Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.3.

helsinki

Afrojazz Quintet

(+ Sakari Kukko, Ismaila Sane, Meissa Niang)
keikka

AFROJAZZ QUINTET feat. Meissa Niang, Sakari Kukko & Ismaila Sané

House-bändi Afrojazz Quintetin vieraina legendaarinen multi-instrumentalisti Sakari Kukko, karismaattinen senegalilaistähti Meissa Niang ja huippulyöjä-laulaja Ismaila Sané. Luvassa länsiafrikkalaista ilotulitusta ja afro-freejazzia!

Meissa Niang, laulu, perkussiot
Sakari Kukko, saksofoni, koskettimet, huilu, laulu
Ismaila Sane, perkussiot, laulu
Antero Priha, trumpetti
Ndioba, basso, laulu
Julius Heikkilä, kitara
Alvar Gullichsen, percussion, rummut, laulu

DJ Borzin
Balkan Fever-klubista tunnettu Dj Borzin pyörittää tanssilattiaa valomerkkiin asti.

Liput 8 €

Ennakkoliput Lippu.fi ja Tiketti.fi.

Pauli Lyytinen Machinery,Koko Jazz Club, helsinki24.3. Klo 19:00

keikka

Pauli Lyytinen Machinery -levynjulkaisukonsertti

Uudella sooloalbumillaan saksofonisti Pauli Lyytinen vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solisitinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Machinery vie sekä soittajan että soittimen vielä asteen pidemmälle. Tällä kertaa Lyytinen on yksin, mutta loihtii silti kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti. Albumi julkaistaan Eclipse Music levymerkille CD+DVD -painoksena 11.03.2016. DVD-elokuva ikuistaa Lyytisen livenä taltioidut huikaisevat taidonnäytteet ja musiikilliset maailmat. Albumi on äänitetty livenä, ilman jälkiäänityksiä. Sigurdur Rögnvaldssonin ja Cansu A-R:n taltioima DVD ikuistaa Lyytisen taidonnäytteet eläviksi kuviksi.

Liput 16,5€

Ovet klo 18:00

Showtime klo 19:00

jyväskylä

Katu Kaiku,Boombox, jyväskylä24.3.

keikka

Tiloja, tunteita ja tarinoita musiikissaan kuvaava helsinkiläinen Katu Kaiku julkaisee debyyttilevynsä 18. maaliskuuta 2016. TOKYO/KUOPIO-nimisen albumin myötä Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajaksi (2015) valittu yhtye suuntaa yhdeksän konserttia käsittävälle kiertueelle 18.-28.3.

Katu Kaiku sai alkunsa kesällä 2013, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa Kaisaniemen puistoon Helsingissä. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan jazzstandardien sijaan oman materiaalin ja ilmaisun tuottamista. Sittemmin Katu Kaiku on esiintynyt muun muassa Pori Jazzeilla, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningeilla Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajana ja tehnyt yhteistyötä suomalaisten jazztaiteilijoiden, kuten Verneri Pohjolan, Teemu Viinikaisen ja Seppo Kantosen kanssa. Yhtye on konsertoinnut myös ulkomailla ja toukokuussa 2016 yhtye esintyy Norjan Trondheimissa Jazz Festeillä.

Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Erik Fräki, rummut