Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Chick Corea & The Vigil,Kulttuuritalo, helsinki16.10. Klo 19:30

Chick Corea (www)

keikka

CHICK COREA & THE VIGIL

Jazzin arvostetuimpiin legendoihin lukeutuva pianisti ja säveltäjä Chick Corea saapuu syksyllä Suomeen. The Vigil -yhtyeensä kanssa kiertävä Chick Corea esiintyy Helsingissä Kulttuuritalolla perjantaina 16. lokakuuta.

Yhdysvaltalainen Chick Corea tunnetaan jazzin pioneerina ja omaperäisenä innovaattorina, joka on ehtinyt uransa aikana tehdä musikkia erittäin monipuolisesti. 1960-luvulta saakka levyttäneeltä Corealta löytyy historiaa esimerkiksi avant-garden, bebopin, fuusiojazzin, lastenmusiikin, kamari- ja sinfoniamusiikin parissa. Soolomateriaalinsa lisäksi Corea on tehnyt vuosien varrella monenlaisia yhteistyöprojekteja ja -levytyksiä esimerkiksi Miles Davisin, Herbie Hancockin ja Gary Burtonin kanssa.

Maailmanlaajuisesti suurta arvostusta nauttiva Chick Corea on nimitetty myös DownBeat Hall of Fameen ja hän saanut myös NEA Jazz Masterin arvonimen. Corea pitää myös paikkaansa neljänneksi eniten Grammy-ehdokkuuksia saaneena artistina 63 ehdokkuudellaan, joista hän on voittanut yhteensä 22 Grammy-pystiä.

Vuoden 2013 "The Vigil" -albumia varten Chick Corea pisti pystyyn electro/akustisen kvintetin, jossa Corea itse soittaa koskettimia ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Tim Garland saksofonia. Tulevalla kiertueella mukana ovat lisäksi nuoremman polven huippumuusikot Carlitos Del Puerto (basso), Marcus Gilmore (rummut), Charles Altura (kitara) ja Luisito Quintero (perkussiot). Edellisen kerran Chick Corea & The Vigilin virtuositeettia päästiin todistamaan Suomessa vuonna 2013 Finlandia-talolla.

Liput 49,50 / 59,50 / 79,50 (sis. toimitusmaksu 3,50 €)

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Italian Jazz on the Road: Three for Play ja Saint Louis Combo & Voices SectionArabiasali, Metropolia, helsinki16.10. Klo 19:00

keikka

Three for Play

Three for Play on uusi, raikas tulokas italialaisen jazzin kentällä. 2014 muodostetun yhtyeen musiikissa sulautuvat nykyjazzin uusimmat suuntaukset ja perinteen kunnioitus. Trio jazzin mestareiden (Shorter, Metheny, Thielemans) tuotannon ohella yhtyeen pianistin, Italian uudeksi jazzin lapsitähdeksi kutsutun 17-vuotiaan Vittorio Solimenen, sävellyksiä.

Saint Louis Combo & Voices Section

Saint Louis Combo - big bandin energiaa taskukoossa! 12 muusikon muodostama Combo on yksi lahjakkaimmista Saint Louis College of Musicissa syntyneistä yhtyeistä. Helsingin-konsertissa kuullaan Saint Louisin sävellys- ja sovitusopiskelijoiden omia sävellyksiä ja sovituksia mm. Chick Corean, Horace Silverin ja Miles Davisin tuotannosta. Combon kanssa esiintyy kuusihenkinen lauluyhtye Saint Louis Voices Section. Konsertin kapellimestarina toimii mittavan uran pianistina, kapellimestarina ja pedagogina luonut Antonio Solimene, jonka yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. Stephane Grappelli ja Lew Soloff.

Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsinkiin ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä.

Three for Play
Vittorio Solimene, piano
Dario Piccioni, kontrabasso
Alessio Baldelli, rummut

Saint Louis Combo & Voices
Kapellimestari Antonio Solimene
Vittorio Solimene, piano
Edoardo Cicchinelli, basso
Luigi Piergentili, kitara
Alessio Baldelli, rummut
Simone Pala, alttosaksofoni
Aldo Sorella, tenorisaksofoni
Mauro Massei, baritonisaksofoni
Michele Fortunato, pasuuna
Antonio Padovano, trumpetti
Giuseppe Panico, trumpetti
Daniele Martinelli, trumpetti
Edoardo Impedovo, trumpetti

Paolo Caiti, Cristina d'Arcangelo, Stefano Latteri, Marta Marciano, Lucia Mossa ja Maria Maddalena Nigro, laulu

Papa Albert Jazz ClubPapa Albert, helsinki16.10. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

Nat "King" Colen ja Frank Sinatran avioton poika Nat Newborn Papa Albert Jazz Clubilla 16.10.2015!

Nat Newborn - laulu
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

DIG.-festivaali: Walter Smith III Quartet / LSD (Lindborg/Sjöstedt/Daniel)Musiikkitalo, Black Box, helsinki16.10. Klo 19:00

keikka

DIG.-festivaali on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän oma vuosittainen festivaali.

Walter Smith III Quartet
Walter Smith III, saksofoni
Matthew Stevens, kitara
TBA, basso
Eric Harland, rummut

LSD (Lindborg/Sjöstedt/Daniel)
Fredrik Lindborg, saksofoni
Martin Sjöstedt, basso
Daniel Fredriksson, rummut
****
DIG.

DIG.-festivaali on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän oma vuosittainen festivaali.
Liput: 27,50/22,50/17,50 € (Lippupalvelu), 25/20/15€ (Musiikkitalo) / per päivä
Kolmen päivän lippu 62,50 € (Lippupalvelu), 59 € (Musiikkitalo)
Koko Jazz Clubin loppujamit: 15/10 € (vain ovelta)
Lauantai-illan (17.10.) Black Box -lipulla sekä kolmen päivän pakettilipulla pääsee myös veloituksetta Koko Jazz Clubin päätösjameihin.

Lisätietoja:
Joni Käenmäki, 040 710 4384, joni.kaenmaki@uniarts.fi