Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 2.10.

espoo

Ville Ja Valle – UMO solistinaan Johanna Försti,Sellosali, espoo2.10. Klo 10:00

keikka

Kapellimestarina Eero Koivistoinen

Ville Ja Valle on uusi värikäs lastenmusiikkiproduktio, joka perustuu Eero Koivistoisen lastenlevyklassikkoon Muusa Ja Ruusa vuodelta 1972. Mukana on uusia versioita Kirsi Kunnaksen lyriikoihin sävelletyistä vanhoista suosikkilauluista, kuten Jussin Talo, Mistä on pienet pojat tehty ja Muusa ja Ruusa, sekä aivan uusia kappaleita sellaisilta sanoittajilta, kuin Timo Kiiskinen, Mikko Perkoila ja Jukka Itkonen. Kaikki sävellykset ovat Eero Koivistoisen käsialaa.

Konsertissa kuullaan UMOn 17-henkistä big bandia solistinaan mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Johanna Försti. UMOn kapellimestarina toimii säveltäjä Eero Koivistoinen.

Ville Ja Valle julkaistaan syksyllä myös CD-levynä, jolla Johanna Förstin ja UMOn lisäksi kuullaan myös Vesa-Matti Loiria ja räppäri Graciasta.

helsinki

Vapaat äänet -kiertue,Kanneltalo, helsinki2.10. Klo 19:00

Christophe Monniot Station MIR (www)

Mikko Innanen & Seppo Kantonen Duo (www)

keikka

Suomalais-ranskalainen kulttuurinvaihtoprojekti tuo lavalle kaksi karismaattista kokoonpanoa. Christophe Monniot Station Mir sekä Innanen & Kantonen Duo, olkaa hyvä!

Hulvattomasta La Campagnie des Musiques à Ouirista tuttu Christophe Monniot palaa Suomeen oman yhtyeensä kanssa. Eurooppalaisen jazzkentän kiehtovimpiin improvisoijiin lukeutuva saksofonisti kutsuu toverillisessa hengessä mukaansa kaksi taitavaa soittajaa. Uusi yhtye mahdollistaa Monniot’lle akustiset, kamarimusiikilliset seikkailut ja Station Mir lupaakin yhteyttää jazzin, venäläisen musiikin, musetten, grooven, improvisaation, kontrapunktin ja 1900-luvun musiikin.

Innanen & Kantonen Duo soittaa nimikkomiestensä sävellyksiä. Näistä osa on muodollisesti perinteisiä jazzkappaleita, joissa improvisaatio tapahtuu selkeästi teoksen sisällä, kun taas osassa sävellyksen ja improvisaation raja on häilyvä: musiikillinen muoto ja rakenne on asetettu uudelleen arvioinnin kohteiksi. Duon omanlaista ilmaisua ruokkivat suvereeninen soitto ja pirteä mielikuvitus.

Christophe Monniot – saksofonit, Guillaume Roy – alttoviulu, Didier Ithursarry – harmonikka

Mikko Innanen – altto- ja baritonisaksofoni, Seppo Kantonen – piano,
Kesto 120 min, sis. väliaika

Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Vapaat äänet. Ranskan Instituutin tuella.

HUOM! Enemmän irti esityksestä! ennen konserttia klo 18 Kanneltalon kahvilan stagella, jossa kohdataan taiteilijatapaamisessa la Christophe Monniot Station Mir, haastattelijana tuottaja Charles Gil.
Alustukseen vapaa pääsy.

Tuomas Paukku Description,Juttutupa, helsinki2.10. Klo 21:00

keikka

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. - 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Esiintyjät:
Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut

kuopio

Jazz & Blues -jamit,King's Crown, kuopio2.10. Klo 20:00

Open stage
keikka

Lokakuun jamit - lava on vapaa!