Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jeff "Tain" Watts plays standards / Drum Clinic,Musiikkitalo, Black Box, helsinki13.10. Klo 19:00

keikka

Amerikkalaisrumpali Jeff "Tain" Watts (s. 1960) esittää konsertissaan jazzstandardeja yhdessä suomalaisten huippujazzmuusikoiden kanssa.

Klo 17.00: Jeff "Tain" Wattsin rumpuklinikka
Klo 19.00: konsertti

Yhteisliput rumpuklinikkaan ja konserttiin: 22,50/17,50/11,50 € (Lippupalvelu), 20/15/10 € (Musiikkitalo)
Liput pelkkään konserttiin: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)”

Jeff "Tain" Watts (s. 1960) on yksi aikamme kysytyimmistä jazzrumpaleista. Hänen energistä ja virtuoottista soittoaan on kuultu mm. Michael Breckerin, Wynton ja Brandford Marsalisin sekä Kenny Garrettin yhtyeissä. Watts on julkaissut kahdeksan soololevyä, ja hänet on valittu kaksi kertaa parhaaksi rumpaliksi Modern Drummer- lehden äänestyksessä. Rumpuklinikalla nähdään ja kuullaan Wattsin näkemyksiä rytmistä ja rumpujen soitosta sekä yhteissoitosta muiden muusikoiden kanssa. Klinikan jälkeisessä konsertissa voimme todistaa miten nämä kaikki asiat toteutuvat käytännössä, kun Wattsin kanssa lavalle nousevat Jukka Eskola, Teemu Viinikainen ja Mikko Helevä.

Jeff "Tain" Watts, rummut
Jukka Eskola, trumpetti
Teemu Viinikainen, kitara
Mikko Helevä, Hammond-urut

Lisätietoja:
Ulla Havulehto, 050 384 3451, ulla.havulehto@uniarts.fi

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Vapaat äänet: Dominique Pifarély sooloLevykauppa Digelius, helsinki13.10. Klo 18:00

Dominique Pifarély (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély lopettaa Helsinkiin tiistaina 13.10. peräti 14 esiintymisen mittaisen turneen.  "Time Before And Time After" -levynjulkaisukonsertti Digelius Music-levykaupassa alkaa klo 18:00

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista.

Levykauppa Digelius 
Laivurinrinne 2
Vapaa pääsy

 

Italian Jazz on the Road: A-Trio ja Metropolia Big Band Plays Bob MintzerArabiasali, Metropolia, helsinki13.10. Klo 19:00

keikka

A-Trio syntyi 2012 kolmen, intohimoisesti musiikkiin ja erityisesti jazziin suhtautuvan nuoren muusikon ystävyydestä. Rakkaus musiikkiin kuuluu heidän sävellyksissään, joissa yksinkertaiset melodiat ja rytminen energisyys yhdistyvät ja leikittelevät tämän päivän musiikkigenrejen kanssa. Trio on osallistunut useisiin kilpailuihin, esiintynyt kansallisilla festivaaleilla ja syksyllä 2015 se taltioi ensimmäisen live-EP:nsä. A-Trion ohjelmistossa on oman tuotannon ohella muun muassa moderneja jazzstandardeja.

Metropolia Big Band esittää kapellimestari Antti Rissasen johdolla saksofonisti Bob Mintzerin 1980- ja 90-lukujen sävellys- ja sovitustuotantoa. Mintzerin sävellyksistä mm. konsertissa kuultavat svengaavat Mr Fonebone, Latin Dance ja In The 80s ovat olleet monien suomalaisten big bandien hyvin suosittua ohjelmistoa.

Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsinkiin ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä. Helsingin-konserteissa kuullaan italialaisten vieraitten ohella Metropolia Big Bandia.

A-Trio
Gianluca Massetti, piano
Dario Giacovelli, basso
Moreno Maugliani, rummut

Metropolia Big Band Kapellimestari Antti Rissanen