Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 22.10.

helsinki

jaZZanti: Kellari Trio - Mike Koskinen, Mikko Innanen ja Teppo Hauta-aho,Ravintola Laulumiehet, helsinki22.10. Klo 19:00

Mike Koskinen, piano ja trumpetti
Mikko Innanen, saksofonit ja puhaltimet
Teppo Hauta-aho, basso ja sekalaiset instrumentit

Syksyn toisen konsertin muusikot ovat myös eri sukupolvien taiteilijoita, joita improvisaatio yhdistää. Mike Koskinen on pitkään asunut USA:ssa ja häntä on ollut harvoin mahdollisuus kuulla vanhassa kotimaassaan. Mikko Innanen on monipuolisimmista ja kansainvälisimmistä jazzmuusikoistamme ja hän soittaa lukemattomissa omissa ja muiden muusikoiden yhtyeissä. Yhdistävänä lenkkinä on pitkän uran tehnyt monipuolinen muusikko ja säveltäjä Teppo Hauta-aho.

Kellari Trio on syntynyt kellarissa. Se on spontaania improvisoitua musiikkia soittava yhtye. Teemu, Mike & Mikko kokoontuivat spontaanin improvisoidun musiikin sessioon Kalmiston kellarissa Miken viime Suomen vierailulla, ja kellarin kaikuja kumiseva äänitys onnistui hienosti. Nämä Suomen jazzin eri sukupolvista peräisin olevat muusikot tuntevat toisensa hyvin, ja vaikka muutama teema on edeltä käsin sovittu, niin paljon ohjeita ei tarvita, kun musiikki lähtee lentoon pitkillä kaarilla. Jokainen kuuntelee ja on hetkessä valmis tutkimaan uusia soundeja ja improvisaation mahdollisuuksia – hyvällä ammattitaidolla höystettynä.

Trumpetisti Heikki “Mike” Koskinen lähti Suomesta 70-luvulla opiskelemaan Bostonin Berklee College of Music’iin. Sieltä hän muutti San Franciscoon, ja on toiminut lahtialueella aktiivisesti omien jazz­yhtyeittensä parissa, sekä myös sovittajana, filmisäveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän on sovittanut ja johtanut lahtialueen
erityylisiä suomalaisyhtyeitä ja toimitti kymmenen vuotta viikoittaista radio-ohjelmaa “Studio Finland”. Ennen Amerikkaan muuttoaan Mike soitti Suomessa mm. Edward Vesalan, Kalmiston Klangin, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen, Heikki Sarmannon ja Soulset yhtyeissä. Miken omalla kvintetillä vuonna 75 levytetty “Sunwebs” (Love Records) saa vieläkin huomiota osakseen Suomen jazzpiireissä. Miken pääinstrumentit ovat nykyään Morrison Digital Trumpet, tenorinokkahuilu ja piano.

Morrison Digital Trumpet on Australiassa kehitetty sähköinen MIDI-trumpetti. Se on tehty varsinaisesti trumpetistien käyttöön, ja sitä oli suunnittelemassa huippujazztrumpetisti James Morrison. Sormitukset ovat samat kuin akustisella trumpetilla, mutta rekisteriä kontrolloidaan painamalla nappeja vasemmalla kädellä. Soundin ilmeikkyys saadaan aikaan puhallustekniikalla.

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2, www.digelius.fi. Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

hämeenlinna

Vapaat äänet -kiertue,SUISTO KLUBI, hämeenlinna22.10. Klo 21:00

DDJ (www)

keikka

Raakaa improvisoinnin juhlaa tarjoileva ranskalaiskokoonpano esiintyy seitsemällä paikkakunnalla, kahdessa konsertissa mukana myös Kahden miehen galaksi.

Baritonisaksofonisti Benjamin Dousteyssierin, kitaristi Julien Desprezin sekä rumpali Yann Jousseinin muodostama DDJ toteuttaa lavalla Everybody Happy? -albumiltaan tuttua musiikillista linjaa, jossa kolme maailmaa ja kolme omaperäistä muusikkoa kohtaa. “Free rock”, jazz ja elektroninen noise ohjaavat ilmaisua, joka tarjoaa Ranskan avantgardepiirien tuoretta soundia laimentamattomana.

Benjamin Dousteyssier > baritonisaksofoni
Julien Desprez > kitara
Yann Joussein > rummut

DDJ kuuluu monipuolisesti tapahtumajärjestämisen ja julkaisutoiminnan saralla toimivaan pariisilaiseen COAX–artistikollektiviin: http://collectifcoax.com/DDJ

Liput 5 Euroa

 

jyväskylä

Hot Club d'Europe,Poppari, jyväskylä22.10. Klo 21:30

Hot Club d'Europe

keikka

Hot Club d'Europe pysähtyy Jyväskylän Popparissa syyskiertueellaan! Hollantilais-suomalainen romanijazzin huippuyhtye soittaa energistä ja viihdyttävää romanijazzia, jonka suurimpina niminä tunnetaan kitaristi Django Reinhardt sekä Quintette du Hot Club de France -yhtye. Trion soittajat ovat konsertoineet laajasti sekä yhdessä että erikseen Euroopassa ja Yhdysvalloissa ja luoneet oman, tunnistettavan soundinsa romanijazzin perinteeseen.

Liput 10/5 €


Paulus Schäfer (NL) - kitara
Olli Soikkeli - kitara
Tero Tuovinen - kontrabasso