Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 31.10.

helsinki

Memories of Monrepos,Malmitalo, helsinki31.10. Klo 19:00

HOS Big Band

Lahjakkaista musiikinopiskelijoista ja aktiiviharrastajista koostuva orkesteri juhlistaa 81-vuotista taivaltaan konsertillisella Erik Lindströmin säveltämiä jazziskelmiä. Kappaleet on sovitettu moderniin muotoon big bandille jazzlaulaja Ira Kaspin aloitteesta, joka on myös sanoittanut ne. Sovitukset ovat Antti Rissasen, Ape Anttilan ja Mikko Hassisen käsialaa. Konsertin laulusolistina toimii Ida Juurinen ja kapellimestarina Martti Vesala.

Kesto n. 50 min, ei väliaikaa

Liput 10/5 €

Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Järj. HOS Big Band ja Helsingin kulttuurikeskus

Malmitalo Ala-Malmin tori 1 Helsinki

Liput toimituskuluineen: 32,50/22,50/11,50 € (Lippupiste ja verkkokauppa), 31/21/11 € (Musiikkitalon lipunmyynti)

***

Frank McComb, laulu ja piano
Joonatan Rautio, saksofoni
Mikko Pettinen, trumpetti, taustalaulu
Heikki Tuhkanen, pasuuna
Teemu Viinikainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Abdissa Assefa, lyömäsoittimet
Nina Mya, taustalaulu

DIG.-festivaali 29.-31.10.2013
Black Box, Musiikkitalo
Sibelius-Akatemian jazzaineryhmän vuosittainen jazzfestivaali DIG. valtaa Musiikkitalon 29.-31. lokakuuta. Jazzfestivaalia on järjestetty jo vuodesta 2002. Sekä kansainvälisiä että kotimaisia artisteja lavalle marssittavan tapahtuman suurin yksittäinen tähti on tänä vuonna amerikkalainen soul-laulaja ja kosketinsoittaja Frank McComb (s.1970). Donny Hathawayhin ja Stevie Wonderiin verrattu McComb on työskennellyt uransa aikana muun muassa Princen ja Chaka Khanin kanssa.

Lisätietoja:
Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

tampere

Tampere Jazz Happening,Klubi, Tampere, tampere31.10. Klo 20:00

keikka

Copenhagen Jazz Festival presents

Tampere Jazz Happeningin 2013 avaa ainutlaatuinen kolmen keikan kattaus tanskalaista huimapäisyyttä ja omaleimaista musikaalisuutta. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Copenhagen Jazz Festivalin kanssa.

Vapaa pääsy

20.00 Toto (DEN)

Kahden radikaalin rumpalin räjähtävä duo kasvaa tummaksi ja hypnoottiseksi näytökseksi alkukantaista energiaa. Ritualistisen intensiivinen musiikki vyöryy kuin läheltä ohikiitävät junanvaunut. Haluat liikkua, hieman tanssiakin, mutta jalkasi ovat kuin naulittuna lattiaan ja kehosi on otettava iskut vastaan.

21.30 Maria Laurette Friis (DEN)

Maria Laurette Friis on yksi Tanskan nykymusiikin lahjakkaimmista, omaperäisimmistä ja levottomuutta herättävimmistä lauluntekijöistä. Hän on julkaissut kolme palkittua levyä yhtyeensä Tys Tys kanssa ja viime vuosina keskittynyt sooloteoksiin. Friisin intiimi ja vaikuttava musiikki johdattelee kuulijansa kohti arvoituksellista hämärää, joka henkii aavemaista kauneutta.

23.00 Girls in Airports (DEN)

Girls in Airports ammentaa inspiraatiota musiikista ympäri maailman. Palkittu yhtye on työskennellyt paikallisten muusikoiden kanssa muun muassa Kiinassa ja Brasiliassa ja sulattanut vaikutteistaan oman sekoituksensa indietä, jazzia, maailmanmusiikkia ja viileitä pohjoismaalaisia sävyjä. Hyriseviä saksofoneja, kauniita melodioita ja tarttuvaa menoa löytyy myös bändin uusimmalta, heinäkuussa julkaistulta albumilta Kaikoura (Mawimusic 2013).

Klubilla myös DJ Kallio (FIN)