Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 19.10.

oulu

Valtakunnalliset Jazzpäivät,Ravintola Uusi Seurahuone, oulu19.10. Klo 19:00

Women In Jazz Big Band

Yrjö award

Antti Annola Trio

keikka

Valtakunnallisten Jazzpäivien konserteissa esitellään pohjoista ja nuorta osaamista.

Jazz 20 ry:n järjestämässä pääkonsertissa Yrjö-palkitun lisäksi esiintyy Women In Jazz Big Band. Orkesteri koostuu pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan nuorista naisjazzmuusikoista. Yhtyettä johtaa Outi Tarkiainen, joka on myös säveltänyt ohjelmiston. Women In Jazz Big Band on osa Music On Top-hanketta. Konsertin päättää oululainen jazzlaulaja Antti Annola trioineen.

Tämän vuoden Yrjö-palkinnon on tehnyt oululainen kuvataiteilija Kari Södö, joka kertoo teoksestaan ennen palkittavan julkistamista. Konsertissa julkistetaan myös Yleisradion jazztoimituksen valitsema varjo-Yrjö.

 • Women In Jazz Big Band
  Johtajana Outi Tarkiainen, kapellimestari ja säveltäjä

 • Yrjö-palkinnon julkistaminen

 • Yrjö-palkitun konsertti

 • Antti Annola Trio
  Antti Annola, laulu
  Henrik Hako-Rita, kitara
  Heikki Ruokangas, kitara

Liput 23 / 15 € (Lippupalvelu ja Valveen lippumyymälä)

 

tallinna

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,Teater No99, tallinna19.10. Klo 22:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com