Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 1.10.

helsinki

Gilad Hekselman Trio,Malmitalo, helsinki1.10. Klo 19:00

Gilad Hekselman Trio

keikka

Tunnelma tiivistyy nopeasti, kun kolmikymppinen israelilainen jazzkitaristi Gilad Hekselman nousee lavalle improvisoimaan. Hekselman muutti New Yorkiin noin kymmenen vuotta sitten. Jo muutamassa vuodessa hänet sijoitettiin lupaavana kitaristina samalle linjalle kuin Pat Metheny ja Kurt Rosenwinkel. Hekselmanin kitaran sointi on lämmin ja puhdas, artikulaatio selkeä, improvisaatioideat uskomattoman laajoja. Hän soittaa niin halutessaan hyvin nopeasti, ja hänellä on edistynyt harmonian taju. Soitto liikkuu joustavasti bändin mukana minne vain…

Gilad Hekselman – kitara, Joe Martin – basso ja Ferench Nemeth – rummut

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Liput 15 €

Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmintori 1, Helsinki

Richard Bona - Bonafied tour,Savoy-teatteri, helsinki1.10. Klo 19:00

Richard Bona (www)

keikka

Kamerunista kotoisin oleva Richard Bona laulaa enimmäkseen äidinkielellään doualaksi, mutta hänen tapansa laulaa ylittää kaikki kielirajat. Nuoret muusikot kaikkialla maailmassa opettelevat soittamaan ja nuotintavat hänen hurjia, omaperäisiä bassosoolojaan. Hänen sävelmissään yhdistyvät afrikkalainen polyrytmiikka, virtuoosimainen stemmalaulanta ja pop-lauluntekijän kyky luoda mieleenpainuvia, tarttuvia melodioita. Kappaleiden sovitukset ovat lähes sinfonisia ja lumoavat kuulijan odottamattomilla soittimilla ja sointiväreillä.

Bona haluaa täyttää meidät ilolla ja saada ihmiset tanssimaan ja nauramaan ja itkemään, ymmärtämään itseämme ja toisiamme, muistamaan, että elämme ihmeiden täyttämässä maailmassa.

”Kuvitelkaa muusikko, jolla on Jaco Pastoriuksen virtuoosimainen soittotaito, jonka ääni on yhtä notkea ja monipuolinen kuin George Bensonilla, ja jolla on Joao Gilberton laulun ja harmonian taju. Yhdistäkää kaikki tämä afrikkalaiseen kulttuuriin. Hyvät naiset ja herrat, saammeko esitellä: Richard Bona!”
–Los Angeles Times-

jyväskylä

Tuomas Paukku Description,Poppari, jyväskylä1.10. Klo 21:30

keikka

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. - 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Esiintyjät:
Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut

salo

Vapaat äänet -kiertue,kulttuuritalo KIVA, salo1.10. Klo 19:00

Christophe Monniot Station MIR (www)

Mikko Innanen & Seppo Kantonen Duo (www)

keikka

Suomalais-ranskalainen kulttuurinvaihtoprojekti tuo lavalle kaksi karismaattista kokoonpanoa. Christophe Monniot Station Mir sekä Innanen & Kantonen Duo, olkaa hyvä!

Hulvattomasta La Campagnie des Musiques à Ouirista tuttu Christophe Monniot palaa Suomeen oman yhtyeensä kanssa. Eurooppalaisen jazzkentän kiehtovimpiin improvisoijiin lukeutuva saksofonisti kutsuu toverillisessa hengessä mukaansa kaksi taitavaa soittajaa. Uusi yhtye mahdollistaa Monniot’lle akustiset, kamarimusiikilliset seikkailut ja Station Mir lupaakin yhteyttää jazzin, venäläisen musiikin, musetten, grooven, improvisaation, kontrapunktin ja 1900-luvun musiikin.

Innanen & Kantonen Duo soittaa nimikkomiestensä sävellyksiä. Näistä osa on muodollisesti perinteisiä jazzkappaleita, joissa improvisaatio tapahtuu selkeästi teoksen sisällä, kun taas osassa sävellyksen ja improvisaation raja on häilyvä: musiikillinen muoto ja rakenne on asetettu uudelleen arvioinnin kohteiksi. Duon omanlaista ilmaisua ruokkivat suvereeninen soitto ja pirteä mielikuvitus.

Christophe Monniot – saksofonit, Guillaume Roy – alttoviulu, Didier Ithursarry – harmonikka

Mikko Innanen – altto- ja baritonisaksofoni, Seppo Kantonen – piano,