Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 23.10.

helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri & UMO & Nguyen Le; Erkki-Sven Tüür: Sinfonia nro 5 orkesterille, big bandille ja sähkökitaralle,Musiikkitalo, helsinki23.10. Klo 19:00

Helsingin kaupunginorkesteri (www)
Ngyen Le (www)

Kapellimestarina Olari Elts

Virolainen Erkki-Sven Tüür (s.1954) sitoo viidennessä sinfoniassaan samasta puusta haarautuneet musiikkityylit takaisin yhteen. Siinä kuuluvat klassisen sinfonian muotonormit, johon energiapiikin tuovat sekä bluesrockin tapaan revittelevä sähkökitara että tyylikkäästi svengaava big band. HKO esittää konsertissa myös Igor Stravinskyn Kolmiosaisen sinfonian.

Teemu Viinikainen Trio: Nyt!,Black Box, Musiikkitalo, helsinki23.10. Klo 19:00

keikka

Liput toimituskuluineen: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupiste ja verkkokauppa), 16/11/6 € (Musiikkitalon lipunmyynti)

***

Teemu Viinikainen, kitara
Ville Herrala, basso
Mika Kallio, rummut

Jazzkitaristi Teemu Viinikaisen luotsaama trio esittää väkeviä jazztulkintoja, joissa soinnillinen kauneus yhdistyy vahvaan tunteenpaloon. Konsertin ohjelma koostuu Viinikaisen uunituoreista sävellyksistä ja lisäksi illan tunnelman mukaan valikoituvista lainakappaleista. Mika Kallion poikkeavan runsas rumpusetti sisältää laajan kirjon erilaisia sointivärejä, ja yhdessä Ville Herralan juurevan kontrabasson kanssa he muodostavat dynaamisen ja rikkaan pohjaväreen. Viinikaisella on käytössään vanha 1940-luvun orkesterikitara, jolla hän loihtii ilmoille niin kauniin puhtaita kuin raastavan rosoisiakin sointeja.

Konsertti lähetetään suorana verkossa: www.siba.fi/video

Lisätietoja:
Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

In The Spirit Of Traditional New Orleans,Teatteriravintola Kaksi Kanaa, helsinki23.10. Klo 18:30

Birger's Ragtime Band

keikka

Birger's Ragtime Band on kokeneista soittajista koottu orkesteri, jonka tyylilaji on Suomessa harvinainen, melodinen 1900-luvun alun New Orleans Jazz. Orkesteri on perustettu keväällä 2011, ja sen soittajat ovat soittaneet eri jazzbändeissä sekä koti- että ulkomailla 1970-luvulta asti. Tämä iloinen musiikki on luonut keikoilla yleisön spontaaneja tanssiesityksiä, ja kääntää muutenkin kuulijan ajatukset arjesta iloisempaan suuntaan. Palaute on ollut pelkkää positiivista. Orkesteri soitti kesällä Baltic Jazz -festivaaleilla.

Birger's Ragtime Band
Birger Lindström, klarinetti
Robert de Godzinsky, piano
Jukka Järvelä, banjo
Jussi Sipilä, basso
Sven-Erik Krogius, rummut

Rytmihäiriöklubi,Juttutupa, helsinki23.10. Klo 21:00

keikka

Maratone Quintet edustaa tämän hetken pohjoismaista jazzsoundia parhaimmillaan. Yhtyeen musiikki on modernia mainstream –jazzia, jossa yhdistyvät yhtyeen jäsenten säveltämien originaalikappaleiden persoonallinen tulkinta, taitavien soittajien välinen musiikillinen yhteys ja säkenöivä solistinen ilmaisuvoima. Vaikutteita yhtye on saanut mm. Kenny Wheeleriltä, Dave Douglasilta sekä Esbjörn Svensson Triolta. Maratone Quintet on perustettu vuonna 2004.

Juho Peltoniemi - rummut
Markus Tiiro - kitara
Martti Vesala - trumpetti
Mikko Pellinen - basso
Petri Rahikkala - piano

orivesi

Vapaat äänet -kiertue,Oriveden Opisto, orivesi23.10. Klo 19:00

DDJ (www)

keikka

Raakaa improvisoinnin juhlaa tarjoileva ranskalaiskokoonpano esiintyy seitsemällä paikkakunnalla, kahdessa konsertissa mukana myös Kahden miehen galaksi.

Baritonisaksofonisti Benjamin Dousteyssierin, kitaristi Julien Desprerzin sekä rumpali Yann Jouseinin muodostama DDJ toteuttaa lavalla Everybody Happy? -albumiltaan tuttua musiikillista linjaa, jossa kolme maailmaa ja kolme omaperäistä muusikkoa kohtaa. “Free rock”, jazz ja elektroninen noise ohjaavat ilmaisua, joka tarjoaa Ranskan avantgardepiirien tuoretta soundia laimentamattomana.

Benjamin Dousteyssier > baritonisaksofoni
Julien Desprez > kitara
Yann Joussein > rummut

DDJ kuuluu monipuolisesti tapahtumajärjestämisen ja julkaisutoiminnan saralla toimivaan pariisilaiseen COAX–artistikollektiviin:  http://collectifcoax.com/DDJ    

Liput 8 € / 5 €