Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.10.

helsinki

Ville Ja Valle – UMO solistinaan Johanna Försti,Malmitalo, helsinki4.10. Klo 10:30

keikka

Kapellimestarina Eero Koivistoinen

Ville Ja Valle on uusi värikäs lastenmusiikkiproduktio, joka perustuu Eero Koivistoisen lastenlevyklassikkoon Muusa Ja Ruusa vuodelta 1972. Mukana on uusia versioita Kirsi Kunnaksen lyriikoihin sävelletyistä vanhoista suosikkilauluista, kuten Jussin Talo, Mistä on pienet pojat tehty ja Muusa ja Ruusa, sekä aivan uusia kappaleita sellaisilta sanoittajilta, kuin Timo Kiiskinen, Mikko Perkoila ja Jukka Itkonen. Kaikki sävellykset ovat Eero Koivistoisen käsialaa.

Konsertissa kuullaan UMOn 17-henkistä big bandia solistinaan mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Johanna Försti. UMOn kapellimestarina toimii säveltäjä Eero Koivistoinen.

Ville Ja Valle julkaistaan syksyllä myös CD-levynä, jolla Johanna Förstin ja UMOn lisäksi kuullaan myös Vesa-Matti Loiria ja räppäri Graciasta.

Dalindèo,Liberté LIve Music, helsinki4.10. Klo 20:00

keikka

Vuoden jazztapaukseksi noussut Dalindèo soittaa Kallio-levynsä materiaalia sen syntysijoilla, Kolmannella linjalla Libertéssä. Mukana myös Marjo Leinonen sekä amerikkalainen blues-tähti Boo Boo Davis.

Esiintyjät:

Kitara ja sävellys Valtteri Pöyhönen, saksofoni Pope Puolitaival, trumpetti Jose Mäenpää, basso Antti Lötjönen, rummut Thomas Rönnholm, perkussiot Rasmus Pailos

www.dalindeo.com 

salo

2nd Salo International Jazzfestival,Rikala Bar&Grill, Kulttuuritalo Kiva, Ruukin Krouvi, Cafe Maku, Kahvila 2. keksi, salo4.10. Klo 19:00

Jukka Gustavson Organ Fusion Band

Gilad Hekselman Trio

Piazza Brass Band

keikka

Salo International Jazzfestival on tuore tulokas Suomen jazztapahtumakartalla. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tuo Saloon kansainvälisiä ja kotimaisia jazzmuusikkoja. Syksyllä 2013 toista kertaa järjestettävä festivaali on kaksipäiväinen, neljän korkeatasoisen konsertin kotoisa ja vireä tapahtuma, joka tuo jazzin myös Salon katukuvaan.

Perjantai 4.10.

klo 19 Kulttuuritalo Kiva Liput 10€
Piazza Brass feat. Inga Söder (FI)

klo 21 Rikala Bar & Grill Liput 20€
Gilad Hekselman Trio (USA)
Jukka Gustavson Organ Fusion Band (FI)

Lauantai 5.10.

klo 11 - 15 Jazzkatu - Turuntiellä elävää musiikkia, vapaa pääsy
Cafe Maku (Turuntie 5) ja Kahvila 2. keksi (Turuntie 15)

Lady S
Ilkka Rantamäki
FengShui Rebels

klo 19 Ruukin krouvi, Mathildedal Liput 10€
Katri Korpisaari & Salo Jazzquartet (FI)
Jazz, Dance, Sex & The City (FI)

tampere

Rakka,Paapan kapakka, tampere4.10. Klo 21:00

keikka

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Yhtye julkaisi debyyttilabuminsa Soutu (Lumpeela julkaisut) vuonna 2012, joka oli arvostelumenestys Suomen lisäksi myös muun muassa Englannissa ja Saksassa. Parhaillaan yhtye valmistelee toista levyään, joka ilmestyy keväällä 2014.

Yhtye esittää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Ville Rauhalan sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä.

Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

turku

Flame Jazz: Kannaste-Olding 4,Monk, turku4.10. Klo 20:30

keikka

Ovet 20:30, show 21:00, liput 8/6 €.
22:00 The Big Spectrum: DJ Esko Routamaa, vapaa pääsy

Jussi Kannaste – saksofoni, Hans Olding – kitara, Filip Augustsson - basso, Ville Pynssi - rummut.

Legendaarinen Kannaste-Olding 4 juhlistaa kiertueella 10-vuotista taivaltaan.

Jazzklubi Monk: Humalistonkatu 3, Turku
www.monk.fi

ylivieska

Vapaat äänet -kiertue,Akustiikka, ylivieska4.10. Klo 19:00

Christophe Monniot Station MIR (www)

keikka

Hulvattomasta La Campagnie des Musiques à Ouirista tuttu Christophe Monniot palaa Suomeen oman yhtyeensä kanssa. Eurooppalaisen jazzkentän kiehtovimpiin improvisoijiin lukeutuva saksofonisti kutsuu toverillisessa hengessä mukaansa kaksi taitavaa soittajaa. Uusi yhtye mahdollistaa Monniot’lle akustiset, kamarimusiikilliset seikkailut ja Station Mir lupaakin yhteyttää jazzin, venäläisen musiikin, musetten, grooven, improvisaation, kontrapunktin ja 1900-luvun musiikin.

Christophe Monniot – saksofonit
Guillaume Roy – alttoviulu
Didier Ithursarry – harmonikka