiin.

Keikan jälkeen improvisaation juhla jatkuu jamien muodossa.

Yhteistyössä Salon teatteri, Salon kaupungin kulttuuriasian yksikkö, Jazz
Finland LIVE

Konsta Mäenpää - kitara
Johanna Rauma - koskettimet
Otso Helasvuo - basso
Oskar Suksi - Rummut

Liput 7€

tampere

TTT-klubi: Jussi Fredriksson Trio,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere12.3. Klo 22:00

keikka

Luvassa on tunnelmallinen ja musiikillisesti antoisa ilta, kun Suomi-jazzin aktiivisimpiin nimiin lukeutuva Jussi Fredriksson tulee ensimmäiselle vierailulleen TTT-Klubille. Kokoonpanona hänellä on jazzin ytimeen osuva pianotrio yhdessä Jori Huhtalan ja Mika Kallion kanssa.

Helsingissä asuva Fredriksson on kotoisin Turusta, ja hän toimii molempien kaupunkien jazz-elämässä muun muassa Flame Jazz -tapahtumien taiteellisena johtajana. Vuonna 2014 Fredriksson sai Suomen Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnon.

Levollisesti, ilmavasti ja modernisti soiva Jussi Fredriksson Trion albumi ? julkaistiin noin vuosi sitten. Tekijöidensä mukaan se käsittelee epävarmuuden positiivisia sävyjä ja panostaa lämpimään olohuonesoundiin. Fredriksson kertoo saaneensa inspiraation tähän levyyn sekä konserttiohjelmaan Tove Janssonin lausahduksesta Taikatalvi-teoksessa: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi”.

Jussi Fredriksson Trio on nyt mahdollista nähdä tavallista intiimimmässä ympäristössä, sillä yhtyeen edelliset vierailut ovat suuntautuneet Helsingin Musiikkitaloon, Turun Sibelius-museoon sekä Tampere Jazz Happening -festivaalille. Tavoiteltu olohuonesoundi on askeleen lähempänä!

Fredrikssonin johtamia muita yhtyeitä ovat Fredator sekä Jussi Fredriksson Jazz Wars, joka tiedetään Italian-kiertueistaan. Muusikkona hän on keikkaillut mm. Nassaun Fasaanin, Aura Flow’n ja Koko Jazz Orchestran riveissä sekä esiintynyt kansainvälisten nimien kuten Rick Margitzan, Tim Hagansin ja Ron McCluren rinnalla. Basisti Jori Huhtala vaikuttaa esimerkiksi kokoonpanoissa Kvalda ja Raoul Björkenheim Ecstasy, rumpali Mika Kallio puolestaan Teemu Viinikainen Triossa, Gourmet’ssa ja Kari Ikonen & Karikossa.

Arvioita albumista ?:
”En ihmettelisi, vaikka tästä vielä sukeutuisi vuoden levy” ***** – Hannu Lahtonen, Kauppalehti
”Kokonaisuus kutoutuu kiitettävän omaperäiseksi” **** – Juha Seitz, Pohjalainen

Jussi Fredriksson, piano
Jori Huhtala, kontrabasso
Mika Kallio, rummut

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 12 €.

turku

Jazzliiton kiertueella: Jorma Tapio & Kaski, Pauli Lyytinen Machinery,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku12.3. Klo 22:00

keikka

Liput: 15/10€, ovelta tai ennakkoon Lippupalvelusta. Järjestäjä: Flame Jazz ry.

Suomen Jazzliiton kiertueella maaliskuussa kuullaan kahta väkevää yhtyettä, kun Jorma Tapio & Kaski sekä Pauli Lyytinen Machinery kiertävät seitsemän konsertin mittaisella turneella. Kuusi konserteista on Suomessa ja yksi Tallinnassa. Kahden saksofonistin kiertueprojektit täydentävät toisiaan yllättävillä tavoilla ja esitysten lopullinen vuorovaikutussuhde selviää vasta kiertueen aikana. Tapion luotsaama Kaski on triokokoonpano, jossa rytmisektiona kuullaan bassossa Ville Rauhalaa ja rummuissa Simo Laihosta. Machinery puolestaan on mm. Elifantree-yhtyeestä tutun saksofonisti Pauli Lyytisen persoonallinen sooloprojekti. Yhtyeiden kiertue starttaa keskiviikkona 9.3. Kajaanin Kouta-salista ja päättyy lauantaina 19.3. Joensuuhun.


Jorma Tapio & Kasken musiikki on raakaa ja herkän melodista free jazzia jossa on vaikutteita kansanmusiikista ja klassisesta länsimaisesta musiikista. Sävellykset ovat pääosin Tapion omaa käsialaa. Pitkän linjan puhallinsoittaja Tapio on tunnettu omista yhtyeistään sekä vetämästään Sound & Furystä ja yhteistyöstä norjalaisen lyömäsoittaja Terje Isungsetin kanssa. Kasken yhteen hitsautunut rytmisektio Ville Rauhala – Simo Laihonen on tuttu Black Motor -yhtyeestä. Kasken esikoislevy Ghatika julkaistaan 13.3. porilaisen Karkia Mistika Recordsin toimesta.

Toinen kiertueen saksofonistitähdistä on kotimaisen jazzin kauhukakara Pauli Lyytinen. Machinery on Lyytisen sävellyksistä ja improvisaatiosta koostuva sooloprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2011. Kappaleiden monikerroksinen orkestrointi luodaan live-efekteillä ja -loopeilla, saksofonin perkussiivisilla äänillä sekä persoonallisella saksofonisooloilulla. Lyytisen koneisto toimii hämmästyttävän monipuolisesti ja saumattomasti, ja saksofonisti itse on koneenkäyttäjänä vertaansa vailla. Jazzliiton tuplakiertue on samalla myös Pauli Lyytinen Machineryn debyyttilevyn julkaisukiertue. Levyn julkaisee Eclipse Music.

ke 9.3. klo 19 Kajaani, Kouta-sali
to 10.3. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
pe 11.3. klo 21 Tallinna, Teater NO99
la 12.3. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
su 13.3. klo 18 Pori, Validi Karkia -klubi / Kaupunginkirjasto *mukana myös Léo Dupleix (FRA)
to 17.3. klo 21 Jyväskylä, Poppari
pe 18.3. klo 20 Kuopio, King's Crown
la 19.3. klo 20 Joensuu, Teatteriravintola

JORMA TAPIO & KASKI
Jorma Tapio, saksofonit & bassoklarinetti & huilu / Ville Rauhala, basso / Simo Laihonen, rummut

PAULI LYYTINEN MACHINERY
Pauli Lyytinen, saksofonit & efektit