Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

TTT-klubi: Jussi Fredriksson Trio,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere12.3. Klo 22:00

keikka

Luvassa on tunnelmallinen ja musiikillisesti antoisa ilta, kun Suomi-jazzin aktiivisimpiin nimiin lukeutuva Jussi Fredriksson tulee ensimmäiselle vierailulleen TTT-Klubille. Kokoonpanona hänellä on jazzin ytimeen osuva pianotrio yhdessä Jori Huhtalan ja Mika Kallion kanssa.

Helsingissä asuva Fredriksson on kotoisin Turusta, ja hän toimii molempien kaupunkien jazz-elämässä muun muassa Flame Jazz -tapahtumien taiteellisena johtajana. Vuonna 2014 Fredriksson sai Suomen Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnon.

Levollisesti, ilmavasti ja modernisti soiva Jussi Fredriksson Trion albumi ? julkaistiin noin vuosi sitten. Tekijöidensä mukaan se käsittelee epävarmuuden positiivisia sävyjä ja panostaa lämpimään olohuonesoundiin. Fredriksson kertoo saaneensa inspiraation tähän levyyn sekä konserttiohjelmaan Tove Janssonin lausahduksesta Taikatalvi-teoksessa: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi”.

Jussi Fredriksson Trio on nyt mahdollista nähdä tavallista intiimimmässä ympäristössä, sillä yhtyeen edelliset vierailut ovat suuntautuneet Helsingin Musiikkitaloon, Turun Sibelius-museoon sekä Tampere Jazz Happening -festivaalille. Tavoiteltu olohuonesoundi on askeleen lähempänä!

Fredrikssonin johtamia muita yhtyeitä ovat Fredator sekä Jussi Fredriksson Jazz Wars, joka tiedetään Italian-kiertueistaan. Muusikkona hän on keikkaillut mm. Nassaun Fasaanin, Aura Flow’n ja Koko Jazz Orchestran riveissä sekä esiintynyt kansainvälisten nimien kuten Rick Margitzan, Tim Hagansin ja Ron McCluren rinnalla. Basisti Jori Huhtala vaikuttaa esimerkiksi kokoonpanoissa Kvalda ja Raoul Björkenheim Ecstasy, rumpali Mika Kallio puolestaan Teemu Viinikainen Triossa, Gourmet’ssa ja Kari Ikonen & Karikossa.

Arvioita albumista ?:
”En ihmettelisi, vaikka tästä vielä sukeutuisi vuoden levy” ***** – Hannu Lahtonen, Kauppalehti
”Kokonaisuus kutoutuu kiitettävän omaperäiseksi” **** – Juha Seitz, Pohjalainen

Jussi Fredriksson, piano
Jori Huhtala, kontrabasso
Mika Kallio, rummut

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 12 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.