Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.10.

helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri & UMO & Nguyen Le; Erkki-Sven Tüür: Sinfonia nro 5 orkesterille, big bandille ja sähkökitaralle,Musiikkitalo, helsinki24.10. Klo 19:00

Helsingin kaupunginorkesteri (www)
Ngyen Le (www)

Kapellimestarina Olari Elts

Virolainen Erkki-Sven Tüür (s.1954) sitoo viidennessä sinfoniassaan samasta puusta haarautuneet musiikkityylit takaisin yhteen. Siinä kuuluvat klassisen sinfonian muotonormit, johon energiapiikin tuovat sekä bluesrockin tapaan revittelevä sähkökitara että tyylikkäästi svengaava big band. HKO esittää konsertissa myös Igor Stravinskyn Kolmiosaisen sinfonian.

Eliina Mäkiranta,Koko Jazz Club, helsinki24.10. Klo 21:00

Eliina Mäkiranta (www)

Eliina Mäkiranta

Ape Anttila

keikka

EMQ soittaa Eliinan säveltämää musiikia jota ovat inspiroineet pohjoinen luonto ja viileät kuulaat yöt. Vaikutteensa on antanut myös eurooppalainen sekä skandinaavinen jazzmusiikki, unohtamatta Afro-Amerikkalaista jazzperimää. Yhtyeen debyyttialbumi ”Jää” ilmestyi heinäkuussa 2013 Pori Jazzien yhteydessä.
Yhtyeessä soittavat :

Jussi Kannaste -saksofoni
Ape Anttila -kontrabasso
Ville Pynssi -rummut
Eliina Mäkiranta- piano

jyväskylä

Vapaat äänet -kiertue,POPPARI, jyväskylä24.10. Klo 21:30

DDJ (www)

keikka

Raakaa improvisoinnin juhlaa tarjoileva ranskalaiskokoonpano esiintyy seitsemällä paikkakunnalla, kahdessa konsertissa mukana myös Kahden miehen galaksi.

Baritonisaksofonisti Benjamin Dousteyssierin, kitaristi Julien Desprezin sekä rumpali Yann Jousseinin muodostama DDJ toteuttaa lavalla Everybody Happy? -albumiltaan tuttua musiikillista linjaa, jossa kolme maailmaa ja kolme omaperäistä muusikkoa kohtaa. “Free rock”, jazz ja elektroninen noise ohjaavat ilmaisua, joka tarjoaa Ranskan avantgardepiirien tuoretta soundia laimentamattomana.

Benjamin Dousteyssier > baritonisaksofoni
Julien Desprez > kitara
Yann Joussein > rummut

DDJ kuuluu monipuolisesti tapahtumajärjestämisen ja julkaisutoiminnan saralla toimivaan pariisilaiseen COAX–artistikollektiviin: http://collectifcoax.com/DDJ

Liput 8 € / 5 €
JAO:n opiskeliojoille 4 €

 

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Mia Simanainen & Ahava,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta24.10. Klo 20:00

keikka

Ahava on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa purevan kylmää kevättuulta. Sattumoisin sana löytyy myös heprean kielestä merkiten rakkautta. Mia Simanaisen perustamassa yhtyeessä on jo 14-vuotisen taipaleen hioma omaleimainen luonne ja sointi. Ahava esittää Simanaisen sävelkieleen puettuja tekstejä suomeksi ja englanniksi.

Ahavan konsertti on loppuvuodesta 2012 julkaistun ”Matka” -levyn mukaisesti katsaus kuljettuun matkaan. Vaelluksen päättäväksi avainaiheeksi löytyi runoilija Helvi Juvosen luonnonvoimaiset tekstit, mutta tässä konsertissa tuoreempikin teema häämöttää jo taustalla.

"Ilmeisen kirjallisista lähtökohdistaan huolimatta Matka on enemmän kuin vain laulettua runojen tulkintaa. Levy on toimivan jazzyhtyeen soittamaa moniulotteista musiikkia, jonka voima lepää sävellysten ja svengaavan yhtyetyöskentelyn varassa."

- Jukka Piiroinen, Pohjolan Sanomat 22.1.2013 -

Lahtelaissyntyinen Mia Simanainen tunnetaan sekä omintakeisesta säveltäjän äänestä että intensiivisestä ja monipuolisesta lauluilmaisustaan. Kari Ikonen, Mika Kallio, Sonny Heinilä ja Ville Herrala ovat oman jazz-sukupolvensa ylistetyimpiä persoonallisuuksia ja instrumenttiensa taitajia. Yhdessä Mia Simanaisen kanssa he muodostavat sävykkään
ja dynaamisen kokoonpanon.

Levytykset:
Ahava (Fiasko Records 2001)
Mia Simanainen & Ahava: Matka (Eclipse Music 2012)
www.miasimanainen.info
http://soundcloud.com/mia-simanainen/sets/mia-simanainen-ahava-1/s-F77E2

Mia Simanainen - laulu
Sonny Heinilä - tenorisaksofoni ja huilut
Kari Ikonen - piano
Ville Herrala - kontrabasso
Mika Kallio - rummut

www.miasimanainen.info 

pietarsaari

Jazzoo Jazz Club,O'Learys, pietarsaari24.10. Klo 21:00

keikka

Maratone Quintet edustaa tämän hetken pohjoismaista jazzsoundia parhaimmillaan. Yhtyeen musiikki on modernia mainstream –jazzia, jossa yhdistyvät yhtyeen jäsenten säveltämien originaalikappaleiden persoonallinen tulkinta, taitavien soittajien välinen musiikillinen yhteys ja säkenöivä solistinen ilmaisuvoima. Vaikutteita yhtye on saanut mm. Kenny Wheeleriltä, Dave Douglasilta sekä Esbjörn Svensson Triolta. Maratone Quintet on perustettu vuonna 2004.

Juho Peltoniemi - rummut
Markus Tiiro - kitara
Martti Vesala - trumpetti
Mikko Pellinen - basso
Petri Rahikkala - piano

Liput: 7/5 e