Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.3.

espoo

April Jazz Club: Mikko Pettinen & Happy People Combo,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo4.3. Klo 18:00

Mikko Pettinen & Happy People Combo

keikka

April Jazz Club

18:00: Ebeli Show
19:00: Mikko Pettinen & Happy People Combo

Liput 10 € | Tapahtuma on ikärajaton

Trumpetisti-laulaja-kosketinsoittaja-säveltäjä Mikko Pettisen yhtye Happy People Combo on soulia, funkkia, jazzia, poppia ja gospelia yhdistelevä energinen huippukokoonpano, joka soittaa pääasiassa Mikon sävellyksiä. Combossa on runsaasti soolotilaa ja vapauksia sovituksissa. Hengästyttävä energia, positiivinen asenne ja virtuoottinen ammattitaito ovat tämän yhtyeen leipälajeja.

Mikko Pettinen organisoi loppusyksyllä 2015 Happy People –bändinsä kanssa studiolive –session, jonka aikana äänitettiin ja videokuvattiin samanaikaisesti 8 uutta kappaletta studioyleisön edessä. Sessioiden ensimmäinen video Happy People Theme (Everybody Get Up) julkaistiin joulukuussa 2015 ja siitä tuli some–hitti: videolla on valtavasti jakajia ja sitä on katsottu yli 3000 kertaa.

April Jazz Club järjestetään ensimmäisenä toimintavuotena 20 kertaa, aina perjantaisin. Klubi-illat alkavat jo klo 18 Espoon musiikkiopiston pop-jazzlinja Ebelin opiskelijoiden yhtyeiden esityksillä. Pääesiintyjinä nähdään kotimaisen jazzin kärkinimiä. Loppuillan lava on vapaa spontaaneille jamisessioille. Lippuja myydään ovelta ja klubilla voi myös nauttia illallisen varaamalla pöydän etukäteen suoraan Grill it Tapiola Garden, Espoo -ravintolasta.

helsinki

Panurama-klubi vieraanaan Aki Rissanen,Lavaklubi, helsinki4.3. Klo 21:00

keikka

Panurama-klubit marssittavat jälleen Lavaklubille suomalaisia musiikkielämän huippunimiä. Klubia isännöivä vibrafonisti Panu Savolainen loihtii vaihtuvien vieraiden kanssa monipuolisia konsertteja, joissa tullaan kuulemaan mm. kansanmusiikkia, klassista musiikkia sekä tietenkin jazzia. Panumaisella tavalla sekoitettuna ja tarjoiltuna, rennolla meiningillä.

Maaliskuun vieraana nähdään mm. ylistetyn Verneri Pohjolan yhtyeestä tuttu kosketinsoittaja Aki Rissanen. Illan aikana sukelletaan Rissasen vastikään julkaistun Sturm soololevyn minimalistisiin tunnelmiin, runsaalla improvisaatiolla höystettynä. Istahda Lavaklubin pehmeälle sohvalle ja hyppää täysin ennalta-arvaamattomalle musiikkimatkalle!

Aki Rissanen – kosketinsoittimet
Panu Savolainen – vibrafoni

salo

Ilpo Murtojärvi Quartet,Hometown, salo4.3. Klo 21:00

keikka

Ilpo Murtojärvi Quartet esittää keikoillaan matkan varrella hyväksi koettuja kappaleita. Ohjelmistossa on omaa uutta ja vanhempaa materiaalia sekä kaikuja 1960-70 -lukujen jazzista. Ilpo Murtojärvi valittiin Turku Jazz 2015 vuoden artistiksi. Tämä innoitti Ilpon säveltämään uutta materiaalia ja quartet sai uuden rumpalin. Turkulaisen quartetin muut jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo useiden vuosien ajan ja yhteistyö on ”hiostunut” saumattomaksi.

Ilpo Murtojärvi - kitara
Jusu Heinonen - saksofoni
Vesku Saloranta - basso
Oskar Suksi - rummut

Liput 10€ (sis. eteispalvelu)
Keikan jälkeen jamit!

turku

Teppo Mäkynen – rummut
Pope Puolitaival – alttosaksofoni ja klarinetti
Ville Vannemaa – baritonisaksofoni
Jukka Eskola – trumpetti ja flyygelitorvi
Mikko Karjalainen – trumpetti ja flyygelitorvi
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Miika Jämsä – tuuba
Antti Lötjönen – basso

Teppo Mäkysen uusi superyhtye esittää uutta kotimaista jazzia Amerikan länsirannikon tyyliin. Kansainvälisesti arvostettu jazzvisionääri Mäkynen on koonnut ympärilleen upean kahdeksanhenkisen yhtyeen tulkitsemaan musiikkiaan. Suomijazzin isot nimet kuten Jukka Perko, Jukka Eskola ja Antti Lötjönen toimivat laadun takeena. Luvassa on kepeää ja hyväntuulista jazztaituruutta Café Tiljanin miellyttävässä akustiikassa.

Kari Antila New Quintet (FIN/BEL),Linnateatteri, turku4.3. Klo 20:00

Kari Antila New Quintet

keikka

Pitkään kansainvälistä uraa luonut laitilalaislähtöinen jazzkitaristi Kari Antila saapuu uuden kvintettinsä kanssa kiertueelle Suomeen maaliskuun alussa. Yksi kiertueen konserteista esitetään Karin vanhassa kotikaupungissa Turussa.

Antila on säveltänyt uutta musiikkia Suomessa ja ulkomailla menestyneen 2013 julkaistun "The North Wind" CD:nsä jatkoksi. Kiertueella tullaan kuulemaan näitä uusia sävellyksiä, jotka Kari on säveltänyt ja sovittanut uuden kansainvälisen kvintettinsä esitettäväksi. Kvintetin kokoonpanon muodostavat Belgian ja Suomen ykkösrivin kokeneet jazzmuusikot. Kvintetissä pianoa soittaa Suomen kansainvälisesti menestynein pianisti Alexi Tuomarila. Saksofonissa kuullaan arvostetun Yrjö-palkinnon 2011 vastaanottanutta niinikään suomen ykkösriviin kuuluvaa tenorisaksofonisti
Manuel Dunkelia. Yhtyeen rytmisektio tulee Belgiasta ja Bassossa kuullaan Sal La Roccaa, joka on julkaissut kaksi CD:tä omalla nimellään ja soittanut mm. Steve Grossmanin, Lee Konitzin ja Toots Thielemansin yhtyeissä. Rummuissa kuullaan Mimi Verderamea, joka on niinikään julkaissut useita levyjä omalla nimellään. Mimi on pitkän uransa aikana soittanut mm. Jacques Pelzerin, Philip Catherinen ja Eric Legninin kanssa.

Kari Antila, kitara
Alexi Tuomarila, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Sal La Rocca (BEL), Basso
Mimi Verderame (BEL), rummut

Liput 22 / 17 €