Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.10.

helsinki

HERD-klubi feat. Aili Ikonen,Lavaklubi, Kansallisteatteri, helsinki11.10. Klo 21:00

keikka

Lokakuun HERD-klubilla juhlistetaan HERDin ja laulaja Aili Ikosen Jazzbasilli -levyn julkaisua. Syksyn 2012 HERD-klubilla alkunsa saanut kiitelty yhteistyöprojekti vie kuulijansa nostalgiseen suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Raikkaalla yhteissoudillaan hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten Jazzbasilli, Väliaikainen, Pojat, Kellä kulta ja Suklaasydän.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva vokaalitaituri, jota on kuultu lukuisissa huippuyhtyeissä kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä ja Yona & Liikkuvat Pilvet Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, lauluyhtye Rajaton ja Don Johnson Big Band. Aili voitti yhdessä Kvalda-yhtyeen kanssa Pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun vuonna 2004.

Liput: 14/8 e

kuopio

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio11.10. Klo 19:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com 

turku

Flame Jazz,Linnateatteri, turku11.10. Klo 21:30

keikka

Jussi Fredriksson - piano, kosketinsoittimet
Joonatan Rautio - saksofoni
Jukka Eskola - trumpetti
Marzi Nyman - kitara
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

Pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreessa Jazz Wars -teoksessa suomijazzin huiput ottavat toisistaan mittaa taistelu- ja valtateemojen ympärillä. Fredriksson on säveltänyt kaksi neljäosaista jazzsävellystä, joissa tunnelmat vaihtelevat mahtipontisista taistelukohtauksista herkkiin tunteenpurkauksiin. Reilun puolen tunnin mittaisten sävellysten ympärille rakentuva kokonaisuus esittelee jazzkonseptille varsin poikkeuksellisen esityskäytännön.

virrat

Kallio Slaaki,Virtain Pirtti, virrat11.10.

Kallio Slaaki

Improvisoiva rumputrio

Mika Kallio, Anssi Nykänen, Mikko Hassinen

http://www.mikakallio.net/kallio-slaaki/