Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 17.10.

espoo

Lenni-Kalle Taipale

Espoo Big Band joht./cond. Marzi Nyman

keikka

PianoEspoo -festivaali tarjoaa harvinaista herkkua ja ottaa harppauksen jazzin maailmaan! Lenni-Kalle Taipale esiintyy solistina näyttävässä konsertissa, jossa kuullaan Marzi Nymanin Taipaleelle ja Espoo Big Bandille säveltämän tilausteoksen kantaesitys. Konsertti järjestetään yhteistyössä Espoo Big Bandin kanssa.

Liput: www.lippu.fi (tapahtumanumero 105229), 27,50€/17,50€

Lenni-Kalle Taipale - piano
Marzi Nyman - kapellimestari
Espoo Big Band

helsinki

Nuance,Koko Jazz Club, helsinki17.10. Klo 21:00

keikka

Pasunisti Kasperi Sarikosken luotsaama Nuance yhdistelee eri musiikkityylien ainesosia jazzmusiikin raaka-aineisiin omalla rohkealla tavallaan. Jazzin peruselementteihin kuuluvaa improvisointia lähestytään eri näkökulmista kun ympäristönä toimii mm. rockmusiikin rytmi-, harmonia- ja soundimaailma. Välillä hiljennytään karsimaan kaikki ylimääräinen pois, pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan sekä tekemään tilaa yhteissoitolle. Toisinaan vauhti kiihtyy; laavaa ja lohkareita lentelee kuin tulivuoren purkautuessa. Yhtyeen musiikki on pääosin Sarikosken säveltämää.

Luvassa tunnelmointia sekä kipinöitä kun musiikilliset mannerlaatat sulautuvat ja törmäilevät toisiinsa.

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Jere Haakana, kitara
Aki Rissanen, koskettimet
Vesa Ojaniemi, sähkö- ja kontrabasso
Jonatan Sarikoski, rummut

KASPERI SARIKOSKI NUANCE,Koko Jazz Club, helsinki17.10. Klo 21:00

keikka

Pasunisti Kasperi Sarikosken luotsaama Nuance yhdistelee eri musiikkityylien ainesosia jazzmusiikin raaka-aineisiin omalla rohkealla tavallaan. Jazzin peruselementteihin kuuluvaa improvisointia lähestytään eri näkökulmista kun ympäristönä toimii mm. rock-musiikin rytmi-, harmonia- ja soundimaailma. Välillä hiljennytään karsimaan ylimääräinen pois, ja pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan sekä tekemään tilaa yhteissoitolle. Toisinaan vauhti kiihtyy; laavaa ja lohkareita lentelee kuin tulivuoren purkautuessa.

Luvassa siis tunnelmointia sekä kipinöitä kun musiikilliset mannerlaatat sulautuvat ja törmäilevät toisiinsa.

pori

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,KulttuuriKulma, pori17.10. Klo 21:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com