Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 16.10.

helsinki

My Shining Hour – Juki 50v!,Malmitalo, helsinki16.10. Klo 19:00

The Great Helsinki Swing Big Band (www)

Konsertin solistina on ikinuori Juki Välipakka, jazzlaulun suomalainen kuningas, joka viettää tänä syksynä 50-vuotisjuhlaansa. Tule kuulemaan ääntä, joka vain paranee kuin viini vanhetessaan! Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Kesto n. 75 min. Ei väliaikaa.

Liput 18 €

Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Yhdistys ry ja Helsingin kulttuurikeskus

Malmitalo Ala-Malmin tori 1 Helsinki

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki16.10. Klo 21:00

Attacus

Kalle Kalima – kitara
Ville Herrala – basso
Mika Kallio – rummut

kerava

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, kerava16.10. Klo 19:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com

Liput 10/5€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.