Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 3.3.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Trio Hämeenniemi – Pietilä – Kallio,ravintola Laulumiehet, helsinki3.3. Klo 19:00

Trio Hämeenniemi - Pietilä - Kallio

keikka

Eero Hämeenniemi: flyygeli
Esa Pietilä: saksofoni
Mika Kallio: rummut

Saksofonisti Esa Pietilä, lyömäsoittaja Mika Kallio ja pianisti Eero Hämeenniemi ovat kukin omalla tavallaan työskennelleet improvisaation parissa vuosikausia: Eero on johtanut NADA-yhtyettään vuodesta 1994. Sen solisteina on soittanut monia Intian johtavia muusikoita. Eero on myös impronnut tanssijoiden kanssa.

Esa Pietilä tunnetaan väkevistä soolokonserteistaan. Hänen johtamansa Liberty Ship -yhtye tekee komeaa kansainvälistä uraa.

Mika Kallio on työskennellyt monien omien projektiensa lisäksi lähes kaikkien keskeisten suomalaisten improvisoivien muusikoiden kanssa, ja vieraillut myös monissa kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Esa ja Eero ovat soittaneet duona mm. Palermon Curva Minore-konserttisarjassa ja Mantovan Eterotopie-festivaalilla. Yhdessä Mikan kanssa he ovat soittaneet parin vuoden ajan. Ryhmä harrastaa täysin vapaata improvisaatiota: mitään ei suunnitella, mitään ei sovita, kaikki tapahtuu ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Jokainen konsertti on ainutkertainen tapahtuma.

esapietila.com

www.mikakallio.net

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11/8,8 €.

uusikaupunki

Kari Antila New Quintet (FIN/BEL),Crusell-sali, uusikaupunki3.3. Klo 19:30

Kari Antila New Quintet

keikka

Pitkään kansainvälistä uraa luonut laitilalaislähtöinen jazzkitaristi Kari Antila saapuu uuden kvintettinsä kanssa kiertueelle Suomeen maaliskuun alussa. Yksi kiertueen konserteista esitetään Uudessakaupungissa.

Antila on säveltänyt uutta musiikkia Suomessa ja ulkomailla menestyneen 2013 julkaistun "The North Wind" CD:nsä jatkoksi. Kiertueella tullaan kuulemaan näitä uusia sävellyksiä, jotka Kari on säveltänyt ja sovittanut uuden kansainvälisen kvintettinsä esitettäväksi. Kvintetin kokoonpanon muodostavat Belgian ja Suomen ykkösrivin kokeneet jazzmuusikot. Kvintetissä pianoa soittaa Suomen kansainvälisesti menestynein pianisti Alexi Tuomarila. Saksofonissa kuullaan arvostetun Yrjö-palkinnon 2011 vastaanottanutta niinikään suomen ykkösriviin kuuluvaa tenorisaksofonisti
Manuel Dunkelia. Yhtyeen rytmisektio tulee Belgiasta ja Bassossa kuullaan Sal La Roccaa, joka on julkaissut kaksi CD:tä omalla nimellään ja soittanut mm. Steve Grossmanin, Lee Konitzin ja Toots Thielemansin yhtyeissä. Rummuissa kuullaan Mimi Verderamea, joka on niinikään julkaissut useita levyjä omalla nimellään. Mimi on pitkän uransa aikana soittanut mm. Jacques Pelzerin, Philip Catherinen ja Eric Legninin kanssa.

Kari Antila, kitara
Alexi Tuomarila, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Sal La Rocca (BEL), Basso
Mimi Verderame (BEL), rummut

Liput ennakkoon 20€ (Laitilan kirjakauppa ja Uudenkaupungin yhteispalvelupiste Passari) ja ovelta 25€
Lippuvaraukset: mimmi@jazzkukko.fi, 050 569 8779