Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 12.10.

helsinki

We Jazz,Kuudes Linja, helsinki12.10. Klo 22:00

keikka

Eurooppalaisen jazzmusiikin suuriin nimiin lukeutuva hollantilaisrumpali Han Bennink vierailee Kuudennen Linjan We Jazz -klubilla lauantaina 12. lokakuuta. Räjähtävästä lavaenergiastaan tunnettu Bennink esiintyy harvinaislaatuisessa klubikonsertissa duona saksofonisti Mikko Innasen kanssa. We Jazz -klubille ominaiseen tapaan Kutosella kuullaan myös mm. Flow Festivalilla omaa Tiivistämö-esiintymistilaansa isännöivää We Jazz DJs -kollektiivia, jonka settiä maustavat National RGB -VJ-ryhmän suunnittelemat visuaalit.

We Jazz -klubilla Han Bennink & Mikko Innanen tarjoavat esimakua tulevasta yhteislevystään, joka on määrä nauhoittaa Benninkin vierailun yhteydessä keikkaa seuraavana päivänä. Kaikesta päätellen luvassa lienee eräs vuoden mielenkiintoisimmista musiikillisista vuoropuheluista kotimaisen jazzin saralla.

Han Bennink & Mikko Innanen 23:00.

joensuu

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,Teatteriravintolan Terassi, joensuu12.10. Klo 21:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com 

lahti

HERD-klubi feat. Aili Ikonen,Pikkuteatteri, lahti12.10. Klo 19:00

keikka

Lokakuun HERD-klubilla juhlistetaan HERDin ja laulaja Aili Ikosen Jazzbasilli -levyn julkaisua. Syksyn 2012 HERD-klubilla alkunsa saanut kiitelty yhteistyöprojekti vie kuulijansa nostalgiseen suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Raikkaalla yhteissoudillaan hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten Jazzbasilli, Väliaikainen, Pojat, Kellä kulta ja Suklaasydän.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva vokaalitaituri, jota on kuultu lukuisissa huippuyhtyeissä kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä ja Yona & Liikkuvat Pilvet Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, lauluyhtye Rajaton ja Don Johnson Big Band. Aili voitti yhdessä Kvalda-yhtyeen kanssa Pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun vuonna 2004.