Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.9.

espoo

Mortality + 5th Season,Sellosali, espoo11.9. Klo 19:00

5th Season

Mortality

Liput 27,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Progressiivisen rockin ja jazzin kahden kotimaisen huippuryhmän yhteiskonsertti on samalla levyjulkkari, jossa päästään nauttimaan upouudesta musiikista. Vuoden 2020 Jazz-Emma -ehdokas, Mortality-nimeä kantava kollektiivi tuo yhteen suomijazzin kärkinimet konseptialbumin sateenvarjon alle, kun taas 5th Season jatkaa kunniakkaasti Wigwamin ja Tasavallan Presidentin jalanjäljissä kotimaisen progen soihdunkantajana.

Mortality juhlistaa Sellosalin konsertissa odotetun uuden albuminsa Mortality vol.II julkaisua. 5th Season puolestaan soittaa materiaalia keväällä 2023 julkaistulta esikoisalbumiltaan, jonka kansainvälisenä tähtivieraana kuultiin Pink Floydin riveissä -80 ja 90-luvulla esiintyneen Durga McBroomin upeaa laulua.

5th Season
Tapio Ylinen, kitara, laulu
Mikko Löytty, basso
Arto Piispanen, koskettimet
Jani Auvinen, rummut

Mortality
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Max Zenger, alttosaksofoni
Mikko Pettinen, trumpetti
Mikko 'Gunu' Karjalainen, trumpetti
Johannes Granroth, kitara
Tapio Ylinen, kitara
Mikael Myrskog, koskettimet
Jori Huhtala, kontrabasso, sähköbasso
Mika Kallio, rummut

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Jukka Haavisto,Juttutupa, helsinki11.9. Klo 19:00

Jukka Haavisto, basso ja sävellykset

TBA, kitara

Severi Sorjonen, rummut

Vili Itäpelto, kosketinsoittimet

kerava

Kerava Jazz festivaali: Aili Ikonen & Antti Kujanpää Duo,Keravan kirkko, kerava11.9. Klo 19:00

keikka

Ohjelma 20€ ovelta

Laulaja Aili Ikonen ja pianisti Antti Kujanpää ovat esiintyneet duona jo yli kaksikymmentä vuotta. Yhteistyö alkoi vuonna 2002 perustetussa Kvalda -yhtyeessä. Kvaldan lisäksi Aili Ikonen on esiintynyt Kerava Jazzissa Hereä -yhtyeessä. Antti Kujanpää on esiintynyt festivaalilla mm. Auteur Jazz -yhtyeessä, duona Joakim Berghällin kanssa sekä GI/AN/T -yhtyeessä rumpali Tuomas Timosen ja norjalaisen laulajan Gine Gaustad Anderssenin kanssa.

Aili Ikosesta on vuosien varrella kehkeytynyt kansainvälisen tason laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hänen laaja uransa sisältää niin neljä suomenkielistä sooloalbumia, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin. Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kanssa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Tampere Filharmonian solistina. Aili Ikonen tunnetaan myös Rajaton-lauluyhtyeen jäsenenä.

Konsertissa luvassa kahden huippuammattilaisen hienostunutta musiikkia!