Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.9.

salo

The Stance Brothers @SaloJazz Festival,Ravintola Musine, salo27.9. Klo 21:15

The Stance Brothers

keikka

Liput 20 €

The Stance Brothers alkoi kuvitteellisena yhtyeenä, joka antoi Teppo Mäkyselle mahdollisuuden uudenlaisten studiokokeilujen toteuttamiseen. Mitä esimerkiksi George Duke olisi tehnyt Madlibin biitistä? Tämä käänteinen ajattelutapa synnytti paljon hehkutusta keränneen LP:n Kind Soul joka julkaistiin vuonna 2007.

Nyt The Stance Brothers on palannut useamman 7"-sinkun ja Duktus-levyn julkaisun myötä myös keikoille uuden live-kokoonpanon kanssa. Hyvää fiilistä tuovassa musiikissa voi kuulla vaikutteita niin brasilialaisesta funkista kuin sample-pohjaisesta hip hopista. Mäkynen on koonnut ympärilleen elinvoimaisen ja taitavan joukon nuoremman polven kiinnostavimmista soittajista.

Karmen Rõivassepp Quartet @SaloJazz Festival,Ravintola Musine, salo27.9. Klo 19:00

Karmen Rõivassepp Quartet

keikka

Liput 20 € / 18 €

Karmen Rõivassepp Quartet on eloisa ja näkyvä jazzkvartetti, joka on vuoden 2018 debyytistään lähtien vakiinnuttanut asemansa Skandinaviassa ja murtautumassa eurooppalaisen jazzyleisön tietoisuuteen. Kvartetti kehittää ilmaisuaan ja poikkeaa nykyään hieman perinteisestä jazzilmaisusta esitellen läsnäolevaa, tunnelmallista ja melankolisempaa nykyjazztyyliä. Etsiessään omaa soundiaan yhtye on kokeillut kaikkea läpisävelletystä materiaalista täydelliseen vapauteen ja avoimeen improvisaatioon. Neljän nuoren jazzmuusikon astuessa lavalle kuullaan vaikuttavaa laulupuhtautta sekä upeaa musiikillista vuorovaikutusta, joka kietoo yleisön hienostuneisiin melodioihin ja harmonioihin.

Konserttia tukee eurooppalainen Better Live -hanke.

Karmen Rõivassepp, laulu
Simon Eskildsen, piano
Adrian Christensen, basso
Daniel Sommer, rummut

turku

Flame Jazz: Maja Mannila Trio,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku27.9. Klo 22:00

keikka

Maja Mannila – laulu, piano
Johannes Granroth – basso
Severi Sorjonen – rummut

Nouseva tähti Maja Mannila on vaikuttava, kansainväliseen uraan tähtäävä jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Hänen sielukas äänensä soljuu luonnollisen vaivattomasti ja on taituruudessaan huipputasoa. Mannila on julkaissut kaksi albumillista omia englanninkielisiä kappaleita, joissa kohtaavat soul, R&B, jazz ja gospel. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin, mutta tärkeimpänä musiikin luomisessa ja soittamisessa Mannila painottaa vapautta ja hauskanpitoa, mikä kuuluu valloittavana hyväntuulisuutena nuorista virtuooseista koostuvan Maja Mannila Trion yhteissoinnissa. Yhtye valittiin vuoden 2023 Nordic Jazz Comets -tapahtumaan edustamaan suomalaista uutta jazzia. Mannila soittaa ja laulaa myös Peela-yhtyeessä, ja vuosina 2021-22 hän esiintyi Iiro Rantalan Flock-kokoonpanossa kiertäen Keski-Eurooppaa.

”Taidokkaan trion esityksessä huomion vie Mannila itse, jonka syvä ja hunajainen ääni on yksi parhaista, mitä tästä maasta löytyy.” – Aleksi Näsänen, Turun Sanomat

LIPUT: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat ja työttömät 15 €
Ryhmälippu 20 € (yli 10 hlöä)

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 21 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.