Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 10.10.

helsinki

Tanssii kanssa ajan – Vanhaa ja uutta Suomi-iskelmää: UMO solisteinaan Jukka Perko ja Yona,Malmitalo, helsinki10.10. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Kari Heinilä

Innostuneen vastaanoton saanut Tanssii kanssa ajan -konsertti saa jatkoa myös syksyllä. Kotimaisen jazzin suurimpiin nimiin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko ja omintakeinen nuori laulaja-lauluntekijä Yona tuovat nostalgisen Suomi-iskelmän tunnelman Kanneltaloon ja Malmitaloon lokakuussa 2013. Tanssii kanssa ajan -konsertti on viehkeä yhdistelmä rakastettuja melodioita ja Yonan musiikin kaihoisaa lavatanssitunnelmaa.

Ohjelmistosta nousee esiin tuttuja nimiä kuten Akselin ja Elinan häävalssi ja Hiljainen kylätie, jotka ovat saaneet uuden hahmon sovittaja Vellu Halkosalmen käsissä. Niiden rinnalla kulkevat Yonan omat kappaleet, kuten Kellon alla ja Panssarivaunu, jotka on sovitettu suurelle jazzorkesterille tätä produktiota varten. Orkesteriosuuksista vastaa UMO kapellimestarinaan Kari Heinilä.

“Iskelmän ja jazzin tenhoava liitto” – Jukka Hauru / HS 2.3.2013

Piirpauke & Humbalax,Savoy-teatteri, helsinki10.10. Klo 19:00

Sakari Kukko

Piirpauke (www)

Sakari Kukko & Humbalax (www)

keikka

Sakari Kukon luotsaamat Piirpauke ja Humbalax konsertoivat ensimmäistä kertaa yhdessä. Piirpauke on suomalaisen nykykansanmusiikin ja jazzin legenda ja edelläkävijä. Sen uusi albumi "Ilo" on loogista jatkoa 2010 ilmestyneelle "Koli" -albumille, joka nosti yhtyeen World Music Charts Europen ykköseksi. Piirpauke yhdistelee ainutlaatuisella tavallaan eri maiden kansanmusiikkia, jazzia ja klassista.

Kukon toinen yhtye Humbalax, jossa on osin samoja muusikoita kuin Piirpaukessa, puolestaan tuo maahanmuuttajamuusikoiden mbalax -rytmit suomalaisiin lauluihin ja iskelmiin. Humbalaxin loppuvuodesta 2011 julkaistu debyytti "Paratiisi" on monikulttuurisen Suomen ylistyslaulu.

Piirpauke:
Sakari Kukko: koskettimet, saksofonit, huilut
Kalevi Louhivuori: trumpetti
Nicolas Rehn: kitara
Eerik Siikasaari: basso
Ismaila Sane: lyömäsoittimet, laulu
Rami Eskelinen: rummut

Sakari Kukko & Humbalax:
Sakari Kukko: koskettimet, puhaltimet, laulu
Sheila Surban: laulu
Meissa Niang: laulu
Nicolas Rehn: kitara
Eerik Siikasaari: basso
Ismaila Sane: lyömäsoittimet, laulu
Ousseinou Mbaye: rummut, laulu

Jussi Fredriksson -piano, Rhodes, Moog
Joonatan Rautio – ten sax
Jukka Eskola -trp
Marzi Nyman – gtr
Jori Huhtala – bass
Jussi Lehtonen – drs

Pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreessa Jazz Wars -teoksessa suomijazzin huiput ottavat toisistaan mittaa taistelu- ja valtateemojen ympärillä. Fredriksson on säveltänyt kaksi neljäosaista jazzsävellystä, joissa tunnelmat vaihtelevat mahtipontisista taistelukohtauksista herkkiin tunteenpurkauksiin. Reilun puolen tunnin mittaisten sävellysten ympärille rakentuva kokonaisuus esittelee jazzkonseptille varsin poikkeuksellisen esityskäytännön.

Jazz Wars –kokoonpano koostuu Suomen jazzkentän huippunimistä. Yhtyeenjohtaja Jussi Fredriksson loihtii rikkaita äänimaailmoja käyttäen pianon lisäksi analogisia kosketinsoittimia. Solisteina toimii Fredrikssonin lisäksi Yrjö-palkittu saksofonisti Joonatan Rautio, mm. Five Corners Quintetista tunnettu trumpetisti Jukka Eskola sekä kitaristinero Marzi Nyman. Virtuoosista solistivoimaa löytyy myös yhtyeen takarivistä, kun rumpali Jussi Lehtonen ja basisti Jori Huhtala antavat oman panoksensa musiikilliseen taisteluun.

“Huippumuusikoitten huipputyötä!” *****
-Hämeen Sanomat

hämeenlinna

HERD-klubi feat. Aili Ikonen,Suistoklubi, hämeenlinna10.10. Klo 20:00

keikka

Lokakuun HERD-klubilla juhlistetaan HERDin ja laulaja Aili Ikosen Jazzbasilli -levyn julkaisua. Syksyn 2012 HERD-klubilla alkunsa saanut kiitelty yhteistyöprojekti vie kuulijansa nostalgiseen suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Raikkaalla yhteissoudillaan hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten Jazzbasilli, Väliaikainen, Pojat, Kellä kulta ja Suklaasydän.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva vokaalitaituri, jota on kuultu lukuisissa huippuyhtyeissä kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä ja Yona & Liikkuvat Pilvet Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, lauluyhtye Rajaton ja Don Johnson Big Band. Aili voitti yhdessä Kvalda-yhtyeen kanssa Pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun vuonna 2004.

Liput: 12/10 e

kajaani

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour,Kaukametsän kongressikeskus, Kouta-sali, kajaani10.10. Klo 19:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com